به گزارش پایگاه خبری تحلیلی لنجانا، المانیتور در مطلبی نوشت: در حالی که تنها ۸ ماه از دوره ۴ ساله ریاست جمهوری حسن روحانی باقی مانده است، رئیس جمهور ایران و رقبایش کم کم خود را برای انتخابات ۲۰۱۷ آماده می کنند.
روحانی، که در سال ۲۰۱۳ برای نخستین بار موفق به کسب منصب ریاست جمهوری شد، وعده داد مسئله هسته ای را به طور کامل حل و فصل کند. وی توانست به توافقی جامع با کشورهای ۱+۵ بر سر مسائل هسته ای برسد؛ اما آیا این توافق پیروزی روحانی در انتخابات آتی را تضمین خواهد کرد؟
پاسخ احتمالی به این سوال منفی است. در حال حاضر، روحانی با چالش هایی در سیاست های داخلی، مسائل فرهنگی و از همه مهم تر مسائل اقتصادی روبه رو است.
در ادامه این مطلب آمده است: اما شاید اقتصاد ایران بزرگترین چالش پیش روی روحانی و دولت او باشد. یارانه های نقدی، پروژه مسکن مهر و یارانه سوخت از مشکلات عدیده دولت روحانی در زمینه اقتصاد است. با این وجود، دولت وعده داده است پروژه های مسکن مهر را تکمیل کند و همچنین یارانه تعداد زیادی از اقشار ثروتمند را قطع کرده است.
دولتمردان و برخی کارشناسان معتقدند پروژه مسکن مهر ضربه شدیدی به اقتصاد ایران وارد کرده است؛ اما با بررسی نظرات مردم در رسانه ها و یا مطالب مرتبط با مسکن مهر می توان نتیجه گرفت تعداد زیادی از افراد از احمدی نژاد تشکر می کنند و او را عامل خانه دار شدن خود می دانند.
درخصوص توافق هسته ای نیز آیت الله خامنه ای، رهبر معظم ایران، در سخنانی در ۱ اوت (۱۱ مرداد) اظهار کرد: «شش ماه هم از امضای برجام می گذرد، هیچ تأثیر محسوس و ملموسی در وضع معیشت مردم به وجود نیامده است. [درحالیکه] برجام اصلاً برای برداشتن تحریمها بود؛ برای اینکه تحریم های ظالمانه برداشته بشود. مگر غیر از این است؟»
رهبر معظم ایران نفوذ بسیاری در دل های مردم دارد. علاوه بر این، منتقدان دولت نیز همواره تاکید می کنند تحریم ها در عمل و به معنای واقعی رفع نشده است.
در انتهای این مطلب آمده است: با این حال، شواهد به دست آمده نشان دهنده نگرانی اقشار آسیبپذیر جامعه است. غالب مردم ایران تحت فشارهای شدید اقتصادی قرار دارند. باید منتظر ماند و دید آیا روحانی در این ۸ ماه باقی مانده موفق به گرفتن امتیازاتی از دولت آمریکا و رفع کامل تحریم ها خواهد شد یا نه.
باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/