به گزارش صدای لنجان؛ هر ساله با آغاز فصل تابستان شاهد رشد قارچگونه مدارس فوتبال در سراسر کشور هستیم که به نام کشف استعدادها و قهرمانپروری کار خود را شروع میکنند.
برخی از این مدارس فوتبال به صورت فصلی و فقط در مقطع کوتاه تابستان فعالیت دارند اما برخی دیگر در طول سال کم و بیش فعالیت میکنند.
نونهالان، جوانان و نوجوانان طیف اکثریت هستند که در این مدارس ثبتنام و کار میکنند؛ البته خیلی از این افراد به صرف پرکردن اوقات فراغت به مدارس فوتبال میروند و کمتر به فکر ورزش قهرمانی هستند.
* نظارتها انجام میشود؛ مردم هم ناظر باشند
از همین رو با قرار گرفتن در فصل تابستان و آغاز به کار مدارس فوتبال به سراغ محمدرضا زکیزاده رفتیم و از وی در خصوص تعداد مدارس فوتبال دارای مجوز در استان جویا شدیم که اینگونه پاسخ داد: در حال حاضر ۲۰ مدرسه فوتبال در شهر اصفهان و ۱۰۰ مدرسه فوتبال در شهرستانهای استان اصفهان در حال فعالیت هستند و از هیأت فوتبال مجوز دریافت کردند.
مسئول واحد پایه و جوانان هیأت فوتبال استان اصفهان تصریح کرد: نظارت ما هم به صورت استانی و هم در شهر اصفهان است، واحد نظارت بر عملکرد مدارس از نظر فنی و مالی نظارت میکند.
وی افزود: در بخش پزشکی هم نظارتها انجام میشود که پزشکیار بر سر تمرینات حاضر باشد؛ همچنین امسال از سوی اداره کل ورزش و جوانان نیز نظارت جداگانهای صورت میپذیرد.
زکیزاده در پایان یارآور شد: مردم هم میتوانند شکایات خود را در خصوص عملکرد مدارس فوتبال هم به صورت حضوری و هم تلفنی به هیأت فوتبال استان اعلام کنند تا بازرسان در خصوص شکایت آنها پیگیریهای لازم را انجام دهند.
از بحث تعداد و قیمت و نظارتها بر مدارس فوتبال که بگذریم به مسئله مهمتری یعنی کشف استعدادها و قهرمانپروری میرسیم؛ موضوعی که از دید بسیاری از کارشناسان با مدارس فوتبال غیر ممکن به نظر میرسد.
اینکه در یک مقطع کوتاه ۳ ماهه فردی در مدارس فوتبال حاضر شود و به فعالیت بپردازد را نمیتوان کشف استعداد نامید؛ از طرف دیگر هم همه علاقهمندان به فوتبال به دلایل مختلفی امکان حضور در این مدار را ندارند.
* مدارس فوتبال بدون تأثیر در کشف استعداد
از همین رو از حسین چرخابی کارشناس و پیشکسوت فوتبال اصفهان که سالها در فوتبال پایه استان زحمت کشیده است در خصوص میزان موفقیت مدارس فوتبال در امر تقویت پایهها سوال کردیم که اینگونه پاسخ داد: به عنوان فردی که ۲۸ سال است مدرسه فوتبال دارم و از اولین مدارس فوتبال هم بوده خیلی راحت میگویم که مدرسه فوتبال هیچ تأثیری در فوتبال ما ندارد.
وی با اشاره به اینکه مدارس فوتبال هیچ تأثیری در پرورش بازیکن ندارد، گفت: دلیل آن بسیار روشن است، وقتی قرار است که ما پول دریافت کنیم و ثبتنام انجام دهیم به صورت شانسی و درهم بازیکنان را انتخاب میکنیم، هر کسی پول نداشته باشد ممکن است ثبتنام نکند و میتوانیم فرض کنیم یک استعداد ناب را به دلیل نداشتن پول از دست دادهایم.
پیشکسوت فوتبال اصفهان ادامه داد: البته این دریافت هزینه طبیعی است زیرا برای بازیکن خدماتی انجام میدهد اما اینقدر افرادی هستند که ثبتنام میکنند و استعدادی ندارند؛ مدرسه فوتبال در کشف استعدادها نقش خاصی ندارد مگر اینکه به صورت شانسی فردی با استعداد فوتبال در بین ثبتنامیها حضور داشته باشد.
* عملکرد آکادمی رئال مادرید در پرورش بازیکن
چرخابی با محور قرار دادن صحبتهای کارشناسان در رسانه ملی هم تصریح کرد: کارشناسهای زیادی در برنامههای تلوزیونی در خصوص فوتبال صحبت کردهاند اما یکی از آنها که واقعیتهای فوتبال ایران را گفت به دل من نشست و آن کسی جز مهدی مهدویکیا نبود.
وی با تأیید صحبتهای مهدویکیا بیان داشت: اگر نمیتوانیم در زمین فوتبال خود را بر حریف تحمیل کنیم به دلیل این است که از نونهالی فوتبال را به صورت صحیح به بازیکنان یاد ندادهایم.
کارشناس و مربی فوتبال اصفهان در ادامه یادآور شد: اکثر باشگاهها مدارس فوتبال دارند، در حالی که باشگاه باید در اقصی نقاط استان به صورت اصولی کشف استعداد کرده و بدون دریافت هزینه آنها را پرورش دهد.
چرخابی با مروری بر خاطرات خود اذعان کرد: سال گذشته وقتی میزبان رئیس آکادمی رئال مادرید در بخش خاورمیانه بودیم و از وی در خصوص آکادمی این باشگاه پرسیدم؛ وی اظهار کرد که رئال مادرید به راحتی میتواند بهترین بازیکنان را در اختیار بگیرد اما هیچ بازیکنی نمیتواند با میلیاردها یورو وارد آکادمی شود و ۵ نفر از متخصصین فوتبال باید بازیکن در رده پایه را تأیید کنند؛ با این شکل میتوان بازیکن ساخت و با فروش آنها هزینههای انجام شده را به باشگاه بازگرداند.
استان اصفهان با داشتن دو باشگاه صنعتی و متمول میتواند در این زمینه اقداماتی را انجام دهد؛ اقداماتی که در گذشته در برهههایی از زمان رخ داد ولی با پیدا شدن سر و کله مشکلات اقتصادی، کار در پایهها هم ناپدید شد.
در روزهایی که همه از نزدیک شدن تیمهای جامجهانی صحبت میکنند و تیم ملی ایران را به واسطه نتایجش تحسین، جای خالی استعدادیابی و پرورش استعدادها در داخل کشور به چشم میخورد به طوری که شاکله اصلی تیم را بازیکنان پرورش یافته در اروپا تشکیل میدهد.
انتهای پیام/فارس