به گزارش لنجانا به نقل از ایسنا، روزنامه شهروند با انتشار این خبر افزود: گفته میشد «مارمولک» کمال تبریزی – که در سال 82 ساخته شد و حواشی بسیاری بر سر اکران آن به وجود آمد – هم اقتباسی از «ما فرشته نیستیم» به کارگردانی نیل جردن و با بازی رابرت دنیرو، شن پن و دمی مور بود که در سال 1989 ساخته شده بود. فیلمی که درباره دو محکوم فراری از زندان بود که مجبور میشوند برای عبور از مرز، برای مدتی در یک شهر مرزی نقش کشیشان را بازی کنند.
فیلم «مارمولک» نوشته پیمان قاسمخانی با بازی پرویز پرستویی درباره رضا مثقالی معروف به رضا مارمولک دزد سابقهداری است که بارها دستگیر و زندانی شده؛ او در حادثهای مجروح میشود و به بیمارستان خارج از زندان منتقل میشود. در آنجا لباس یک روحانی بیمار را میرباید و در لباس روحانیت موفق به فرار از زندان میشود. او با مصونیتی که در لباس تازه پیدا کرده به یک شهرک مرزی میرود تا از این طریق و با گذرنامه جعلی از کشور خارج شود اما با همان روحانیای که لباس او را ربوده اشتباه گرفته میشود و امامت جماعت محلی را برعهدهاش میگذارند.
این فیلم اولینبار در بیست و دومین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد، چیزی که همه روی آن اتفاق نظر داشتند، رکورد شکنیاش در گیشه بود و کمتر کسی دردسرسازشدن آن را پیشبینی میکرد. اینکه سازندگان «مارمولک» به شوخی با روحانیت پرداخته و به نوعی از خطوط قرمز گذر کرده بودند در ایام جشنواره چندان با واکنشهای منفی مواجه نشد. با توجه به محبوبیت فیلم در میان تماشاگران جشنواره، سازندگان «مارمولک» تصمیم گرفتند تا در اولین فرصت فیلم را اکران کنند. کمی جرح و تعدیل هم روی فیلم اعمال شد تا مشکل برای نمایش عمومی پیش نیاید.
«مارمولک» با تمام اما و اگرها در دوم اردیبهشت در 26 سینمای تهران اکران شد و پس از چندروز در شهرهای مشهد، شیراز، اصفهان، زنجان، قزوین، کاشان و ارومیه نیز بر پرده رفت. «مارمولک» چنان با استقبال مردم مواجه شد که در سه روز اول صدمیلیون تومان فروخت. در حالی که تنها یک روز از نمایش «مارمولک» در مشهد میگذشت، رئیس شعبه دادگستری این شهر حکم توقیف فیلم را صادر کرد. دامنه واکنشها به «مارمولک» روز به روز افزوده شد و به تدریج فیلم در دیگر شهرهایی که اکران شده بود نیز از پرده برداشته شد. روحانیون بلندمرتبه زیادی هم به اظهارنظر درباره فیلم پرداختند، چنانکه در روز 8 اردیبهشت امامان جمعه چند شهر در خطبههای نمازجمعه از مارمولک انتقاد کردند.
«مارمولک» بهتدریج سینماهای اکران شهرستانش را از دست میداد اما نمایش فیلم همچنان در تهران دنبال میشد و رکوردهای تازهای در زمینه فروش روزانه و فروش کل را از خود بهجای گذاشت. وقتی اصفهان هم «مارمولک» را از پرده برداشت، فیلم، دیگر در هیچ شهری جز تهران روی پرده نبود و زمزمه مخالفتها علیه فیلم همچنان ادامه داشت. فیلمی که خیلی زود از دایره سینمای ایران خارج و بحث و نظر دربارهاش به سطح جامعه و تریبونهای سیاسی، مذهبی کشیده شد. حالا شبکه «ای تی وی» ترکیه این فیلم جنجالی سینمای ایران را مورد اقتباس قرار داده و باید منتظر باشیم تا ببینیم این سریال در ترکیه چه واکنشهایی به همراه خواهد داشت.