به گزارش لنجانا اصغر فیاض در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) ، با اشاره به اینکه موضوع سلامت روان تنها مربوط به بیماران اعصاب و روان نیست بلکه آحاد جامعه در هر سن و قشری باید به این موضوع اهمیت دهند، اظهارکرد: مسوولان و مردم درگیریهای روزمره زیادی دارند و با توجه به اینکه معلولان خصوصاً معلولان روانی در گزینههای آخر پیگیری قرار میگیرند، فراموش میشوند.
وی با بیان اینکه سلامت روان یک نفر به شکل سلسله مراتب آرامش یک جامعه را فراهم میکند، افزود: زمانی که سرپرست یک خانواده سلامت روانی داشته باشد آرامش یک خانواده به دنبال آن آرامش جامعه تامین میشود در غیر این صورت آرامش خانواده و جامعه مورد تهدید قرار میگیرد.
معاون توان بخشی بهزیستی استان اصفهان ادامه داد: اگر تمام اصول و قواعد یک خانواده مانند روابط همسر، پدر و مادر به درستی تعریف و آرامش بر خانوادهها حاکم شود، اختلالات اعصاب و روان قابلیت بروز پیدا نمیکنند.
فیاض با بیان اینکه ایجاد سلامت روان در جامعه تنها بر عهده سازمان بهزیستی نیست، تصریح کرد: تمام ارگانهای اجتماعی کشور مسوول ایجاد سلامت روانی مردم هستند و هر نهادی باید تلاش کند تا آرامش روانی را در سازمان تحت نظارت خود برقرار کند.
وی با اشاره به اینکه تامین سلامت روان افراد از کودکی تا پایان تحصیلات یک وظیفه است، اضافه کرد: متاسفانه با پیشرفت جوامع آسیبهای اجتماعی افزایش مییابد و افزایش توسعه صنعتی این آسیبها را تشدید میکند.
معاون توان بخشی بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه اختلالات روانی معمولاً از سن 18 سالگی آغاز میشود زیرا افراد از این سن به بعد بیشتر درگیر مسائل اجتماعی و اقتصادی میشوند، اظهار کرد: مشکلات اجتماعی و اقتصادی و … با توجه به ظرفیتهای فردی بر روان افراد تاثیر میگذارند که عده ای توان کنترل این تاثیرات دارند و تعدادی نمیتوانند از عهده آن بر آیند.
فیاض با بیان اینکه وجود یک بیمار روانی در خانواده تمام اعضا را با مشکل و تنش مواجه و بار مالی نیز به خانواده تحمیل میکند، افزود: یکی از بزرگترین مشکلات بیماران اعصاب و روان بار اقتصادی است که به خانواده تحمیل میشود چرا که مبحث داروها و درمان در این قشر نیز با مشکل مواجه شده است.
وی با اشاره به اینکه مراکز نگهداری بیماران اعصاب و روان ظرفیت پایینی دارد و تعداد درخواستها از ظرفیت مراکز بسیار بیشتر است، اضافه کرد: فشارهای اقتصادی مانند نداشتن شغل و مسکن از عواملی است که بیماران روانی از آن رنج میبرند و مشکل آنها را تشدید کرده است.
معاون توان بخشی بهزیستی استان اصفهان با اشاره به اینکه در یک خانواده نقش پدر و مادر باید برای فرزندان مشخص باشد، گفت: فرزندان باید بدانند نقش والدین تنها تامین مخارج زندگی نیست بلکه نقش عاطفی نیز باید داشته باشند و اگر نقش افراد در خانواده به درستی تعریف شود آنگاه سلامت روانی جامعه تقریبا تامین خواهد شد.
فیاض با اشاره به اینکه بر اساس آمار نفوس و مسکن سال 1390 در استان اصفهان 240 هزار معلول وجود دارد، تاکید کرد: بر اساس بانک اطلاعاتی بهزیستی استان اصفهان نیز 120 هزار نفر از این معلولان سرپرست خانوار هستند، که از این تعداد 9 و هزار و 300 نفر معلولیت روانی دارند و 574 نفر آنها در مراکز شبانهروزی بهزیستی نگهداری میشوند.
وی با اشاره به برنامههای بهزیستی استان در هفته سلامت روان و عدم استقبال مردم و مسوولان از این برنامهها خاطرنشان کرد: به نظر من شاید مسوولان و مردم درگیریهای روزمره زیادی دارند و با توجه به اینکه معلولان خصوصا معلولان روانی در گزینههای آخر پیگیری قرار میگیرند، فراموش میشوند.
معاون توانبخشی بهزیستی استان اصفهان ادامه داد: طرح مراقبان از بیماران اعصاب و روان نیز در بهزیستی اصفهان آغاز شده است که در آن یک مراقب به همراه چهار نفر دستیار برای هر بیمار به کار گرفته میشود و این مراقبان موظف هستند هر هفته 9 ساعت به این افراد در خانه خدمت ارایه دهند.