به گزارش لنجانا به نقل از تسنیم، علی اکبر سیاری در برنامه آغاز به کار رسمی بسته بهداشتی طرح تحول سلامت که وزیر بهداشت نیز حضور داشت عنوان کرد: طرح تحول در ساختار نظام پزشکی از جمله 3 محور تحول در ساختار، برنامهها و مدیریت طرح تحول سلامت به حساب میآید که با تقویت و تکمیل پزشک خانواده در روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر کلید خواهد خورد.
وی با بیان اینکه هزار و 995 خانه بهداشت تا بهمن ماه سال جاری ساخته خواهد شد، بیان داشت: تکمیل خدمات بهداشتی برای شهرهای زیر 50 هزار نفر و همچنین تقویت پزشک خانواده در استانهای فارس و مازندران را نیز به جد دنبال میکنیم.
معاون وزیر بهداشت در ادامه افزود: در کشور 19 میلیون نفر دچار فشار خون هستند که 50 درصد آنها از این عارضه اطلاع ندارند و 83 هزار مرگ نیز در ارتباط با فشار خون صورت میپذیرد بنابراین ارتقاء خودمراقبتی مردم در کشور از جمله اقدامات مهم ما به حساب میآید.
سیاری به برنامههای واکسیناسیون کشور اشاره کرد و گفت: تا مهر ماه واکسن پنتاوالان به خدمات واکسیناسیون کشور اضافه میشود و سعی میکنیم تا پایان سال واکسن کنوموکک را نیز به خدمات واکسیناسیون کشور اضافه کنیم، همچنین خدمات دندانپزشکی نیز ارتقاء مییابد.
وی به رژیم نامطلوب در کشور اشاره کرد و افزود: هم اکنون 47 میلیون ایرانی در کشور غذای نامناسب مصرف میکنند یعنی در غذاهای آنان نمک و چربی وجود دارد و کمتر از میوه و سبزی استفاده میکنند، 19 میلیون نفر در کشور تحرک کمی دارند، 5 میلیون سیگار میکشند و 15 میلیون نیز دارای چربی خون هستند و در نهایت 7 میلیون نفر نیز دیابت دارند.
سیاری ادامه داد: امیدواریم در اجرای بسته طرح تحول سلامت هر کارشناس مراقب سلامت 3 تا 4 هزار نفر را تحت پوشش مراقبتهای سلامت قرار دهد.
معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: مهمترین مشکل کشور مدیریت است که کم و بیش این مشکل نیز در وزارت بهداشت وجود دارد. بنده درخواست دارم تا هر تغییری در معاونتهای بهداشت دانشگاهها با هماهنگی بنده انجام شود زیرا شاهد بودم که دو معاون بهداشت دو دانشگاه بدون هماهنگی بنده انتخاب شدند.
وی به آمارهایی درباره کمبود ویتامین D از سال 80 تا 91 اشاره کرد و گفت: این کمبود برای سنین 15 تا 23 سال که در گذشته 4 درصد بود الان 6 برابر افزایش یافته است و این کمبود ویتامین D برای زنان باردار نیز تا 91 درصد وجود دارد و ما شاهد آن هستیم که شکستگیهای استخوان به خاطر همین کمبود ویتامین D صورت میپذیرد.
سیاری ادامه داد: کمبود ویتامین D در زنان باردار 80 درصد و در نوجوانان نیز 76 درصد مشاهده شده است بنابراین توزیع مکمل برای این گروه را در دستور برنامههای خود داریم.
معاون وزیر بهداشت در ادامه به بیشترین آمار سزارین در استان گیلان و شهرهای رشت و بابل اشاره کرد و افزود: روسای دانشگاههای این شهرها باید اطلاع داشته باشند که چه پزشکی بیشترین آمار سزارین را دارد زیرا ما این آمارها را داریم و این پزشکان باید در این باره توضیح دهند.
وی به برنامه اضافه کردن ید به نمک نیز اشاره کرد و گفت: بیماری گواتر به معنای آن است که نوزاد با عقبماندگی ذهنی به دنیا بیاید بنابراین در ادامه برنامههای ما کوتاهی قد را نیز در دستور کار خود داریم زیرا کوتاهی قد به معنای فقر است و بر اساس آمارها 6.8 درصد کودکان زیر 5 سال دارای کوتاهی قد هستند که این آمار در سیستان و بلوچستان 20.7 درصد است.
سیاری به مهمترین دغدغه وزیر بهداشت که همانا اصلاح سبک ایرانیان است، اشاره کرد و افزود: واحدهای جدید برای اجرای طرح تحول سلامت در حال راهاندازی است و نیروها در این واحدها مستقر میشوند بنابراین خدمات کارشناسی تغذیه به این سیستم اضافه خواهد شد و کارشناسان روان و مددکاری اجتماعی نیز خدمات جدیدی را به مردم میدهند تا بتوانیم به دستاوردهای مراقبتهای اولیه بهداشتی پی اچ سی دست پیدا کنیم.