به گزارش لنجانا علی اکبر ابراهیمی در گفتگو با مهر ، با بیان اینکه در حال حاضر دو مرکز ترک اعتیاد زنان در اصفهان وجود دارد، اظهار داشت: این مراکز در هر دوره به صورت میانگین 60 نفر را پذیرش میکنند.
وی با اشاره به اینکه مراجعه کنندگان به کمپهای ترک اعتیاد استان اصفهان در بازه زمانی 21 تا 28 روز در این مراکز نگهداری میشوند، افزود: افرادی که شرایط مناسب برای نگهداری در بازه زمانی بیشتر را داشته باشند در مراکز بین راهی نگهداری میشوند.
کارشناس مسئول دفتر پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی استان اصفهان ادامه داد: مراکز بین راهی از معتادانی که در حال بهبودی هستند در بازه زمانی یک تا سه ماه حمایتهای اجتماعی مورد نیاز آنها را ارائه میدهند.
وی با بیان اینکه کمپهای ترک اعتیاد زنان فقط به معتادان مواد مخدر خدمات رسانی میکنند، ادامه داد: معتادان مواد مخدر صنعتی در کمپهای ترک اعتیاد نگهداری نمیشوند.
ابراهیمی در خصوص میزان موفقیت کمپهای ترک اعتیاد زنان در ترک اعتیاد آنها اظهار داشت: در این زمینه آمار واقعی و مستند وجود ندارد ولی بر اساس شواهد و آمارهای غیر رسمی تنها 3 درصد از مراجعه کنندگان به کمپهای ترک اعتیاد درمان میشوند و 97 درصد دیگر مجدداً به مصرف مواد روی میآورند.
وی با اشاره به تاثیر ویژگیهای جنسیتی زنان در بازگشت مجدد به اعتیاد بیان داشت: زنان به دلیل ویژگیهای شخصیتی، جسمی و رفتاری که دارند 19 برابر مردان بعد از ترک اعتیاد به مواد مخدر روی میآورند.
کارشناس مسئول دفتر پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه بیشترین الگوی مصرف مواد مخدر زنان در استان اصفهان الگوی سنتی است، ادامه داد: بیشترین مصرف کنندگان مواد مخدر صنعتی در بین زنان اصفهانی آن دسته از دختران نوجوانی هستند که از شهرهای دیگر به اصفهان مهاجرت میکنند.
وی با اشاره به میانگین سنی مراجعه کنندگان به کمپهای ترک اعتیاد زنان استان اصفهان گفت: میانگین سنی زنان معتاد مراجعه کننده به کمپهای زنان در اصفهان بین 17 تا 50 سال است ولی نمیتوان گفت میانگین زنان معتاد استان در این بازه سنی قرار داشته باشند.
ابراهیمی در خصوص وضعیت مجرد یا متاهل بودن زنان معتاد مراجعه کننده به کمپهای ترک اعتیاد زنان در اصفهان نیز اظهار داشت: 60 درصد از زنان معتاد شناسایی شده در استان اصفهان متاهل و 40 درصد نیز مجرد هستند.
وی با اشاره به وضعیت اعتیاد زنان در اصفهان نسبت به دیگر شهرهای کشور گفت: بیشترین زنان معتاد شناسایی شده در اصفهان غیر بومی هستند و به ندرت زنان بومی معتاد در اصفهان شناسایی شده و یا برای ترک به کمپهای ترک اعتیاد مراجعه میکنند.
کارشناس مسئول دفتر پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی استان اصفهان ادامه داد: به صورت میانگین روزانه 8 تا 25 نفر به کمپهای ترک اعتیاد زنان استان اصفهان برای طی مراحل درمانی و نگهداری مراجعه میکنند.