به گزارش لنجانا به نقل از فارس، حسن قاضیزاده هاشمی در حاشیه مراسم هفته سلامت در سالن همایشهای رازی گفت: بستههای خدمتی که از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها در حوزه سلامت اجرا میشود قرار است در بیمارستانهای دولتی اجرا شود.
وی ادامه داد: 550 بیمارستان دولتی داریم که مردم برای ارائه خدمات درمانی مخصوصاً در مناطق محروم علاوه بر 10 درصد هزینه بستری، 37 درصد به دلیل هزینههای بالای دارو و تجهیزات پزشکی از جیب میدهند.
وزیر بهداشت گفت: 50 درصد روستاهای ما بدون پزشک هستند و در شهرها نیز تعداد پزشک کم داریم که قرار است تا پایان سال تا حدودی این کمبودها برطرف شود.
وی در مورد اجرای برنامه پزشک خانواده با توجه به اعتبارات تزریق شده گفت: از صاحبنظران میخواهیم که آدرس غلط به مردم ندهند چرا که عقبماندگی در تأمین منابع داریم و بخشی از پولها طی این سالها که باید به وزارت بهداشت و نیرو میرفت صرف پرداختهای نقدی یارانهها میشد.
وزیر بهداشت تصریح کرد: ما دچار عقبماندگی هستیم در حالی که تجربه سایر کشورها را میبینیم و این در حالی است که اضافه مصرف دارو و تقاضای القایی را در بین مردم، رسانهها و جامعه پزشکی داریم به همین دلیل نیاز به اجرای برنامه پزشک خانواده داریم.
وی افزود: امسال زیرساختهای شبکه بهداشت را ایجاد میکنیم تا شهرها و حاشیه شهرها و بخش عمدهای از مناطقی که دچار کمبود هستند تأمین شود. دو استان فارس و مازندران که برنامه پزشک خانواده در آنها ناقض اجرا شده بود و نارضایتی ایجاد کرده بود اصلاح خواهد شد.
هاشمی تصریح کرد: دادن منابع در این حوزه ضروری است ولی باید بیمه هم توانمند شود تا اگر مردم کارت سلامت ایرانیان دارند بتوانند با آرامش به بیمارستانها مراجعه کنند و بیمه نیز در این زمینه نیز نظارت کند تا تقاضای القایی ایجاد نشود و انجام آزمایش، سیتیاسکن و عملهای غیرضروری کاهش یابد.
وی در مورد پیشبینی زمان اجرای این برنامه گفت: دوره 10 تا 15 ساله نیاز دارد تا برای اجرای نظام ارجاع با قدرت وارد شویم قدم اول نیز بیمه کارآمد است این اعتباراتی که از بحث هدفمندی یارانهها داده میشود باید در قالب بیمه باشد چرا که هزینههایی که میشود کم نیست اما مشکل آن است که یکپارچه نیستند بخشی از اعتبارات دست یک وزارتخانه و بخش دیگر در دست وزارتخانه دیگری است و هر کدام بیمه تکمیلی دارند و همکاری مؤثری ارائه نمیدهند.
وزیر بهداشت گفت: اگر کارت الکترونیک سلامت در اختیار مردم قرار گیرد با مراجعه به بیمارستانها به زیر خط فقر نخواهند رفت از سوی دیگر بیمههای تکمیلی نیز در اختیار ما و وزارت رفاه نیست و باید هیأت وزیران و مجلس طبق سیاستهای ابلاغی این کار را سر و سامان دهند.
هاشمی تصریح کرد: بخش عمدهای از اعتبارات داده شده به بیمهها میروند و پیشبینی میشود که پیش از 8 هزار میلیارد تومان از مبلغ 10 هزار میلیاردی که به حوزه سلامت واریز میشود به بیمهها برود و وزارت بهداشت علاقهمند به دریافت این اعتبارات نیست چون سازوکاری ندارد و کار این وزارتخانه سیاستگذاری و ارائه خدمات درمانی است.
وی گفت: تاکنون بیمهها اعتبارات را در منابع دیگری خرج میکردند اما با اعتبارات جدید وزارت بهداشت نظارت خواهد کرد تا در جایی که مردم میخواهند هزینه شود.
وی همچنین در مورد مصرف مواد روانگردان در بین دانشآموزان گفت: آنچه از دست وزارت بهداشت بر میآید آگاهی دادن به مردم نسبت به مضرات آن است تعاملی با وزارت آموزش و پرورش نیز همواره ادامه دارد اما از شیوع یا وجود مصرف این مواد در بین دانشآموزان اطلاعی ندارم.