به گزارش لنجانا به نقل از خبرگزاری مهر دکتر هدایت حسینی اظهارداشت: تعیین ضوابط ورود ژلاتین و روش آزمایش تشخیص ژلاتین حلال و همچنین آزمایش تشخیص این فرآورده، از ابتدای سال جاری مشمول ثبت منبع و محصول قرار گرفته و بر اساس مستندات و گواهی های ارائه شده با حضور متخصصین فنی و علمی و شرعی و ضوابط مربوطه در خصوص واردات ژلاتین موضوع مورد بررسی قرار می گیرد.
وی با تاکید بر اینکه آزمایشگاههای کنترل غذا و دارو و دو آزمایشگاه همکار قادر به تشخیص ژلاتین با منشاء گاو و خوک هستند، تصریح کرد: این فرآورده در زمان ورود به کشور آزمایش می شود.
حسینی با اشاره به استقرار بازرسان سازمان غذا و دارو در گمرگ، اظهارداشت: بازرسی از محموله جهت بررسی وضعیت بهداشتی، نمونه برداری از محموله های وارداتی، بررسی گواهی حلال بودن با حضور نماینده ولی فقیه، آزمون شیمیایی برای کنترل کیفیت ژلاتین و آزمون PCR برای تعیین فشار ژلاتین، از جمله وظایف بازرسان سازمان غذا و دارو مستقر در گمرک کشور است.
ژلاتين يك محصول فرعي حيواني است كه از پوست و استخوان گاو، پوست خوك و به ميزان كمتر پوست ماهي و پوست مرغ تهیه می شود. ژلاتين در محصولات غذایی مثل ژله ها، بستني، شيرينی، كيک، دسرها، محصولات لبني و محصولات گوشتي و همچنین در محصولات غير خوراکی نظير داروهای پزشكي و دامپزشكي و لوازم آرايشي بطور وسيع مورد استفاده قرار مي گيرد.