به گزارش صدای لنجان؛ بهروز کمالوندی معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی در نشست شورای عالی استانها اظهار کرد: ترامپ به این امید از برجام بیرون رفت که دیگران را قانع کند و به ایران فشار بیاورد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: ایران مسیر درستی را پیش گرفت و اگر این صبر یک ساله نبود ما هم در داخل و هم در خارج از کشور مشکل داشتیم.
وی گفت: ایران تصمیم گرفت در یک مقطعی توازنی که به هم خورده و کفه ترازو حقوق ما و تعهداتمان همخوانی ندارد به اروپا گفتیم یا حقوقمان را تامین کنید یا از تعهداتمان کم میکنیم. وقتی این موضوع مطرح شد جدی نمیگرفتند و ایده «کم در برابر کم» از سوی وزارت خارجه بیان شد و فکر نمیکردند ایران به طور جدی دنبال این کار شود. ما این طرح را در سازمان انرژی اتمی حتی قبل از خروج آمریکا از برجام که زمزمههای خروج آمریکا را شنیده بودیم برای اینکه گزینههای مختلف را مطرح و در شورای عالی امنیت ملی رفت و مسئولان کشور کار کردند و از این گزینهها استفاده کردند
سخنگوی سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: گزینههای زیادی در اختیار ایران است و به صورت پلهای و تدریجی انتخاب کرده است. در گام اول بالای ذخیره ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم ۳.۶۷ رفتیم البته آب سنگین را هم داشتیم که گفتیم مازاد فروش ۱۳۰ تن را کنار میگذاریم. ما چند وقت پیش مقداری آب سنگین صادر و بازارهایی را پیدا کردیم و به ماده با ارزش دیگری تبدیل و صادر کردیم و ایران نباید خود را از چنین بازاری محروم کند.
وی بیان کرد: آمریکاییها در بیرون رفتن محاسباتی داشتند که کاملا اشتباه بود.
کمالوندی خاطرنشان کرد: ما سه ایستگاه برای غنی سازی داریم. ایستگاه اول غنی سازی برای راکتورهای قدرت است که غنای آن هم مختلف است. ما تا ۴.۵ بالا رفتیم و در ایستگاه اول ما ۳.۶۷ را کنار گذاشتیم و بالا رفتیم. دو ایستگاه دیگر هست. از ۵ درصد به ۲۰ و بعد از ۲۰ بالاتر میرود برای استفاده پیشران. وقتی به ما اختیار دادند که اینها را رعایت نکنیم اصل، نیاز سازمان انرژی اتمی بود. ممکن است نیاز پیشران داشته باشیم، ولی نیاز امروز نیست.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی بیان کرد: ۲۰ درصد برای راکتور تحقیقاتی تهران است که چندین سال سوخت تولید شده داریم.
وی ادامه داد: همان روزی که اعلام کردیم اقدامات شروع شد تا آخرین ساعت هم به آنها مهلت دادیم تا ۱۲ شب روز ۱۶ تیر به آنها مهلت دادیم و گفتیم بعد از آن زمان پروسه ما شروع میشود و یکی دو ساعت پیش آژانس بعد از نمونه برداری غنی سازی ۴.۵ درصد را تأیید کرد.
کمالوندی گفت: در خاورمیانه نزدیک به ۲ تا ۳ جنگ مانند جنگ افغانستان و عراق اتفاق افتاد که علت بروز آنها این بود که پس از فروپاشی نظام شوروی آمریکا میخواست خلاءهای ایجاد شده از حضور شوروی را در منطقه پر کند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: مدیریت کشور در شرایط امروز نیاز مدیران و مسئولان چند وجهی دارد و مسئولان مدیر و مدبر دارد تا بتواند تمام شرایط امروز جهان را رصد و برای آن برنامهریزی کند.
وی اظهار کرد: جمهوری اسلامی این ظرفیت را دارد که از پس مشکلات بر آید، زیرا بحرانها ماهیت ندارند که بخواهند ایران را به مخاطره بیندازند، اما اگر برنامهریزی و مدیریت وجود نداشته باشد میتواند صدماتی را وارد کند.
کمالوندی افزود: آمریکاییهایی مسئله هستهای علم کردند تا در کنار مسئلهای مانند حمایت از تروریسم بتوانند کشورهای دیگر را برای فشار حداکثری بر ایران همسو کنند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی بیان کرد: مسئله دیگر که آمریکاییها به دنبال طرح آن هستند در کنار این موارد مسئله حقوق بشر است که دست مایه معرفی ایران به عنوان خطر جهانی شده است.
