به گزارش لنجانا به نقل از ایسنا، در جلسهای که شب گذشته – 10 مهر ماه – با عنوان نشست سینماگران و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تالار سیفالله داد خانه سینما برگزار شد، جمعی از سینماگران دغدغهها و انتظاراتشان را در حوزه سلامت مطرح کردند.
*** امروز بهداشتی بهداشتی میشویم!
در ابتدای این مراسم که اجرای آن را کامران ملکی بر عهده داشت، وی با اشاره به جلسات قبلی با وزرای کشور و کار به طنز گفت: با حضور وزیر کشور امنیتمان برقرار شد، با حضور وزیر کار قضیهی کارمان و امروز هم ادعا میکنیم بهداشتیِ بهداشتی شویم.
*** دوست داریم از زبان یک وزیر از استراتژیهای 10 سال آینده بشنویم
محمدمهدی عسگرپور، مدیرعامل خانه سینما اولین سخنران این مراسم بود که با اشاره به حضور وزرای کابینه در خانه سینما و ایجاد ارتباط خوب با مقامات مختلف اظهار کرد: برخی از این موارد منجر به فعالیتهای سینمایی شد و مقامات بلند پایه دولت تلاش کردند رابطه خوبی با اصناف سینمایی داشته باشند.
وی افزود: همه ما دوست داریم از زبان یک وزیر، استراتژی مناسبی برای 10 سال آینده و منطبق با واقعیتهای جامعه بشنویم که این کمتر اتفاق میافتد و معمولا موضوعاتی مطرح میشود که تاریخ مصرف مشخصی دارد.
مدیرعامل خانه سینما ادامه داد: با توجه به شرایط سخت تولید در سینما فعالیتهای ما در این حوزه تاریخ مصرف مشخصی دارد و ممکن است موضوعی مطرح شود و زمانی به نتیجه برسد که دیگر موضوع روز نباشد.
وی اظهار امیدواری کرد که این جلسات منجر به یکسری برنامههای عملیاتی و موفق شود.
*** از تلویزیون باید بهرهبرداری بیشتری داشت
امیر اثباتی، نایب رییس هیات مدیره خانه سینما هم با اشاره به جلسات قبلی با مسئولان کشور گفت: در رسیدن به اهدافی که تعیین شده بود هنوز نتیجه مطلوب حاصل نشده و امیدوارم این جلسه نتیجهبخش باشد.
وی افزود: ما هدف مشخصی را دنبال میکنیم. پیامهایی که وزارت ارشاد میخواهد به مخاطب منتقل کند از طریق حوزه سینما تأثیرگذارتر خواهد بود؛ چرا که یک فیلم بیش از بسیاری از سخنرانیهای رایج تأثیرگذار است.
اثباتی خاطرنشان کرد: از مدیای تلویزیون باید بهرهبرداری بیشتری داشت و رسانههای اجتماعی هم به ویژه سینما باید مورد توجه باشند. تولید یک تیزر هفت – هشت دقیقهای میتواند خیلی سریع در معرض دید قرار گیرد و همچنین کارهای مستند که میتوانند خروجی و ظرف بیانی خودشان را داشته باشند.
وی افزود: سینماگران برای اینکه بتوانند آثار خوبی تولید کنند باید اطلاعات کارشناسی شدهای را در اختیار داشته باشند. وزارت بهداشت هم باید اولویتهای خود را در زمینه انتقال این پیامها مشخص کند. حضور نیروی متخصص هم در کنار فیلمنامهنویسان، کارگردانان، تهیهکنندگان و مستندسازان بسیار تأثیرگذار است.
اثباتی با تأکید بر اینکه باید یک کارگروه مدیریتی و پیگیری با حضور نمایندگان خانه سینما، سازمان سینمایی و وزارت بهداشت تشکیل شود، گفت: در کنار این کارگروه باید طرح و برنامه داشته باشیم و برای رسیدن به خروجیهای مشخص و تعریف شده به نتایج عملی فکر کنیم.
*** نگران دوربینهایی هستیم که به بیمارستانها میآیند
سیدمحمدهادی ایازی، قائم مقام وزیر بهداشت هم یکی از دغدغههای وزارت بهداشت را ایجاد رابطه بین سلامت و سینما در جهت اینکه پیشگیری بهتر از درمان است، عنوان کرد و گفت: دغدغههایی که در زمینه تولید فیلم در حوزه سینما وجود دارد بسیار زیاد است؛ به طور مثال یکی از نمایندگان حوزه پرستاری اشاره میکرد زمانی که دوربین وارد بیمارستان میشود نگران این هستیم که چه چهرهای از پرستاران قرار است نشان داده شود و چه بازتابی در جامعه دارد. مانند فیلم «شوکران» که بازتاب خوبی نداشت.
