به گزارش لنجانا به نقل از فارس علی حسینی در مورد افرادی که طبع گرم دارند گفت: در طب سنتی و در گروه افراد با مزاج گرم دو نوع تقسیم بندی وجود دارد. گروهی از افراد دارای طبع گرم و تر هستند که در گروه طبع بهاری یا دموی قرار میگیرند و گروهی مزاج گرم و خشک دارند که به گروه صفرا مزاج ها مشهورند.
مزاج دموی یا گرم و تر
وی افزود: افراد با مزاج گرم و تر یا دموی دارای حجم خون بالایی هستند اشتهای زیادی برای غذاخوردن دارند به همین دلیل معمولاً دارای اضافه وزن و چاقی هستند و رنگ چهره آنها متمایل به قرمز است.
این متخصص طب سنتی گفت: این افراد از نظر شخصیتی،روحیهای مهربان و برون گرا دارند و بسیار اجتماعی هستند و چون مستعد ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و سکتههای مغزی هستند باید از غذاهایی با طبع لطیف برای کاهش غلظت خون خود استفاده کنند.
وی گفت: اما افرادی که دارای مزاج گرم و تر یا دموی هستند بهتر است غذاهای نشاسته ای کمتر بخورند مصرف فستفود و سرخ کردنی،تند و پرادویه برایشان خوب نیست.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: مصرف خاکشیر،تخم ریحان، سوپ یا آش جو، نان جو، برگ زرد آلو، هلو، انجیر مناسب است اما مصرف آب یخ، نوشابه،تخم مرغ ،بادنجان، نوشیدنی همراه با غذا، ترشی، سرکه، سیر و چای را کم کنند.
صفرا مزاج یا گرم و خشک
حسینی در مورد افراد با طبع گرم و خشک نیز گفت: این افراد لاغر اندام هستند و رنگ چهرهشان سفید است.این افراد دچار دهانی خشک هستند کم خواب بوده و به مصرف ترشی علاقه دارند به طوری که مصرف لواشک و سرکه و غذاهای سرد مثل خیار و کاهو علاقه دارند.
این متخصص طب سنتی گفت: این گروه از افراد نباید پرخوری کنند و باید مصرف شیرینی را کم کنند.همچنین غذاهای پرحجم مثل آش رشته و ماکارونی برایشان مفید نیست.
حسینی تصریح کرد: میوه هایی مثل انار و شاتوت، زرشک، تمشک، زرد آلو، هلو،سیب،گلابی و خیار برای آنها مفید است و مصرف هویج ،کاهو، کدو،اسفناج، گشنیز و نخودفرنگی برایشان توصیه می شود.