از زمانی که محمد مرسی رئیس جمهور پیشین مصر در نخستین سفر خارجی اش پس از تصدی این پست در سال ۲۰۱۲ میهمان سعودی ها شد و پیشانی ملک عبدالله پادشاه پیشین عربستان سعودی را غرق در بوسه کرد تا به زعم خود گام نخست مملکت داری را با فریب خصم دیرینش محکم برداشته باشد زمان چندانی نگذشته است. کمتر از دو سال زمان نیاز بود تا برنده و بازنده این اقدام تبلیغی مشخص شود.
عبدالفتاح السیسی وزیردفاع آقای مرسی به عنوان جانشین وی یکسال پس از او همان جایی از پیشانی شاه سعودی را غرقه بوسه کرد که رئیس جمهور پیشین مصر غرقه بوسه کرده بود. نتیجه آنکه آقای مرسی نماینده جماعت اخوان المسلمین از قدرت خلع و جای وی را ژنرال السیسی نماینده نهاد نظامی مصر فتح کرد با این تفاوت که بلافاصله هم ملک عبدالله و هم السیسی نام مرسی و گروه متبوعش را در لیست سازمانهای تروریستی قرار دادند و تلاش کردند درسه صحنه داخلی و منطقه ای و بین المللی هرچه بیشتر جماعت اخوان المسلمین را تحت انزوای شدید قرار دهند.
در واقع بازی فریبکارانه بوسه باران مرسی و ملک عبدالله را سعودی های وهابی بردند چونکه اخوانی ها خصم دیرنشان را دست کم گرفته و بیش از اندازه از زمینه ها و سرمایه های اجتماعی خود فاصله گرفتند و به غیر تکیه کردند.
از سابقه خصومت تاریخی سعودیهای وهابی با اخوانی های مصری و غیرمصری الی ماشاءالله اسناد و مدارک وجود دارد. بعد از روابط تقریبا خوب حسن البنا با موسسان آل سعود تقریبا رابطه اخوانی ها و سعودی ها دارای فراز و فرود بسیاری است و هیچ گاه اخوانی ها ثبات مناسبی در رابطه سعودی ها با خود ندیه اند که به برخی از این موارد اشاره می شود:
۱- مخالفت سعودی ها با درخواست حسن البناء موسس اخوان برای ایجاد تشکیلاتی درعربستان جهت انتشار ایده اخوانی
۲- در قضیه یمن اخوانی ها از کودتایی علیه حکومت امامیه حمایت کردند که سعودی ها از آن پشتیبانی داشتند
۳- مخالفت اخوانی ها درهمراهی با سعودی ها علیه انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹
۴- مخالفت اخوانی ها با پیشنهاد عربستان سعودی مبنی بر کمک گرفتن از نیروهای آمریکایی برای رهایی کویت از اشغال صدام
۵- و بعد از آن رصد و اطلاع رسانی از وضعیت شاخههای جهانی اخوان و گزارش به نهادهای نظامی مصری در دوران حکومت حسنی مبارک رئیس جمهور مخلوع برای سرکوب اخوان
از شاخص ترین جنبش های این سازمان جهانی می توان به اخوان مصر،جنبس حماس در فلسطین، حماس در عراق، النهضه در تونس و جماعت اسلامی در لبنان اشاره کرد.
در پی پیروزی اخوانی ها در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری مصر به سال ۲۰۱۲ نخستین کشوری که تمامی امکانات خود را در اختیار دولت جدید به ریاست اخوان قرار داد عربستان سعودی بود و این در حالی بود که قطر به عنوان خصم اصلی سعودیها پروژه اخوانی در منطقه را حمایت می کرد. عربستان در این رقابت مصر را صحنه بازی خود می دانست و میلیاردها دلار به دولت تازه تاسیس محمد مرسی اختصاص داد.
پس از سقوط دولت اخوان در ژوئن ۲۰۱۳ این نقش سعودی بلافاصله تغییر یافت و میلیاردها دلار از سوی عربستان و امارات به سمت جریاناتی روانه شد که اخوانی ها از آنها تحت نام کودتاچیان یاد می کردند یعنی نظامی های مصر.
به طرفه العینی سعودی ها بوسه باران مرسی بر پیشانی ملک عبدالله را به فراموشی سپردند و اخوان المسلمین را در اوایل سال ۲۰۱۴ در لیست گروهها و سازمانهای تروریستی خود در کنار داعش و القاعده قرار دادند. روند شماتت علیه اخوانی ها ادامه یافت تا اینکه نهاد قضایی جدید مصر حکم حبس ۲۰ ساله مرسی و سایر رهبران اخوان را صادر کرد وهیچ صدایی از سعودی ها در نیامد.
این رفتار سعودی ها همچنین برای صدور حکم اعدامی که اخیرا علیه محمد مرسی ، محمد بدیع و خیرت الشاطر از رهبران بلند پایه اخوان صادر شد نیز تکرار شد. از سازمان عفو بین الملل تا دبیر کل سازمان ملل همه به این حکم واکنش نشان دادند لیکن سعودی ها هرگز به روی مبارک نیاوردند چرا؟ چون تاریخ مصرف اخوان برای پروژه های سیاسی و امنیتی سعودی ها در منطقه گذشته است. چون پول پترو دلارهای سعودی است که در نهایت موفق به صدور حکم اعدام اقای مرسی و همراهانش شده است.
بی شک پشت پرده نه تنها سقوط سازمان اخوان المسلمین درمصر که افول نقش قطر در تحولات منطقه ای نیز سعودی ها بوده اند. این امر بیش و پیش از هرجریانی باید هشداری باشد برای گروه اخوانی اصلاح در یمن که سعودی ها با حیله گری قصد نزدیکی به او برای نابودی یمن را دارند. ضمن اینکه می تواند زنگ هشدار برای شاخه سیاسی جنبش حماس فلسطین باشد که اخیرا سعودی ها برای او نیز خوابهای دیده اند.
علاوه بر اخوان مصر سایر شاخه های این سازمان جهانی همچون حماس در فلسطین، اخوان در عراق، النهضه در تونس و جماعت اسلامی در لبنان نیز در شعاع طراحی های وهابیون سعودی برای نابودی اندیشه اخوانی قرار گرفته اند.
انتهای پیام/