به گزارش صدای لنجان، سال گذشته در تاریخ ۲۳ دی ۱۳۹۵ اولین پرنده خوش خط و خال فرانسوی از مدل A321 به عنوان اولین گشایش عملی برجام با سر و صدا و حجم زیادی عکس یادگاری مسئولان به آشیانه مهرآباد نشست. همچنین دومین و سومین سفارش های شرکت هواپیمایی ایران ایر به ترتیب در تاریخ های ۱۰ بهمن ۱۳۹۵ و ۵ فروردین ۱۳۹۶ در تهران فرود آمد. اما چند روزی نگذشته بود که اخباری در خصوص مرجوعی بودن این هواپیماها به نقل از خبرگزاریهای معتبر موضوع اصلی رسانهها شده بود. به همین علت خبرنگار ما برای جویا شدن سؤالی در ارتباط با این موضوع از وزیر راه و شهرسازی پرسید که با واکنش تند عباس آخوندی مواجه شد.
رئیس جمهور هم به مردم وعده کرده بود که تأمین منابع مالی هواپیماها از طریق فاینانس و اجاره به شرط تملیک است که این موضوع در متن قرارداد هم ذکر شده بود، اما چند ماه بعد مسئولان برای رفع تقاضا پروازهای بین شهری سراغ همسایه دیوار به دیوار فرانسه، کشور ایتالیا رفتند و در تاریخ ۲۴ فروردین ۹۶ قرارداد ۲۰ فروند هواپیمای ATR را در تهران با مبلغ بیش از ۴۰۰ میلیون دلار و تأمین منابع مالی ازطریق فاینانس امضا کردند. ایتالیایی ها هم در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ۹۶، چهار فروند ATR ناقابل را راهی آشیانه مهرآباد کردند.
هم اکنون شرکت هواپیمایی ایرتور، قرارداد ۴۵ فروند هواپیمای ایرباس با شرکت مادر امضا کرده، همچنین به دنبال آن شرکت هواپیمایی زاگرس هم سفارش ۲۸ فروند هواپیما به شرکت هواپیمایی ایرباس تحویل داده است.
بعد از انتشار گاف خرید ۷ فروند هواپیما به صورت نقدی توسط مدیر عامل شرکت هواپیمایی ایران ایر خبرنگار ما برای اطلاع از جزئیات قرارداد شرکت هواپیمایی ایرتور و زاگرس با ایرباس موضوع را از وزیر راه و شهرسازی جویا شد که در مقابل عباس آخوندی اظهار کرد: بی اطلاع هستم از آقای پرورش بپرسید؟!
در این خصوص علیم یار محمدی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی بیان کرد: آخرین اخبار درباره قراردادهای شرکت های هواپیمایی و سازندگان خارجی به صورت کلی در اختیارشان قرار میگیرد که البته شرایط برای اطلاع از جزئیات قرارداد وجود دارد و باید مسئولان از آن مطلع باشند.
وی با اشاره به عدم شفاف سازی مسئولان در ارتباط با تأمین منابع مالی افزود: مقرر شد تا افراد ذیربط در خصوص جزئیات تأمین منابع مالی قراردادها در کمیسیون، درصدد شفاف سازی برآیند که قرار بود برنامه ریزی هایی تا قبل از تعطیلات صورت گیرد که فرصت آن هنوز مهیا نشده است.
مقصود اسعدی سامانی در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی با توجه به تأمین اعتبارات مالی شرکت های خصوصی هواپیمایی داخلی، عنوان کرد: شرکت های هواپیمایی مسافری ایرتور و زاگرس از محل فاینانس های خارجی منابع مالی قرارداهایشان را تأمین خواهند کرد.
یادآور میشویم؛ قراردادهایی که با اطلاع وزیر منعقد شده، بجای اینکه فاینانس شوند، پولشان کامل پرداخت میشود، حال جای سؤال است که، چه بر سر قراردادهایی که بی اطلاع وزیر و مسئولین عقد شده، خواهد آمد؟
انتهای پیام/