به گزارش لنجانا به نقل از خبرگزاری فارس، نشست هماندیشی صاحبنظران و مسئولان در امر ازدواج جوانان با موضوع «از همسانگزینی تا همسری» با حضور حجتالاسلام مهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، گلزاری معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، علیرضا طالبپور مدیر عامل موسسه فرهنگی و اطلاعرسانی تبیان، کمند دبیر کارگروه پیشنویس سند ملی ازدواج در سالن سوره حوزه هنری عصر امروز چهارشنبه (9 مهرماه) برگزار شد.
محمود گلزاری معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در بخش دیگری از این نشست عنوان کرد: مسئله خانواده بسیار برای ما حیاتی است پابه پای مسئله توحید، دین و دفاع از ارزشهای الهی درکل آفرینش!
وی ابراز داشت: مسئله خانواده به عنوان ظرف تمام معنویت، دین، اخلاق و … برای ما مهم است اگر رسانههای مختلف جهان را میبینیم که مقابل خانواده ایستادهاند بیانگر این است که زیربنای تفکر آنها تفکر مادی بوده که با خانواده در تضاد است.
* نگاههای منفی به خانواده در کنار مسائل اقتصادی افزایش یافته است
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان یادآور شد: بخشهایی از جهان کنونی، مسئلهای سازمان یافته علیه خانواده است از جمله ترویج خانوادههای همجنسگرا و …که برای دانشجویان ما در دانشگاهها به طور مرتب تئوریزه شده و مردم عادی نیز در سایتها و رسانههای بیگانه آنها را مشاهده میکنند.
وی با بیان اینکه بیش از 10 میلیون جوان آماده ازدواج داریم، گفت: متاسفانه در کشور توحیدی ما شاهد افزایش بیرغبتی نسبت به تشکیل خانواده هستیم و نگاههای منفی به خانواده در کنار مسائل اقتصادی افزایش یافته است.
گلزاری، چالشهای پیشروی خانواده را 7 موضوع مهم شمرد و عنوان کرد: از جمله این موارد میتوان به بیرغبتی بخشی از جوانان به خانواده و نادیده گرفتن اهمیت و تقدس خانواده، سخت شدن همسانگزینی، انتخابهای سطحی و غیر قابل اطمینان، آموزشها و مشاورههای پیش از ازدواج، مشاورههای تخصصی بعد از ازدواج اشاره کرد.
وی اظهار داشت: اگر دو نفر که با هم آشنا شده و مراسم خواستگاری سنتی برگزار شد باید در مسئله ازدواج به مشاورههای قبل از ازدواج نیز توجه کرد چرا که در دنیای واقعی حتی با رفتو آمدهای کوتاه مدت نیز شناخت آدمی مشکل است چه برسد به دنیای مجازی! همچنین انجام مشاورههای تخصصی برای این که تشخیص دهیم که آیا دو نفر برای هم مناسب هستند ضروری است.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه 20 درصد از ازدواجها در ایران به طلاق میانجامد و 10 هزار نفر در سال اول زندگیشان از هم جدا میشوند، خاطر نشان کرد: متاسفانه بسیاری از افرادی که شایستگی مشاوره ندارند به خود اجازه میدهند تا در امر ازدواج به جوانان مشاوره دهند از این رو ما به سامان دادن مشاورههای ازدواج و راهاندازی سامانههای مشاورههای تخصصی و راهاندازی پروتکل واحد علمی-اسلامی نیاز داریم.
گلزاری یادآور شد: در طرح «از همسانگزینی تا همسری» واسطهها باید هماهنگ شده و آموزشهای لازم را ببینند که مجموعه واسطهها گروه معتمد جامعه هستند و طرح ما این است که در تمام دانشکدهها این معتمدان واسطه پیدا شوند. همچنین در این طرح با یک روش دقیق فرهنگ ایرانی-اسلامی ملاکهایی بیان میشود و رضایت خانواده در این طرح،اهمیت بسیاری دارد.
وی عنوان کرد:طرح مراکز مشاوره ازدواج و خانواده در اولین جلسه شورای ملی جوانان با حضور آقای جهانگیری کلیات طرح راهاندازی مراکز ازدواج جوانان تصویب شد؛ این مراکز یا مراکزی هستند که وزارت ورزش و جوانان قبلا داشته و یا مراکزی هستند که در دانشگاههای پیام نور و وزارت بهداشت وجود دارند و مورد تائید قرار گرفتهاند این مراکز تخصصی را تشکیل خواهند داد.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در پایان ابراز داشت: واژه «انکحوا» در آیه «وانکحوا الایامی» صیغه فعل امر جمع است که خطاب حاکمیتی دارد و جاهایی هم به خانوادهها بر میگردد بنابراین این وظیفه حکومت است که وسایل ازدواج جوانان را تسهیل کند.
وی گفت: طرح «از همسانگزینی تا همسری» طرح مبارکی است که رویکرد اسلامی-ایرانی دارد و حمایت تمام بزرگان کشور را پشت سر خود خواهد داشت.
