به گزارش لنجانا به نقل از خبرگزاری ایسنا – منطقه علوم پزشکی تهران،دکتر الهام السادات هاشمیان نایینی با بیان اینکه در بیماری آلزایمر ساختارهای پروتئینی در اطراف و در جسم سلولی نورونها (سلولهای عصبی مغز) تشکیل میشوند که اجسام آمیلوئیدی نامیده میشوند، گفت: در حالت عادی مقدار این اجسام در سلولها کم است و بهسرعت تجزیه میشوند، اما در روند بیماری آلزایمر این تعادل بر هم خورده و مقدار این اجسام افزایش مییابد.
وی افزود: محققان در تلاش برای کشف عوامل کاهنده تشکیل اجسام آمیلوییدی و کاهش میزان بروز آلزایمر، به این نتیجه رسیدند که شیردهی با دو مکانیسم میتواند موجب مهار بیماری آلزایمر شود.
هاشمیان نایینی با تاکید بر اینکه در بارداری به طور طبیعی مقاومت به انسولین ایجاد میشود، گفت: شیردهی از طریق ایجاد حساسیت به انسولین، تحمل به گلوکز را در مادران تقویت میکند. انسولین نه تنها در جذب گلوکز نقش تعدیل کننده دارد، بلکه سلامت سلولهای مغز، رشد و بقا، دوبارهسازی و عملکرد طبیعی آنها را تامین میکند. در حالی که مقاومت به انسولین در مغز چه در دیابتیها و چه غیر دیابتیها، از طریق تحریک تشکیل اجسام آمیلوییدی باعث ایجاد بیماری آلزایمر و اختلال شناختی میشود.
این جراح و متخصص زنان یادآور شد: در زنانی که بارداری بیشتری داشتهاند اما مرحله جبرانی شیردهی را نداشتهاند، مقاومت به انسولین بیشتر است که با ایجاد اختلال در تحمل گلوکز ریسک آلزایمر را افزایش میدهد.
وی در پایان گفت: بارداری به طور طبیعی تحولاتی بیولوژیک در بدن مادر ایجاد میکند که شیردادن باعث تعدیل و جبران آنها در مسیری مطلوب میشود. زنانی که خود را از نعمت شیردادن محروم میکنند با نیمه کاره رها کردن این روند، بدن خود را در معرض خطر برخی آسیبها قرار میدهند.