به گزارش لنجانا به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) ،علی اشرف رشیدی صرف صبحانه توسط دانش آموزان را ضروری دانست و گفت: صبحانه به عنوان یک وعده مهم غذایی 20 تا 30 درصد انرژی روزانه فرد را تامین میکند و خوردن آن در دانشآموزان از اهمیت بالایی برخوردار است.
به گفته رشیدی، تحقیقات صورت گرفته حاکی از این است که خوردن صبحانه نه تنها برنامه سایر وعدههای غذایی روزانه فرد را تنظیم میکند، بلکه تاثیر مثبتی بر یادگیری و افزایش بهره هوشی دانش آموزان دارد.
این کارشناس تغذیه در ادامه با بیان اینکه خوابیدن به موقع نقش بسزایی در افزایش اشتهای صبحگاهی دانشآموزان دارد، گفت: توصیه میشود افرادی که اشتهای خوردن صبحانه ندارند، با سحرخیزی اشتهای خوردن صبحانه را پیدا کنند.
وی در ادامه با اشاره به حجم کم معده دانش آموزان، میان وعدهها را یکی از مهمترین بخشهای برنامه غذایی کودکان برشمرد و گفت: ساندویچهای خانگی و آب میوههای طبیعی، شیر و کیک، خرما، میوهجات، دانههای روغنی نظیر پسته، بادام و… و انجیر خشک بهترین میان وعدهها برای دانش آموزان هستند.
این کارشناس تغذیه در ادامه با تاکید بر اینکه مصرف تنقلات توسط دانش آموزان توصیه نمیشود، گفت: اگرچه نمیتوان مصرف تنقلات نامناسب به عنوان میان وعده را به طور کامل از برنامه غذایی دانش آموزان حذف کرد، اما باید تا حد امکان استفاده از این خوردنیها را کاهش دهیم.
رشیدی ارزش غذایی تنقلات مضر را پایین دانست و گفت: این مواد جلوی اشتهای دانش آموزان را برای صرف وعدههای اصلی غذایی کودکان میگیرد و میتواند تاثیر منفی بر رشد آنها داشته باشد.
وی گفت: استفاده ازمیان وعدههای نامناسب نظیر چیپس، پفک و شکلات تاثیر منفی بر میزان رشد و یادگیری دانش آموزان دارد.