به گزارش لنجان نا، شعر فارسی با آن گستردگی حوزههای مفهومی و احساسی ژرف تمامی هویت تاریخی و فرهنگی ما را در تار و پود حریری خویش جای داده است و امروز نیز علیرغم پیدا شدن رسانههای متنوع و متعدد کماکان شعر فراگیرترین هنر و فرهنگسازترین آنها در سطوح مختلف جامعه است. جاری بودن شعر در زندگی مردم بیش از هر هنر دیگری در ایامی از سال قابل درک است که از آن جمله ایام ماه محرم و عزای سیدالشهدا(ع) است.
این رویه نه ختم به امروز و دیروز که سنتی است جاری در زندگی مردم ایران که از گذشته با شعر پیوند و انسی عمیق داشته و آن را در لحظات مختلف زندگی همراه آیینها و آداب خود داشتهاند. علاوه براین، شعر فارسی به دلیل دارا بودن از بنمایههای دینی و معرفتی، همواره پیوندی ناگسستنی با معارف و عرفان اسلامی داشته و از این روی، عاملی برای برقراری ارتباط میان انسان و خدا بوده است. از دل همین شعر و ادب چه بسیار مضامین عرفان اسلامی جوشیده و در ضمایر انسان، بدون هیچ قید زمانی و مکانی، جای گرفته است؛ مضامینی برخاسته از فطرت و جان بشر در زبان نظم که حاصلی است از جوشش در دل نهفتههای شاعر در قامت و جامه واژگان.
رهبر معظم انقلاب در این سالها که شعر، به ویژه شعر آیینی، در احوالات خوشی به سر میبرد، بیش از هر کسی که در انقلاب مسئولیتی چه در حوزه فرهنگ و چه در سایر حوزهها داشته، به مقوله شعر توجه داشته و از شعر به عنوان سرمایه ملی یاد کردهاند. ایشان هرساله در دیدار شاعران نکاتی راجع به وضعیت شعر در کشور و مسیر شعر انقلاب به شاعران و مسئولان متذکر میشوند که تحقق افقهای ترسیم شده در این زمینه، نیازمند عزم جدی مسئولان و شاعران است که گاه در ورطه فراموشی به سر میبرد.
اخیراً با توجه به اهمیت نکات مطرح شده از سوی ایشان درباره شعر و لزوم نگاه جدیتر به سخنان و بیانات ایشان، کارگروهی خودجوش متشکل از شاعران آیینی و ارزشی کار خود را در زمینه ادبی با هدف خیزش بیداری ادبی، ایجاد تحول در فضای شعر ارزشی و تحقق اهداف رهبر معظم انقلاب آغاز کرده است.
احمد بابایی، علیاکبر لطیفیان، میلاد عرفانپور، حامد خاکی، حسین صیامی، ایوب پرندآور و کمیل کاشانی هسته اولیه این کارگروه هستند. تعدادی از اعضای گروه خیزش بیداری ادبی پس از انتشار یک تصویر از رهبر انقلاب در نماز عید سعید فطر، بداههای سروده اند. این بداهه به صورت رفت و آمد مصرع مصرع میان گروهی از شاعران سروده شده است.
بداهه وحیده احمدی، صابره سادات موسوی، نفیسه سادات موسوی، معصومه فراهانیی، نصوره محبی، فاطمه معصومی و فاطمه نظری به شرح زیر است:
مگر به خواب ببینید ناگزیر شویم
درست لحظه فاتح شدن اسیر شویم
کلام رهبر ما ،حجت موجه ماست
همیشه گفته که باید همه بصیر شویم
مباد روز مبادا دمی سکوت کنیم
چنان جماعت گنگ و کر غدیر شویم
عنایت خود صاحب زمان به کشور ماست
مگر به خواب ببینند بی امیر شویم
میان مشت عدو با امام میمانیم
شبیه زینب کبری اگر اسیر شویم
به مال و ثروت بسیار حاجتی هم نیست
اگر چه سیر به قوت بخور نمیر شویم
به پیش دشمنمان سربلند می مانیم
فقط ز خوف خداوند،سربه زیر شویم
اگر سر از تنمان هم جدا شود، نشود
جدا ز کشته ی افتاده در حصیر شویم
سپر شویم برای تمام مظلومان
برای راه خدا آرش دلیر شویم
نگاهمان به افقهای پاک و روحانی ست
شبیه دستهی قوها که هم مسیر شویم
منبع: تسنیم
انتهای پیام/