وی تاکید کرد: مسئله هستهای مسئلهای است که آمریکا از طریق آن بتواند دنیا را بترساند تا فشار حداکثری را در جمهوری اسلامی ایران ایجاد کند.
معاون صالحی اظهار کرد: آمریکا در کنار فشار هستهای با جنگ اقتصادی و تحریمهای ظالمانه به دنبال این است تا ایران را تسلیم کند.
وی ادامه داد: جریان جهانی یک جهان گذرا است و ریشه اصلی آن هم به فروپاشی نظام دو قطبی بر میگردد، زیرا ما شاهد هستیم وقتی قطبها در کنار همدیگر قرار میگیرند نظمی را به وجود میآورند و ایدئولوژی کمونیست جزء قطبهایی بود که پیشتر فرو پاشید و در حال حاضر آمریکا در رأس یکی از قطبهایی قرار گرفته است که با تلاش برای ایجاد هجمه علیه ایران و تجمیع نظرات مخالف بر علیه ایران به دنبال فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی است.
کمالوندی اضافه کرد: به نظر من این جمله درست نیست که می گویند هر کشوری سلاح هستهای داشته باشد امنیت به طور حرفه ای برای آن کشور برقرار است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: از لحاظ عقلی ما باید تلاش کنیم تا جهان را خالی از سلاح هستهای کنیم زیرا طبق معاهده انپیتی ماده ۶ آن اعلام میکند که کشورهایی که سلاح هستهای دارند باید در زمان مشخص علاقه خود را نابود کنند و دیگر کشورها نیز اجازه دسترسی و تولید سلاح کشتار جمعی ندارند.
وی اظهار کرد: سلاح هسته ای آتشی است که فعلا در دست پنج کشور است و عقلانی است که کشورها برای تولید آن با یکدیگر رقابت کنند.
کمالوندی تصریح کرد: قدرت کشور وابسته به سلاح نیست، چون اگر به این سرعت بود عربستان خیلی سلاح از کشور آمریکا خریده است و الان می بینیم قدرت آنچنانی ندارد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: باید از غضنفرها مراقبت کنیم، زیرا اگر آنها در مدیریت تصمیمگیر باشند دچار مشکل میشویم. باید مراقب باشیم غضنفرها در حوزه مدیریت و تصمیمگیری وجود نداشته باشند.
وی ادامه داد: فرانسه و انگلیسی پذیرفتند که این موضوع باید با روشهایی حل شود و اعتقاد دارند که ایران حق دارد و گفتند باید با راههایی ایران به تعهدات برگردد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: واکنشهای دیگر کشورها اروپایی قابل پیش بینی بوده است، اما اقدامهایی که انجام دادند موثر نبوده، زیرا آمریکا و اسرائیل بیکار ننشستند.
وی اظهار کرد: تصمیمات ایران حساب شده است و باید تمام مردم سعی به همسو شدن با اقدامات و تصمیمات مدیران و سیاستمدار در این حوزه داشته باشند.
سخنگوی سازمان انرژِی اتمی تاکید کرد: مادر بحث جاسوسان علم غیب نداریم و از درون افراد هم خدا آگاه است، اما سیستمها شرایط را رصد میکند و اگر مشکلی پیش بیاید برخورد میشود؛ رسیدگی عادلانه باید وجود داشته باشد.
کمالوندی گفت: برجام برای ما اصل نیست، زیرا حقوق مردم را اصل میدانیم و اگر راه برای حقوق مردم باز باشد برجام خوب است
وی ادامه داد: ما نزدیک به ۲۴ تن ظرفیت اورانیوم داریم که به صورت کامل غنیسازی نشده است و در این مدت این ظرفیتها باید به غنیسازی مورد نیاز خود رسانده شوند.
سخنگوی سازمان انرژِی اتمی افزود: ما باید در کشور اتحاد و یکپارچگی خود را حفظ کنیم و اگر نگاه میکنیم فردی شعار میدهد و دیگری پشت سر آن حرکت نمیکند باید جلسه برگزار کنیم تا ببینیم برای حل مشکل چگونه باید در کشور اتحاد و یکپارچگی خود را حفظ کنیم.
کمالوندی اظهار کرد: در کشورهایی مانند مصر، اردن و پاکستان هیچ وابستگی بین ملت و دولت و عملکرد آنها وجود ندارد، ولی در ایران میبینیم که بین مدیریت و مردم نزدیکی وجود دارد ولی باید تقویت شوند.
انتهای پیام/باشگاه خبرنگاران جوان