به گزارش لنجانا به نقل از ایسنا، «ابنا» نوشت: چندی است که شرکتهای حامی گروه تروریستی داعش اقدام به فروش و تبلیغ محصولات خود از طریق پایگاههای اینترنتی کردهاند؛ به گونهای که با یک جستجوی ساده در اینترنت، وبسایتهای بسیاری را میتوان یافت که به ابزاری مؤثر برای فروش این کالاها تبدیل شدهاند.
اگرچه مدیران فیسبوک مدعی شدهاند که تاکنون صفحات زیادی را در ارتباط با فروش و تبلیغات محصولات داعش مسدود کردهاند، اما این شبکه اجتماعی به عنوان یک پایگاه مشهور و مؤثر سهم قابل توجهی از تبلیغ این محصولات را به خود اختصاص داده است.
محصولات این شرکتها شامل کلاههای بیسبال، پوشاک و جواهرات است که اکثر آنها طرح معروف پرچم سیاه داعش و شعار «باقِیَة و تَتَمَدَّدُ ؛ ماندگار و بزرگ شونده» را بر روی خود دارند.
یکی از طرفداران داعش از شهر “تولوس” فرانسه، در صفحه فیسبوک خود ضمن ایجاد پُستهایی در حمایت از این گروه تروریستی، به تبلیغ محصولات داعش پرداخته و آورده است: «محصولات با کیفیت برای مؤمنان واقعی(!)».
گفته میشود بسیاری از وبسایتهای فروش محصولات داعش در اندونزی قرار دارند؛ کشوری که اکنون بیشترین حامیان این گروه افراطی را در خود جای داده است. بر روی محصولات این وب سایتها شعارهایی از جمله “مجاهدین سراسر دنیا؛ متحد کنار هم”، “مبارزه تا آخرین قطره خون” و “داعش ما آمادهایم” نوشته شده است.
یکی از فروشندگان اندونزیایی محصولات داعش که “فروشگاه اسلامی(!) الفاروق” را اداره میکند، محصولات خود را از طریق “فیسبوک” و “ایبی(eBay)” به فروش میرساند. بر روی بنر تبلیغاتی این فروشگاه در فیسبوک نوشته شده است: «پرچمها، نشانها، پیشانی بندها و دیگر محصولات دولت اسلامی(!) را از ما بخرید».
بنا به گزارش پایگاه خبررسانی ممری (MEMRI)، یکی دیگر از این فروشندگان اندونزیایی بعد از آنکه صفحه فروش محصولات داعشیاش در فیس بوک و دیگر وب سایتها مسدود شد، تویتر را به عنوان ابزاری برای فروش محصولات خود به کار گرفته است.
این در حالی است که فروش و تبلیغات اینترنتی این گروه جنایتکار مخالفتهای بسیاری را از سوی کاربران این فضای مجازی به همراه داشته است.
همچنین بسیاری از این کاربران از فیسبوک و دیگر شبکههای اجتماعی خواستهاند تا جلوی فعالیت این افراد را بگیرند و صفحات آنان را مسدود کنند.
بازپرس پیشین نیروی هوایی آمریکا در این خصوص به گزارشگر شبکه فاکسنیوز گفت: ما باید جلوی تبلیغ فرهنگ اعزام تروریست به نام جهاد در شبکههای اجتماعی را بگیریم، چراکه این تبلیغات کودکان ما را هدف قرار داده است.