به گزارش پایگاه خبری تحلیلی لنجانا، کشاورزان شهرستان لنجان لحظاتی قبل در مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.
هدف اصلی کشاورزان از این تجمع اعتراض به قطع شدن آب برای زمین های زراعی منطقه لنجان بوده و این در حالی است که در روزهای گذشته ممنوعیت کشت برنج در استان اصفهان توسط معاون زراعت و باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اعلام شده بود.
این کشاورزان در گفتگو با لنجانا عنوان کردند: این قانون بدون اطلاع قبلی به کشاورزان اتفاق افتاده است و این درحالی است که بسیاری از کشاورزان هزینه های اولیه زیادی را برای این مزارع صرف کرده اند.
کشت جایگزین در دقیقه ۹۰ جوابگو نخواهد بود
تجمع کنندگان افزودند: این قانون دقیقه ۹۰ تصویب شده در حالی که پیش از تصویب این موضوع می بایست کشت جایگزین و تسهیلات مربوط به آن را برای کشاورزان مشخص می کردند.
کشاورزان در ادامه با تاکید بر حق آبه خود در طومار شیخ بهایی یادآور شدند: طبق این حق آبه کشاورزان این منطقه نباید از داشتن آب کشاورزی محروم باشند و این آب به جای خدمات کشاورزی در مصارف صنعتی مورد بهره برداری قرار گیرد.
این اعتراض ها در حالی است که روز گذشته حجت الاسلام والمسلمین باقریان در خطبه های نماز جمعه زرین شهر هم به این موضوع پرداخته و متذکر شده بود که مشکل کشاورزان این منطقه باید هر چه سریعتر مرتفع شود و جهاد کشاورزی به جای مقابله با مردم باید به فکر کشت جایگزین در این منطقه باشد.
امام جمعه زرین شهر در بخش دیگری از خطبه های نماز جمعه با تاکید بر اجتناب استفاده حقابه کشاورزان در کاربری های دیگر خاطرنشان کرده بود که حقابه کشاورزان نباید به بخش صنعت و دیگر مصارف اختصاص یابد.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان لنجان در گفتگو با لنجانا با اشاره به کشت جایگزین برای کشاورزان خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از ۵۷ کارگروه برای کشاورزان تشکیل شده که مباحث مربوط به کشت جایگزین در این کارگروه ها بررسی شده است.
انصاری با اشاره به نوع کشت جایگزین در منطقه لنجان یادآور شد: ارزن، کنجد و زرت شیرین از جمله محصولاتی است که به عنوان کشت جایگزین به کشاورزان معرفی شده است که البته همین محصولات هم به آب نیاز دارند.
وی متذکر شد: موضوع ممنوعیت کشت برنج از مدت ها قبل به کشاورزان اطلاع داده شده بود اما به طور یقین کشت جایگزین یک پروسه زمان بری خواهد بود.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان لنجان ادامه داد: با ۵۰ الی ۶۰ هکتار کشت جایگزین نمی توان ۲ هزار هکتار کشت برنج را حذف نمود و به طور یقین زمان بیشتری برای اینکار باید صرف شود.
انصاری در پایان از آمادگی کامل بیمه کشاورزی برای جبران خسارت در زمینه کشت جایگزین کشاورزان خبرداد و تصریح کرد: خوشبختانه تعامل خوبی با دست اندرکاران بیمه صورت گرفته و بسیاری از نگرانی های در این زمینه مرتفع شده است.
حال باید منتظر ماند تا مسئولان ذیربط چه تصمیم اساسی را برای مشکلات این کشاورزان اتخاذ می کنند.
انتهای پیام/