به گزارش لنجانا به نقل از خبرگزاری فارس، رماتیسم باعث اختلال در سیستم حرکتی بدن میشود یعنی مفاصل، عضلات، لیگامانها و تاندونها را درگیر میکند. این بیماری میتواند سایر اعضای بدن را مبتلا کند. شایعترین این بیماری آرتروز است. این بیماری مسری نیست اما فشارهای عصبی فشارهای روانی و استرسها زمینه ساز این بیماری است؛ بعد از درد، تورم مفصلی ایجاد میشود و در برخی از بیماران محدودیت حرکتی، سفتی و خشکی مفصل، احساس خستگی و ضعف عضلانی در میان آنها شایعتر است.
به رماتیسم، بیماری هزارچهره نیز میگویند زیرا این بیماری به 120 نوع تقسیم میشود؛ تقریباً 25% از افراد جامعه به یکی از انواع آن مبتلا هستند.
علائم آن :
بیمار ممکن است قبل از اینکه دچار درد و تورم مفصل شود علائمی مانند ضعف، کاهش اشتها، درد مبهم عضلات و احساس خستگی داشته باشد.
حوادث استرسزا در زندگی به ویژه از نظر شغلی خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید را افزایش میدهد؛ رایجترین شکل آرتریتهای التهابی در بزرگسالان است؛ تحقیقات قبلی نشان دادند سیستم ایمنی بدن در زمانهای دشوار زندگی مختل میشود و نسبت به بیماریهای خاص مانند دیابت، عفونتهای تنفسی و … آسیب پذیرتر میشود.
یک تیم سوئدی ارتباط حوادث و اتفاقات دشوار زندگی و مبتلا شدن به آرتریت روماتوئید را مورد بررسی قرار دادند؛ طی یک دوره 15 ساله، 3 تا 4 هزار نفر که از این بیماری رنج میبردند به این پروژه دعوت شدند و از این افراد خواستند به پرسشنامه پاسخ دهند و تعداد، زمان و اتفاقات را پاسخ دهند:
*لحظات پرتنش زندگی در طول 5 سال گذشته
*درگیری خانوادهگی
*مرگ یکی از نزدیکان
*مشکلات مالی
*مشکلات حرفهای
تجزیه و تحلیل پاسخها نشان داد این وقایع موجب خطر توسعه پلی آرتریت میشود و نتیجه دوم نشان داد این بیماری بین زنان بیشتر مشاهده شده است.
دکتر «ژولیت لاسودریس لاکوس» در مجله پزشکی بین المللی گفت: این تحقیقات نشان داد ضربههای سخت زندگی بخصوص رویدادهای حرفهای (اخراج، تنزل رتبه، تغییرات اعمال شده در محل کار و …) در معرض خطر بیش از حد به مبتلا شدن به این بیماری هستند.