به گزارش لنجانا اسماعیل کوثری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در واکنش به قطعنامه اخیر اتحادیه اروپا که در براساس آن در امور داخلی کشور ما مداخله کرده است، گفت: اتحادیه اروپا نمیتواند برای کشور ما تصمیمگیری کند. صدور این قطعنامعه از سوی اتحادیه اروپا، دخالت در امور داخلی کشور و نیز زیر سؤال بردن حق حاکمیت کشور ماست.
وی در ادامه با بیان اینکه اتحادیه اروپا در برخورد با جمهوری اسلامی ایران باید بداند که دوره تصمیمگیری یک یا چند کشور اروپایی برای جمهوری اسلامی ایران گذشته است، افزود: مجلس براساس وظیفه ذاتی نظارتی که بر عهده دارد، هفته آینده از وزیر خارجه دعوت میکند تا در کمیسیون امنیت ملی مجلس حضور یافته و در مورد موضع وزارت خارجه در برابر این قطعنامه اتحادیه اروپا توضیحاتی به اعضای کمیسیون ارائه کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه در واکنش به مصادره کردن یکی از ساختمانهای متعلق به ایران در نیویورک به بهانه حمایت از حقوق بشر، گفت: حتما هفته آینده این مسئله را به طور جداگانه در کمیسیون امینت ملی مجلس بررسی میکنیم و در این راستا از وزیر خارجه و یا معاون وی میخواهیم که به کمیسیون آمده و به طور خاص توضیحاتی را در این زمینه به نمایندگان ارائه و موضعشان را مشخص کنند.
کوثری با بیان اینکه به طور قطع مجلس نسبت به این مسائل حساسیت نشان میدهد و این موضوعات را پیگیری و رصد میکند، تصریح کرد: ما به هیچ وجه به اروپاییها اجازه نمیدهیم که برای تأسیس دفتر در کشور ما تصمیم بگیرند، بلکه در نهایت سیاستهای نظام جمهوری اسلامی تعیین میکند که آنها دفتری در تهران داشته باشند یا خیر. البته این موضوع را نیز در کمیسیون پیگیری میکنیم و در نهایت تعیین تکلیف میشود.
وی با تأکید بر اینکه دستگاه دیپلماسی کشور ما باید موضعگیری قاطعی نسبت به اتفاقات اخیر و صدور قطعنامههای ضد ایرانی از سوی اتحادیه اروپا داشته باشد، اظهارداشت: باید همواره به این نکته توجه داشته باشیم که سیاستهای کلی نظام در مورد مسائل خارجی مدنظر قرار میگیرد و مجلس نیز بر عملکرد دستگاه دیپلماسی نظارتهای لازم را دارد، اما بهتر است مسئولان دستگاه دیپلماسی کشور پیش از اقدام مجلس و یا اینکه بخواهند تحت فشار موضعگیری کنند، اقدام و موضعگیری به موقع از خود نشان دهند.
*دستگاه دیپلماسی زودتر از اینها باید در مورد گروگانگیری مرزبانان ایرانی اقدام میکرد
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در پایان از عملکرد دستگاه دیپلماسی کشور در مواجه با موضوع گروگانگیری مرزبانان ایرانی توسط گروهک تروریستی “جیشالعدل” انتقاد و خاطر نشان کرد: به اعتقاد بنده دستگاه دیپلماسی کشور ما باید زودتر از اینها حساسیت نشان میداد و با جدیت بیشتری این مسئله را دنبال میکرد؛ نه اینکه پس از خبر شهادت یکی از آنها شدت پیگیری را بیشتر کنند، بلکه باید فشارهایشان را به کشور پاکستان از ابتدا بیشتر میکردند تا کار به اینجا نرسد و یکی از آنها را به شهادت برسانند.