وی افزود: چنین دغدغههای جدی در این حوزه وجود دارد و باید آثاری با موضوع جامعه پزشکی و پرستاری تولید شود که اثر سوء در جامعه نداشته باشد. آقای وزیر معتقد هستند فرهنگ و هنر میتواند به نفع سلامت و بهداشت در جامعه کار کند. در این راستا شورای فرهنگی و هنری را در وزارت بهداشت راه انداختیم و در کنار آن شورای اطلاعرسانی و مشارکت اجتماعی شکل گرفته تا امکان استفاده از تمام ظرفیتها فراهم شود.
ایازی از ایجاد یک موسسه فرهنگی و هنری در وزارت بهداشت خبر داد و گفت: امیدواریم با راهاندازی این موسسه، شرایط مناسبی برای تولید آثاری با موضوع سلامت در جامعه فراهم شود و بتوانیم ارتباط خوبی با جامعه سینمایی برقرار کنیم. این موسسه در تعامل با جامعه سینمایی میتواند آثار فاخر و ارزشمندی تولید کند.
*** در روزهای گذشته برخی سینماگران با الفاظ سختی نواخته شدند
در ادامه این مراسم با حضور فرهاد توحیدی، محمدمهدی عسگرپور، هادی ایازی، سیدحسن هاشمی و احمدرضا درویش و پس از پخش کلیپی در خصوص تاریخچه اهدای عضو در ایران و ساخته شدن فیلم «بودن یا نبودن»، از کیانوش عیاری کارگردان این فیلم تقدیر شد.
فرهاد توحیدی اظهار کرد: همه جا دولتمردان در حفظ سرمایههای فرهنگی و هنری تلاش دارند اما در روزهای گذشته شاهد فضایی بودیم که برخی دوستان سینماگر با الفاظ سختی نواخته شدند که یکی از آنها کیانوش عیاری بود.
وی افزود: اگر یک هنرمند و سینماگر توانسته باشد پیوند و پلی میان سینما، جامعه پزشکی و نظام سلامت زده باشد، کیانوش عیاری خالق «روزگار قریب» است؛ کسی که با ساخت آن سریال از دکتر قریب یک قهرمان ملی ساخت.
***
کیانوش عیاری هم که در ابتدا تمایلی به حرف زدن نداشت با اشاره به ساخت فیلم «بودن یا نبودن» در سال 72 گفت: آن زمان فکر میکردم چیزهای مهمتری برای پیوند قلب در جامعه ما وجود دارد و آن هم ایجاد نوعی نگاه در بین خانوادههای اهداکننده و گیرنده بود. بعد از ساخت این فیلم دکتر ماندگار به من گفت تکانِ تکاندهندهای درخصوص مسئله اهدای پیوند قلب به مردم دادیم که این برای من کافی بود.
وی افزود: بعد از آن، فیلم «بیدار شو آرزو» را با موضوع زلزله بم ساختم که متأسفانه فرصتی برای اکران پیدا نکرد.
*** خوشحالم درِ این خانه باز بود
سیدحسن قاضیزاده – وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی – در سخنانی با اشاره به حضورش در خانه سینما گفت: خوشحالم درِ این خانه باز بود و امشب به اینجا آمدم. حوزه بهداشت و درمان حوزه وسیعی است که از قبل از تولد و تا فوت افراد با مردم درگیر است اما علیرغم این گستردگی، نقشش در سلامت مردم در تمام دنیا تنها 20 درصد است.
وی افزود: 80 درصد سلامت مردم جامعه به سایر بخشها از جمله فرهنگ مربوط میشود و اگر مردم خودشان نخواهند هیچکدام از دستگاهها نمیتوانند در زمینه سلامت به آنها کمک کنند.
هاشمی ارتباط حوزه کاری سینما و بهداشت را در هم تنیده عنوان کرد و ادامه داد: ما در بخش بهداشت نیازمند کمک اهالی فرهنگ و هنر هستیم.
وی با اشاره به دو فیلم «بودن یا نبودن» و سریال «روزگار قریب» گفت: از کیانوش عیاری تقاضا دارم آثار جدیدی در زمینه بهداشت و حوزه سلامت بسازد.
