به گزارش لنجانا به نقل ازخبرگزاری فارس، بازیگر فیلم سگ کشی در گفت و گو با ستاد خبری جشنواره فیلمهای موبایلی «گزارش یک نگرانی» با بیان این مطلب که با دو شیوه می توان با روند فعلی مصرفگرایی برخورد کرد، گفت: یک برخورد، مقابله با اسراف از طریق قانون و فشارهای قانونی است و نگاه دیگر، فرهنگسازی.
وی اضافه کرد: در مورد اول، قطعا ما جواب می گیریم، اما این جواب دائمی نیست و با کاهش فشار و رفع موارد بحران، بار دیگر میزان و شیوه مصرف به حالت قبل باز می گردد، اما در نوع دوم شاهد یک تحول خواهیم بود، ولی نکته اینجاست که برای رسیدن به این تحول باید زمان و هزینه صرف کرد و نمی توان انتظار داشت مردم یک شبه فرهنگ اصلاح الگوی مصرف را بپذیرند و آن را اجرا کنند.
این عضو شورای عالی سینما ادامه داد: یک نکته دیگری که متاسفانه باید به آن اشاره کنم این است که وقتی مردم در پیرامون خود صحنه هایی را می بینند که نام آن دقیقا اسراف است، انگیزه خود را برای کاهش مصرف یا صرفه جویی از دست می دهند و آن ها هم به سمت مصرف بالا هدایت می شوند، پس ضروری است که فضای کلی جامعه به سمت اصلاح برود و قطعا ابزارهای هنری می توانند در این زمینه راهگشا باشند.
نجفی با اشاره به جشنواره گزارش یک نگرانی گفت: برگزاری جشنواره و تولید فیلم خیلی مثبت است، اما باید چند نکته را در آن لحاظ کنیم؛ اول اینکه با ساخت یک فیلم و دو فیلم نمی توان انتظار فرهنگسازی داشت، ما باید حداقل صدها فیلم در این حوزه بسازیم. نکته دیگر این است که ساخت صدها فیلم، نیاز به حمایت مالی مسئولان دارد. مسئولان و متولیان فرهنگی نمی توانند به صرف برگزاری یک جشنواره فکر کنند مسئولیت شان را انجام داده اند و دیگر توقعی از آن ها نمی رود.
بازیگر فیلم تلویزیونی کارآگاه علوی اضافه کرد: ساخت فیلم و بهره گیری از هنر برای فرهنگسازی پروسه ای زمان بر است و نیاز به حداقل ده سال فرهنگسازی دارد، این را بیان کردم تا مدیران فرهنگی بدانند که چه مسئولیت خطیری بر عهده دارند. در حال حاضر به دلیل انجام نشدن این گونه برنامه ها، ده ها سال عقب هستیم، اما به هر حال باید از جایی شروع کرد، ولی به خودمان بگوییم که این گام، قدم اول برای راهی ده ساله است. ما نیاز به برنامه ریزی داریم و این برنامه ریزی باید دقیق، منسجم و هدفمند باشد.
احمد نجفی در خاتمه گفت: متاسفانه ما بزرگترین کشور مصرف گرا در جهان هستیم، علی رغم این همه توصیه در فرهنگ ایرانی- اسلامی، این میزان اسراف یک حالت پارادوکس گونه ایجاد کرده است. این میزان مصرف و مصرف گرایی به مملکت ما آسیب می زند. مصرف ما در همه حوزه ها بسیار بالاست و برای برون رفت از این شیوه یا نیاز به قانون سفت و سخت و اجرای محکم داریم یا فرهنگسازی دقیق، منسجم و با برنامه ریزی طولانی.