به گزارش صدای لنجان؛ ارتش رژیم امارات که به مدت ۳ دهه سالانه دهها میلیارد دلار هزینه نظامی داشته و حجم بالایی از تسلیحات مدرن را از کشورهای غربی خریداری کرده است، از سال ۲۰۱۴ خود را برای ایفای نقش منطقهای و نظامی در حد فاصل جنوب غرب آسیا و شمال افریقا آماده می کرد.
در جنگ یمن نیز اگرچه در سال های گذشته رژیم امارات و شورشیان وابسته به آن موفق به اشغال استان عدن و برخی سواحل جنوب غربی این کشور شدند، اما پس از شکست عملیات اشغال بندر الحدیده، بازگشت ورق در نبرد میدانی و مشاهده حملات گسترده موشکی و پهپادی ارتش یمن به خاک عربستان، اماراتی ها که هرگز تحمل چنین حملاتی به خاک خود و شهرهایی نظیر دبی و ابوظبی را نداشتند ناچار به پذیرش صلح و قرارداد آتش بس شدند تا حد نهایی پیشروی آنها در یمن همان چند بندر سواحل جنوبی یمن باشد.
از آنجا که منطقه عمومی جنوب یمن، خلیج عدن، تنگه باب المندب و ورودی دریای سرخ تحت اشراف نظامی رژیم امارات قرار دارد و بخش مهمی از مسیر تجاری دریایی ایران از همین کریدور دریایی عبور میکند، صهیونیستها درخواست توسعه جزایر واقع در این منطقه و استقرار تجهیزات شنود و جاسوسی خود را به امارات میدهند.
در گذشته اختلاف بر سر کنترل جزیره استراتژیک سقطری در دریای عرب موجب شد تا مزدوران وابسته به عربستان سعودی و امارات تا آستانه درگیری تمام عیار در این جزیره پیش بروند اما به هر شکل بخش اعظم این جزیره به ویژه فرودگاه آن در اشغال امارات بوده و عربستان نیز با مجوز اماراتی ها از این جزیره استفاده میکند.
تابستان سال گذشته رژیم امارات پس از علنی کردن روابط با رژیم صهیونیستی، وقاحت را به بالاترین حد رساند و جزیره مهم و راهبردی «سقطری» یمن را به صهیونیست ها برای ساخت یک پایگاه نظامی هدیه داد که البته خشم و اعتراض گسترده شهروندان یمنی را به دنبال داشت که همچنان ادامه دارد.
قرار گرفتن در شمال غرب اقیانوس هند و مشرف بودن به آبراه تجاری دریای سرخ، اهمیت جریزه ۳ هزار و ۸۰۰ کیلومتر مربعی سقطری را از بُعد اقتصادی و نظامی چند برابر کرده و این امکان را به صهیونیست ها خواهد داد که در اقیانوس هند، خلیج عمان، خلیج فارس و… نفوذ خود را بیشتر کنند.
باید توجه داشت هدف دوم اماراتی ها از ماجراجویی در جزیره «سقطری»، تغییر موازنه قدرت و کاهش نفوذ سعودی ها در مناطق جنوبی یمن است؛ در حال حاضر کمتر از۵ درصد مساحت این جزیره در تصرف مزدوران رژیم سعودی است و سایر مناطق در اشغال شورشیان وابسته به رژیم امارات)است.
پس از تصمیم اماراتی ها برای باز کردن پای صهیونیست ها به جزیره سقطری، اعتراضات مردمی نه تنها متوقف نشد بلکه افزایش یافت و اهالی این جزیره چند تظاهرات را علیه اشغالگران برگزار کردند که البته این مخالفت ها با گلوله پاسخ داده شد.
ادامه تظاهرات در جزیره سقطری باعث شد اماراتی ها راهبردهای متعددی را برای فرار از وضعیت به وجود آمده در پیش بگیرند تا وضعیت را کنترل و مدیریت کنند که انتقال مهاجران به این جزیره برای تغییر بافت جمعیتی یکی از این موارد بود.
براساس اطلاعات به دست آمده، رژیم امارات همچنین با هماهنگی ها صهیونیست ها گروهی از جوانان فریب خورده این جزیره را برای آموزش نظامی به خاک خود انتقال داد تا بتواند در زمان مناسب از آنان به عنوان یک اهرم فشار علیه مردم در جزیره سقطری استفاده کند.
به گفته منابع میدانی، اماراتی ها این افراد را با کمک مستشاران خارجی (رژیم صهیونیستی) آموزش داده اند و در هفته های گذشته چند گروه از این نیروها را پس از پایان دوره از طریق هوایی به جزیره بازگرداندند.
اماراتی ها و صهیونیست ها آموزش ها را بیشتر در حوزه های امنیتی از جمله سرکوب تظاهرات، برخورد و دستگیری معترضان متمرکز کردند تا اگر اعتراضات در جزیره سقطری ادامه یافت نیروهای کافی برای واکنش و حمله به شهروندان داشته باشند.
متوقف نشدن اعتراضات مردمی باعث شده رژیم امارات علاوه بر آموزش دادن افراد فریب خورده در جزیره، افسران و نظامیان رژیم صهیونیستی را در قالب کارمندان و خیران موسسه کار بشر دوستانه موسوم به «خلیفه» به جزیره سقطری انتقال دهد.
با توجه به روابط میان ابوظبی و تل آویو ، به احتمال بسیار زیاد رژیم صهیونیستی نیز با همراهی امارات اقدام به استقرار تجهیزات ویژه شنود و رصد خود در این جزیره برای آگاهی دقیق از تردد ناوگان تجاری ایران به ویژه نفتکشهای این کشور از دریای سرخ به سمت کانال سوئز و یا حتی ناوچههای رزمی نیروی دریایی ایران خواهد کرد.
انتهای پیام/یوسف گنجی زاده