به گزارش لنجانا به نقل از ایمنا دكتر عباس جعفريان معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان در همايش علمي مسموميتها با اشاره به جایگاه مربیان بهداشت مدارس آنان را خط مقدم پيشگيري و فرهنگسازي جامعه عنوان كرد و اظهارداشت: اين افراد با آگاهي از انواع مسموميتها و چگونگي درمان بهترين ياور مراكز درماني بوده و اقدامات مراقبتي لازم تا رسيدن اورژانس به محل حادثه را انجام ميدهند.
وي با اشاره به تفاوت دو نوع مسموميت حاد و مزمن، گفت: مسموميت مزمن بيشتر در صورت مصرف انواع خوراكي، هواي آلوده، استنشاق، تماس پوستي و .. منتقل شده كه عاملي در ايجاد سرطان نيز هستند.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان با بيان اينكه الگوي غذايي نادرست مهمترين عامل ابتلا به انواع سرطان است، خاطرنشان كرد: ۳۵ درصد سرطان ها بر اثر مصرف غذا و الگويي غذايي نادرست ايجاد ميشود و در اين بين سهم مواد مخدر و دخانيات نيز ۳۰ درصد بيان شده است.
وي بيان داشت: در حال حاضر در بخش سلامت و امنيت غذايي در جامعه با مشكلات فراواني روبرو هستيم كه از آنها ميتوان به موادغذايي طبيعي كه به صورت خانگي تهيه ميشوند اشاره كرد، در بسياري از موارد ثابت شده كه اين مواد سالم نيستند و هيچ نوع كنترلي در مراحل فرآوري موادغذايي انجام نميشود.
داوری معاون تربیت بدنی سلامت اداره آموزش و پرورش استان ضمن تاکید بر مشارکت و همکاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اداره آموزش و پرورش در ابعاد مختلف گفت: یکی از رسالتهای اصلی آموزش و پرورش تربیت نسلی سالم و با نشاط است که در این عرصه مدارس به عنوان پایگاه اصلی که می تواند نقش بسزایی ایفا کنند، در جامعه مطرح هستند. وي مراقبین بهداشت مدارس را پرچم دار سلامت جامعه دانست و اظهارداشت: مهمترین نقش اين افراد فرهنگ سازی در بخش سالم زیستن، تشخیص به موقع بیماریهای جسمی و روحی در دانش آموزان است كه بايد به شیوه های تربیتی و برخورد با دانش آموزان آشنا و ازاطلاعات و مهارتهاي كافي در اين حيطه برخوردار باشند.
داوری با تاكيد بر پیگیری شناسنامه سلامت دانش آموزان، گفت: نظارت بر بهداشت فردی، بهداشت محیط مدارس، نظارت بر بوفه های مدارس و استفاده از گروههای همسان دانشآموزی برای همیار بهداشتی مدارس از دیگر وظایف مراقبین بهداشتی مدارس است.