به گزارش لنجانا به نقل از خبرگزاری ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران، دکتر صابر آرامی با اشاره به اینکه دفورمیته انگشت شست پا رایجترین پاتولوژی ارتوپدی است، گفت: درمان این عارضه در کودکان، نوجوانان و جوانان با افراد میانسال و مسن متفاوت است به طوری که در افراد جوان حدود ۶۰ درصد تاریخچه مثبت فامیلی دیده میشود و در اغلب موارد دوطرفه است.
این متخصص ارتوپدی با اشاره به اینکه شیوع این عارضه در زنان بیشتر از مردان است، گفت: این مشکل در زنان 9 برابر شایعتر از مردان است که مشکلات روانی و اجتماعی به دنبال دارد.
وی در خصوص علل ایجاد این عارضه گفت: شلی لیگامانی، پنجهیی با تحرک بیش از حد، صافی کف پا، اختلالات ساختاری در سر انگشت شست پا از علل شایع این بیماری است.
آرامی یادآور شد: درد کنار پا رایجترین نشانه و عارضه این بیماری است. این بیماری در ابتدا دردناک نیست و با افزایش انحراف انگشت شست، درد نیز آغاز میشود.
این متخصص ارتوپدی با اشاره به اینکه درمان هالوکس والگوس شامل درمان غیرجراحی و درمان جراحی است، گفت: انجام ورزشهایی جهت کاهش علائم و جلوگیری از پیشرفت نیز به پبشگیری از روند این مشکل کمک میکند.
وی گفت: کفشی که بیمار انتخاب میکند، در ناحیه مفاصل نباید دوخت داشته باشد، زیرا دوخت اجازه کشش عادی و طبیعی روی برجستگیهای استخوانی را نمیدهد و باعث سایش پوست میشود. کفش باید دارای پنجه پهن، عمیق و گرد و از جنس چرم نرم و انعطافپذیر باشد بطوری که برجستگیهای استخوانی دچار سایش نشوند. میتوان از پدهایی برای کاهش فشار روی نواحی استخوانی استفاده کرد.
این متخصص ارتوپدی گفت: برای کاهش درد باید از پدگذاری در نواحی دردناک استفاده شود. کفشهایی با عرض و عمق مناسب بپوشید و از پوشیدن کفشهای پاشنه بلند اجتناب کنید.
وی در ادامه تاکید کرد: برای متحرک نگه داشتن مفصل، انجام حرکات ورزشی مناسب ضرورت دارد. این ورزشها قادر به تصحیح وضعیت انگشت نیستند اما به حفظ تحرک و انعطافپذیری مفصل شست کمک میکنند. متحرک نگه داشتن مفصل به کاهش دردهای شبه آرتروزی کمک میکند.
آرامی گفت: انگشت شست پا را با یک دست بگیرید و شست را از ناحیه مفصل، در تمام جهات بکشید. در انتهای دامنه هر حرکت ۱۰ تا ۱۵ ثانیه صبر کنید و سپس انگشت شست را در جهت دیگری بکشید. انگشت شست و سایر انگشتان را با یک دست بگیرید و کل مجموعه را به سمت بالا کشش دهید. این وضعیت را ۱۰تا ۱۵ ثانیه نگهدارید. این حرکت علاوه بر مبتلایان به این عارضه برای افراد مبتلا به مشکلات ستون فقرات نیز مفید است.
این متخصص ارتوپدی در خصوص نحوه انجام ورزشهای دیگر گفت: تعدادی باند یا حلقه لاستیکی آماده کنید و آنها را دور دو انگشت شست هر دو پا قرار دهید. با کشش حلقه لاستیکی پاها را نسبت به هم دور و نزدیک کنید و هر بار کشش را یک تا دو دقیقه نگهدارید.
آرامی در پایان خاطر نشان کرد: اگر روشهای غیرتهاجمی جواب ندهد، تصحیح دفورمیته با جراحی به عنوان آخرین راه حل پیشنهاد میشود.