به گزارش لنجانا، بیش از دو ماه است که شکر در استان اصفهان همچون دیگر استانها ابتدا نایاب و سپس با افزایش قیمت مواجه شد که درنهایت بعد از یک التهاب عجیب و هجوم مردم برای خرید شکر، شاهد افزایش قیمت ۳۵ تا ۵۰ درصدی این کالای مصرفی شدیم.
تا دو ماه پیش و قبل از اینکه یکشبه قند و شکر گران شود قیمت هر کیلو شکر در استان اصفهان دو هزار و ۶۰۰ تومان بود اما طبق گزارشهای میدانی تا چند هفته پیش در مراکز عمدهفروشی، شکر باقیمت سه هزار و ۵۰۰ تومان و در خردهفروشیها نیز بیش از چهار هزار تومان به فروش میرسید، حال از مسئولان اتحادیه شکر، آخرین وضعیت این بازار را جویا شدیم.
رئیس اتحادیه سقط فروشان و عطاران اصفهان در گفتوگو با خبرنگار صاحب نیوز، در تشریح آخرین وضعیت بازار شکر عنوان کرد: طبق شنیدهها قرار بر توزیع شکر در بورس است و در حال حاضر به اتحادیه برای توزیع در سطح شهر تخصیصی ندادهاند.
رضا منتظری تأکید کرد: در بحث توزیع شکر از طریق بورس کسی از اتحادیهها نظرخواهی نکرد و متأسفانه یکی از عمدهترین دلایل به وجود آمدن التهاب در بازار شکر در این ماهها، همین بیتوجهی به اتحادیههای سقط فروشان بود.
به گفته این مسوول صنفی، وقتی از ۵۰۰ تن شکری که سهم اصناف است و باید جهاد کشاورزی آن را اختصاص دهد تا به دست مغازهدار برسد، تنها ۹۸ تن آن بین اصناف توزیع میشود و مابقی مشخص نیست توسط چه کسی و چگونه توزیع میشود، باید مسئولان جهاد کشاورزی علت را توضیح دهند.
رئیس اتحادیه سقط فروشان و عطاران اصفهان ادامه داد: شکر بهجای اینکه بین مغازهداران در سطح بازار توزیع شود بین فروشگاههای بزرگ از جمله کوثر و سیتی سنتر توزیع میشود و این در حالی است که مردم وقتی شکر نیاز دارند به مغازه محله خود رجوع میکنند نه فروشگاههای بزرگ که در هر منطقه ای تنها یک یا دو واحد آن وجود دارد.
منتظری خاطرنشان کرد: از دولتمردان و تصمیم گیران کسی با اتحادیهها مشورت نمیکند در حالی که اگر با نمایندگان مغازههای سقط فروش صلاح و مشورت میکردند، بسیاری از مشکلات یا به وجود نمیآمد و یا سریع رفع میشد.
وی افزود: قیمت شکر در زمان کنونی به زیر سه هزار تومان بازگشته و مغازههایی در سطح شهر اصفهان و بهعنوان نمونه در خیابان مسجد سید و آتش بهصورت رسمی و آشکار شکر را باقیمت دو هزار و ۶۰۰ تومان میفروشند، ولی حرص و عجله بیشاز حد مردم در چنین مواقعی خود مشکلات و کمبودها را دو چندان میکند.
منتظری یادآور شد: توزیع شکر در بازارهای کوثر و رفاه زیر نظر اتحادیه سقط فروشان نیست اما بهعنوانمثال به اتحادیه برای ۷۰۰ مغازه ۹۸ تن شکر داده میشود و به رفاه یکقلم ۲۰۰ تن شکر میدهند، که این امر خود باعث بروز مشکلات و افزایش قیمت میشود.
وی تصریح کرد: بازارهای روز کوثر که چند سالی است راهاندازی شده تعطیلی ۱۰۰ خردهفروش در سطح شهر را رقم زده است.
بخشنده مسئول بازرسی اتحادیه سقط فروشان و عطاران اصفهان هم در گفتوگو با خبرنگار صاحب نیوز در تشریح آخرین وضعیت شکر در بازار، اظهار کرد: مشکلات و التهاب ماههای گذشته در بازار شکر اصفهان بسیار کمتر شده است.
وی بابیان اینکه به دلیل کمبود شکر در بازار، التهابها به وجود آمد ولی امروز قیمت شکر بسیار پایینتر از قبل است، گفت: با هماهنگیهای صورت گرفته با اتحادیه سقط فروشها، قیمت کاذب شکر را شکستیم.
مسئول بازرسی اتحادیه شکر اصفهان تصریح کرد: ۷۰۰ عامل سقط فروشی در زمان حاضر ذیل اتحادیه هستند که فعالیت میکنند ولی تعداد توزیعکنندگان شکر در شهر اصفهان کمتر است و این عاملهای توزیعکننده با نظارت اتحادیه به نحو احسنت انجام خدمت کردند.
وی تأکید کرد: اتحادیه شکر پنج بازرس دارد که دائمی و روزانه وضعیت بازار اصفهان را رصد و بررسی میکنند ولی بازرسی اصناف هم در این زمینه خوب عمل کردند.
صاحب نیوز
انتهای پیام/