به گزارش لنجانا، محمد اطرج در اولین همایش ملی فناوری اطلاعات، ارتباطات و محاسبات نرم در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان اظهار کرد: اگر قرار است به سمت اقتصاد دانشبنیان پیش برویم باید توجه به اقتصاد دانشبنیان در بستر برنامهریزیهای کلان قرار بگیرد و با یک همایش و اجلاس چیزی حل نمیشود.
وی توجه جدی به مهندسی نرمافزار را برای توسعه اقتصادی لازم دانست و بیان کرد: با توجه به پتانسیل خوبی که در کشور موجود است؛ آینده بسیار خوبی برای کشور متصور خواهد بود.
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای اصفهان با اشاره به پیشبینی گردش مالی ۹۳ درصدی در بخش خدماترسانی در دنیا در سال ۲۰۴۵ در دنیا، عنوان کرد: سرمایهگذارها به دنبال بازگشت نرخ سرمایه خود هستند و در حوزه تحقیق و پژوهش این نرخ بازگشت به ۳ هزار درصد نیز میرسد.
وی با اشاره به سهم یکدرصدی ایران از درآمد حاصل از ارائه خدمات نرمافزاری در دنیا، گفت: بهزودی متوسط سن در ایران به ۴۰ سال میرسد و این متوسط سن برای این صنعت کارایی لازم را نخواهد داشت؛ یک دهه را از دست دادهایم و اگر یک دهه دیگر را از دست دهیم؛ مجبور خواهیم بود از کشورهای حوزه خلیجفارس مهندس آیتی وارد کنیم.
اطرج سرمایهگذاری ۲۰ میلیارد دلاری عربستان در حوزه تربیت نیروی انسانی متخصص را حاکی از ناکارآمدی اقتصاد نفتی دانست و خاطرنشان کرد: اقتصاد دانشبنیان در دولت در حد یک شعار باقیمانده است؛ چراکه عملاً کار خاصی در این حوزه انجام نشده است.
وی ادامه داد: برخلاف صنعت نفت، ایجاد اشتغال در حوزه فناوری اطلاعات بسیار کمهزینهتر و راحتتر است؛ اما با برگزاری این همایشها فقط به دنبال جنجال هستیم وگرنه کار خاصی انجام نمیشود.
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای اصفهان در پایان گفت: برای پیشرفت در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات نیاز به ثبات سیاسی و فضای سالم داریم؛ دولت میتواند با کم کردن بروکراسی اداری و سادهسازی فرایند تجاریسازی و حذف موانع و مقررات دستوپا گیر، زمینه تعامل هر چه بیشتر صنعت و دانشگاه را فراهم کند.
فارس
انتهای پیام/