به گزارش لنجانا به نقل از ایکنا حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا صالحیان، مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد و دبیر شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان اصفهان شامگاه شنبه، ۱۵ آذرماه در نشست تخصصی معاونت فرهنگی، اجتماعی شهرداری اصفهان در مورد «بانک ایده» که در راستای چگونه محور شدن مساجد محلات در مناسبات اجتماعی برگزار شد گفت: مساجد محل درمان تمام دردهای اجتماعی و فرهنگی است و باید ساده اما پرکار و پرفایده باشند تا در آن کژیها و سستیها برطرف شوند.
حجتالاسلام صالحیان درابتدا با اشاره به آیه «و تعاونوا علی البر و التقوی» اظهار کرد: هر محله باید دارای یک تعاونی باشد و تعاونی تنها در باب اقتصادی نیست بلکه بهمعنای جمع شدن مردم جهت نشر خیر و نیکی و تقوی است.
وی افزود: دین اسلام محل این اجتماع مردم را نیز مشخص کرده که مسجد است یعنی مردم صبح، ظهر و شب دور یکدیگر جمع میشوند و با محوریت نماز و جماعت با یکدیگر همفکری میکنند.
دبیر شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان اصفهان بیان کرد: با این اجتماع میتوان دردها و آفتهایی را که به جان جامعه افتاده را شناسایی و هدایت کرد و نیز خوبیها را شناسایی و جهت ادامه روند آن تشویق کنند.
حجتالاسلام صالحیان دور شدن مردم از آموزههای دین را یادآور شد و تأکید کرد: فلسفه مسجد این است که یک مسجد محل درمان دردهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی باشد و شناسایی افراد نیازمند و معضلات فرهنگی در این مکان مقدس صورت گیرد.
وی گفت: مسجد درمانگاهی است که باید تمام دردهای اجتماعی جامعه در آن درمان شود و زمانی که هر محلهای اصلاح شد تمام شهر اصلاح میشود.
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان مشکل را در ناآگاهی به فلسفه مسجد در اسلام دانست و افزود: عدم استفاده از ظرفیت کامل مسجد باعث شده تا این محل را که بهعنوان مأمن و پناهگاه و اتاق فکر یک محله است نادیده بگیریم و تنها به دنبال بلند کردن گنبد و گلدسته و چیزهای بیفایده هستیم.
حجتالاسلام صالحیان این تفکر که همیشه دیگران باید دردهای ما را درمان کنند را اشتباه عنوان و تصریح کرد: هر فردی خود بهمنزله یک کشور است و یک فکر هم بهمنزله یک ملت است و اینها باید به دور یکدیگر جمع شدند و همفکری کنند.
دبیر شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان اصفهان افزود: فلسفه مسجد تنها برگزاری نماز نیست بلکه بهانهای برای گردهمایی است تا فکرها به روی یکدیگر گذاشته شود و گرهها را باز کنند.
وی اظهار کرد: روح دینداری و اسلامداری همین است که بدانیم چگونه سنگها را از پیش پاها برداریم و زندگیها را بهتر کنیم.
همچنین، بانک ایده شهرداری اصفهان در سال جاری با رویکرد افزایش مشارکت شهروندان در ارتقای سطح فرهنگ شهری و با هدف تحقق این شعار و افزایش مشارکت شهروندان ایجاد شده است. شهروندان بهمدت دو هفته فرصت دارند ایدههای پیشنهادی خود در مورد این سؤال را در پایگاه اینترنتی بانک ایده به نشانی www.idbank.ir ثبت کنند.
در بانک ایده هریک از شهروندان میتوانند ایده جدیدی را در زمینه مسئله شهری مطرح شده ارائه و نیز ایده سایر شهروندان را قضاوت و از لحاظ نو بودن ایده، کیفیت، خلاقیت، شیوایی، ضرورت و دارا بودن قابلیت اجرا، امتیازدهی کنند.
یادآور میشود، دوره نخست بانک ایده شهرداری اصفهان با موضوع ترافیک برگزار شد و دومین پرسش این بانک با مضمون «مساجد شهر چگونه محور فعالیتهای مختلف و تعاملات اجتماعی شهروندان میشود؟» مطرح شده است.