به گزارش لنجانا به نقل از ایسنا، علی زاهدی، دبیر کمیته افتتاحیه و اختتامیه این جشنواره اعلام کرد: «امسال همه افراد دعوت شده، با کارت دعوتی که بارکد دارد، میتوانند وارد سالن شوند و از تردد افراد و تجمع افراد متفرقه جلوگیری خواهد شد، چون شکل و شمایل برنامه افتتاحیه باید رسمی باشد. سالن افتتاحیه ظرفیت محدودی دارد و امکان اضافه کردن صندلی به آن وجود ندارد».
بر این اساس، افراد برای حضور در افتتاحیه با نشان دادن کارتهای دعوت هولوگرامدار از دو گیت عبور خواهند کرد. در گیت اول کارت ورود چک میشود، در گیت دوم بارکدخوان هولوگرام را میخواند و مشخص میشود که رنگ و منطقه نشستن مدعوین کجاست و کارتها متناسب با منطقه استقرار همراه با برچسب رنگی و شماره صندلی در فضای گرافیک سفید کارت زده میشود. همچنین دستهبندی و جانمایی مدعوین طبق جدول و با رنگهای مختلف انجام شده و هر نفر یک صندلی خواهد داشت.
زاهدی با تاکید بر برگزاری رسمی مراسم، گفت: « افرادی که در مراسم شرکت میکنند، یا افراد مرتبط با حوزه هستند و یا مدعوینی از مقامات کشوری و لشکری. مردم نیز همانند بسیاری از جشنوارههای بینالمللی، میتوانند افتتاحیه را از شبکههای اصفهان، شما و احتمالاً شبکه دو به صورت زنده ببینند».
به گفته زاهدی در جشنواره امسال برنامههای افتتاحیه و اختتامیه که به عنوان ویترین جشنواره تلقی میشوند، قرار است با شکل و شمایل جدیدی برگزار شود.
علی زاهدی با اشاره به حضور داوران و خبرنگاران کودک و نوجوان به عنوان مخاطبان کودک حاضر در سالن گفت: «امسال برنامههای جنبی با پتانسیل همه بچههای اصفهانی اجرا شده و برنامههای افتتاحیه و اختتامیه نیز باحضور خبرنگاران و داوران کودک و نوجوان (به عنوان نمایندگان بچههای ایران) برگزار خواهد شد. در اجرای برنامه هم بناست از بچههای موسیقی اصفهان استفاده کنیم. ۴۰ کودک هستند که به صورت تقریباً زنده برنامهشان را اجرا میکنند و اگر بتوانیم مسترینگ ضبط استودیوهایمان را کامل کنیم، تعدادشان به ۷۰ نفر هم میرسد. در این مراسم قاری قرآن کودک است ضمن آن که از کودکان و نوجوانان برای تکنوازی تار و ویولن هم استفاده خواهد شد».
دبیر کمیته افتتاحیه با اشاره به ظرفیت ۱۰۲۰ نفری سالن کوثر درباره نحوه حضور اصحاب رسانه نیز گفت: سعی شده سازماندهی خوبی در این زمینه صورت بگیرد، علاوه بر این که خبرنگاران نوجوان به صورت نمادین در مراسم حضور خواهند داشت و جایگاه مشخصی برای خبرنگاران اصفهانی و تهرانی در نظر گرفتهایم».
به گفته دبیر کمیته افتتاحیه جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان اصفهان، در ابتدای مراسم افتتاحیه فیلم کوتاه «دیوار کشی» با موضوع حمایت از کودکان قربانی جنگ در مناظق مختلف دنیا، پخش خواهد شد.
او در این باره گفت: «این فیلم که یکی از ۵۰ فیلم کوتاه ساخته شده در اصفهان است، فقط مربوط به کودکان غزه و فلسطین نیست بلکه مربوط به اردوگاه اسرای آلمان در زمانی است که دیوار برلین وجود داشته است و در آن به بچههای بوسنی و هرزگوین هم پرداخته شده به طوری که یک همبستگی بینالمللی را نشان خواهد داد که مخاطب از طریق زبان فیلم، انزجار عمومی نسبت به جنگ و اثراتش بر کودکان را نشان میدهد».
علی زاهدی در پاسخ به این که چقدر وجه بینالمللی جشنواره در مراسم افتتاحیه رعایت شده، گفت: «میهمانان خارجی مترجم دارند و با دستگاههای ترجمه همزمان در جریان سخنرانیهای جلسه قرار میگیرند. این روش برای انتقال فضای مراسم به میهمانان خارجی تاثیر خواهد داشت».
او در ادامه گفت: «یکی از بخشهای اصفهانی مراسم افتتاحیه، اجرای تکنوازی یک کودک خواهد بود. موسیقی ضبط شده و او روی قسمتها و پاساژهای مربوط به خودش اجرا خواهد کرد. همزمان با آن تصاویری از شهر اصفهان، زیباییهایش و البته خشکسالی زاینده رود هم پخش میشود و متعاقب آن تصاویری از جاری شدن آب در آخرین باری که آب در رودخانه جاری شد و مردم را خیلی خوشحالی کردند، پخش میشود.»
زاهدی در پاسخ به این که اجرای مراسم افتتاحیه را چه کسی برعهده خواهد داشت، گفت: «نام مجری برنامه را قرار نیست اعلام کنیم! ابتدا قرار بود از چند مجری خاطرهانگیز کودکان و نوجوانان نسل قبل مثل خانم الهه رضایی و خانم خامنه استفاده کنیم ولی بر اساس آخرین تصمیمگیری قرار است یک نفر مجری مراسم باشد که فعلا نامش را اعلام نمیکنیم و سورپرایز خواهد بود!»
بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان اصفهان جمعه ۱۱ مهرماه ساعت ۱۹:۳۰ با حضور دستاندرکاران و مدعوین ویژه در سالن کوثر افتتاح خواهد و تا ۱۴ مهرماه با اکران فیلمها در سه بخش سینمای ایران، بینالملل و فیلمهای اصفهان و در ۹ سالن سینما و اجرای برنامههای متنوع جنبی میزبان علاقمندان کودک و نوجوان خواهد بود.