وزیر بهداشت اظهار امیدواری کرد این جلسه با سینماگران منجر به نتایج فاخری در جهت مراقبت از سلامت مردم باشد و ادامه داد: سلامت در کنار امنیت و اقتصاد سه اولویت اصلی دولت آقای روحانی است و باید از فرصت ایجاد شده حداکثر بهرهبرداری را داشت.
هاشمی با بیان اینکه بسیار از بیماریها مانند ایدز نیاز به فرهنگسازی در جامعه دارد، گفت: انتقال مطالب از طریق فرهنگ و هنر با تعامل و ایجاد زمینههای کاری با سینماگران میتواند به نتایج خوبی منجر شود.
***
در ادامه این نشست غلامرضا موسوی، شادمهر راستین، ابراهیم مختاری، علی دهکردی، مجید برزگر و هارون یشایایی به نمایندگی از سینماگران درخواستها و نظرات خود را در حوزه بهداشت و سلامت مطرح کردند.
موسوی اظهار امیدواری کرد راهکار مناسبی برای فرهنگسازی مناسب فراهم شود و گفت: باید بدانیم که طی چند سال آینده باید به کجا برسیم. سوژههای بسیاری در حوزههای پزشکی برای فیلمسازی وجود دارد و به همین دلیل نیازمند ایجاد رابطه مناسب میان سینماگران و وزارت بهداشت هستیم.
راستین هم با اشاره به تلاشی که در جهت تغییر نام بیمارستان به شفاخانه میشود، اظهار کرد: این تغییر تنها از طریق سینما امکانپذیر است و با ایجاد تعامل بین وزارت بهداشت و سینما میتوان ابزار تغییر و ایجاد فرهنگ سلامت را در جامعه انجام داد.
وی افزود: من به عنوان یک فیلمنامهنویس باید بگویم نیازمند نگارش فیلمنامههای کاربردی هستیم.
دهکردی هم با بیان اینکه حضور چهرههای شناخته شده ملی و مردمی تأثیر زیادی در حیطه اجرای کار فرهنگی در حوزه سلامت دارد، گفت: بازیگران مرجعهایی هستند که به عنوان چهره شناخته شده میتوانند در جامعه تأثیرگذار باشند و ما چه بخواهیم چه نخواهیم اولین سفیران شما در سطح جامعه هستیم.
وی افزود: انجمن بازیگران با کمال میل حاضر است به عنوان سفیر سلامتی در جامعه در کنار شما باشد.
این بازیگر با بیان اینکه بسیاری از آحاد مردم جامعه با مشکلات جدی سلامت مواجه هستند، ادامه داد: بازیگران هم مستثنی نیستند اما به دلیل شناخته شدن نمیتوانند در بیمارستانهای عمومی حضور داشته باشند؛ بنابراین از شما میخواهم یک کلینیک اختصاصی برای اهالی سینما ایجاد کنید.
مختاری هم به نمایندگی از مستندسازان با بیان اینکه سینمای مستند نیروی واکنش سریع است، گفت: اگر میخواهید از سینما برای هدف خود استفاده کنید با استفاده از این بخشها انگار از کل پتانسیل سینمای ایران استفاده کردهاید.
برزگر امکان نمایش فیلم کوتاه و انتقال پیام بهداشتی از این طریق را مفید دانست و گفت: انجمن فیلم کوتاه تمام قد برای کمک به وزارت ارشاد ایستاده است.
یشایایی نیز خواهان توجه به مسئله اعتیاد شد.
*** هنرمندان صاحب بیمارستان میشوند
در پایان این جلسه ایازی بار دیگر به روی سن آمد و گفت: پیشنهاد برای ایجاد کارگروههای مختلف پیشنهاد مناسبی بوده که آقای وزیر آن را قبول کرده و بزودی انجام میشود.
وی همچنین با اشاره به درخواست انجمن بازیگران اظهار کرد: یکی از بیمارستانهای خصوصی که طرف قرارداد ماست را به عنوان بیمارستان خاص هنرمندان در نظر میگیریم و هر هنرمندی که توسط خانه سینما معرفی شود در این بیمارستان درمان خواهد شد.
از جمله حاضران در این نشست میتوان به خسرو امیرصادقی، مریم بوبانی، محمدعلی حسیننژاد، قاسم قلیپور، هوشنگ گلمکانی، فریال بهزاد، بیژن میرباقری، حسن پورشیرازی، محمدحسین حقیقی، مجید جوزانی، محمدرضا موینی، محمدرضا سکوت، ناصر صفاریان و مرتضی رزاقکریمی اشاره کرد.