به گزارش صدای لنجان؛ سفیران دولتها نماینده هر ملت در کشور محل فعالیتشان محسوب میشوند و وظیفه دفاع از حقوق ملت خودشان در کشور پذیرنده را دارند؛ در عمل اما بسیاری از سفارتخانهها به عنوان یک دستگاه اطلاعاتی وظیفه جمعآوری دادههای مورد نظر مراجع امنیتی کشورشان را برعهده دارند.
به همین دلیل است که همیشه حساسیت خاصی درباره تعاملات متقابل مردم و کارکنان سفارتخانهها وجود دارد و دستگاههای امنیتی به دقت روابط دیپلماتها را زیر نظر میگیرند تا فعالیتی مغایر با مصالح ملی در سفارتخانهها پیگیری نشود.
از سوی دیگر این حق به کشور پذیرنده داده شده تا پس از بررسی سوابق سفیر پیشنهادی از سوی هر کشور مخالفت خود را با سفیر معرفی شده اعلام و از پذیرش وی امتناع کند.
چند روز قبل بود که یکی از رسانههای مکتوب کشورمان به بررسی سوابق میشائیل کلور برشتولد پرداخت، او را معاون سابق اداره اطلاعات آلمان (BND) معرفی کرد و از ارتباطات گسترده او با مردم طی این مدت پرده برداشت.
محسن کوهکن در گفتوگو با خبرنگار صدای لنجان اظهار کرد: هر دولتی این اختیار را دارد که سفیر کشوری را نپذیرد اما وقتی استوارنامه را میپذیرد به این معنا است که بررسیها را انجام داده و نظر خودش را اعلام کرده است.
نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وقتی کشوری سفیری را میپذیرد که از نیروهای اطلاعاتی است دو فرضیه متصور است، اول آن که دولت از سابقه سفیر مطلع بوده و استوارنامه او را پذیرفته که باید برای پذیرش او دلیل قانعکننده داشته باشد و یا آن که از سوابق سفیر آلمان بیاطلاع بودهاند که باید بگویند که بر چه اساسی این شخص را تایید کردهاند.
وی با اشاره به فرآیند تایید سفیر تصریح کرد: در کشور ما که برخی دولتها نسبت به مردم و حکومت عناد میورزند تایید سفیر باید با دقت بیشتری انجام شود.
کوهکن خاطرنشان کرد: وزارت امور خارجه نیز دفاعیاتی خواهد داشت، اگر ادعای رسانهها غلط است سخنگوی وزارت امور خارجه باید آن را تکذیب کند اما در هر صورت وزارت امور خارجه باید پاسخگوی افکار عمومی باشد.
نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر مردم و رسانهها از اظهارات وزارت امور خارجه در خصوص سوابق سفیر آلمان قانع نشوند، نمایندگان مجلس و کمیسیون امنیت ملی باید به مساله ورود کنند و بررسی بیشتری انجام دهند.
وی با اشاره به نقش سفیر انگلیس در اعتراضات چند ماه قبل در کشورمان گفت: تعلل در برخورد با این مسائل در وزارت امور خارجه به یک رویه تبدیل شده و یکی از موضوعاتی که باعث طرح موضوع استیضاح آقای ظریف شد همین رویه غلط بود.
کوهکن در تذکری به کشورهای مستکبر بیان کرد: بعضی کشورهای اروپایی تصور میکنند ایران هنوز همان ایران ۵۰ سال قبل و دوران قاجار و پهلوی است اما باید دیدگاه خودشان نسبت به ایران را اصلاح کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در آخرین موضعگیری نسبت به ادعای وطن امروز بررسی چنین مسائلی را بر عهده وزارت اطلاعات و خارج از حیطه اختیارات یک رسانه دانست در حالی که نظارت بر عملکرد دستگاهها یکی از وظایف اصلی رسانهها در جهان است، باید منتظر ماند و دید سایر دستگاههای نظارتی چه واکنشی نسبت به ادعای وطن امروز نشان خواهند داد.
انتهای پیام/