* در دو سال گذشته طرح ایجاد شبکه تخصصی واسطهها مطرح شد
علیرضا طالبلو مدیر عامل مؤسسه فرهنگی و اطلاعرسانی تبیان گفت: تلاش ما از سالها قبل بر این بود که دختر و پسر را با حفظ شئونات اسلامی، حرمت خانوادهها و رعایت تمام مسائل خطوط قرمز به هم برسانیم اما موفق نبودیم لذا در دو سال گذشته طرح ایجاد شبکه تخصصی واسطهها مطرح شد و ما به جای اینکه دختر و پسر را به هم معرفی کنیم واسطههایی که دختر و پسر را میشناسند به هم معرفی میشوند و واسطهها اطلاعاتشان را با هم به اشتراک میگذارند.
وی عنوان کرد: در طرح ملی همسانگزینی، شبکه «واسطین» پاشنه آشیل و نقطه ضعف ما محسوب میشود چرا که اگر انتخابها درست نباشد و اگر طرح ما در شهرستانها موفق نباشد عملا موفق نخواهیم بود لذا شبکه امنا را از استانها، محلهها و افرادی که مورد اعتماد هستند به عنوان تائید کننده واسطهها مشخص میشوند البته واسطهها نیز افرادی که با انگیزههای دینی و بدون چشمداشت مادی هستند که وارد این طرح شدهاند.
مدیر عامل مؤسسه فرهنگی و اطلاعرسانی تبیان ادامه داد: شبکه سوم در طرح ملی همسانگزینی، شبکه مشاورین است، دغدغه اصلی دکتر گلزاری بعد از معرفی و نگهداری خانوادهها این است که نظارت علمی کاملا نهادینه شود و شبکه چهارم شبکه راستیآزمایان است از این رو افرادی در سطح کشور داریم که راستیآزمایی افراد را مورد آزمایش قرار میدهند یعنی به محض ثبتنام متقاضیان در سایت، بر اساس هماهنگی که با ثبتاحوال و دانشگاهها به عمل آمده در اختیار ما قرار دهند مشخصات حقیقی و حقوقی افراد را در اختیار ما قرار میدهند.
* سلامت عمومی روان به بهانه آمادگی برای ازدواج بالا میرود
محمدرضا کمن دبیر کارگروه پیشنویس سند ملی ازدواج در بخش پایانی نشست هماندیشی «از همسانگزینی تا همسری»، گفت: در فلوچارت طرح ملی همسانگزینی به طور ناخودآگاه 5 فایده مد نظر قرار گرفته که جزو اهداف اولیه نبوده است.
وی ابراز داشت: بالا بردن انگیزه ازدواج و سطح سلامت عمومی روان به بهانه آمادگی برای ازدواج بالا میرود. در این طرح ابتدا افراد برای ثبتنام به سایت همسانگزینی مراجعه میکنند که همزمان آزمون سلامت از آنها گرفته میشود و اگر فرد در این مرحله دچار افسردگی و یا سایر مشکلات خانوادگی نباشد به حلقه واسطین برای بررسی سلامت و صلاحیت فرد معرفی میشود.
دبیر کارگروه پیشنویس سند ملی ازدواج عنوان کرد: بعد از بررسی سلامت و صلاحیت فرد، افراد به صورت حضوری دیداری با واسطین دارند و ممکن است مشکلات یا موانعی در دیدار حضوری پیش آید که بسته آموزشی برای این افراد در نظر گرفته شده است و بر روی سایت وجود دارد و افراد به راحتی میتوانند به آن دسترسی یابند که این بسته آموزشی، اطلاعات مفیدی را در اختیار کاربر قرار میدهد.
وی افزود: در مرحله بعدی آزمونی از افراد گرفته میشود که محاسبات هوشمند همسانگزینی را انجام میدهد بعد از این مرحله، انتخاب مورد مناسب توسط واسط و بسته آموزشی شماره 2 به مخاطب ارائه میشود و سپس آزمون دوم برای افزایش ضریب خودآگاهی از کاربر به عمل میآید که به معرفی خانوادهها توسط واسط میانجامد و در این مرحله مشاور نیز همزمان کار خود را آغاز میکند و بسته آموزشی شماره 3 برای کاربر ارائه میشود که این مرحله با رفت و آمد خانوادهها همراه خواهد بود.
کمن اظهار داشت: اگر روند کار و دو جوان و خانوادههایشان مورد تائید مشاور قرار گرفت و مشکل خاصی وجود نداشت عقد جاری میشود و سپس آموزشهای دوران عقد در بسته آموزشی شماره 4 به زوجین ارائه میشود و مشاور بعد از مدت حدودا شش ماه بعد از عقد آزمون شماره 3 را از دختر و پسر میگیرد همچنین 12 ماه نیز بعد از عقد آزمون دیگری از دختر و پسر گرفته میشود که به زندگی موفق و پایدار زوجین خواهد انجامید.