به گزارش لنجانا به نقل از شبکه ایران ، رییس دانشکده علوم و فناوری های نوین دانشگاه اصفهان روز سه شنبه به خبرنگاران گفت: این دستگاه ها با این خصوصیات نخستین بار در کشور به دست محققان اصفهانی ساخته شده است.
ˈمحمدرضا عبدیˈ، دستگاه های ساخته شده را پلاسمای کانونی ˈمدرˈ(Mather) وˈفیلیپوفˈ(Filippov) خواند و اظهار کرد: از این دستگاه ها با انرژی های مختلف می توان یون ها، نوترون ها و اشعه ایکس سخت را تولید کرد.
وی با اشاره به اینکه این دستگاه ها برای تحقیقات مختلف بویژه در زمینه همجوشی هسته ای کاربرد دارد، گفت: تحقیقات درباره نوترونیک، عکس برداری صنعتی، عکس برداری از مدارهای قفل شده، آنالیز مواد، پزشکی هسته ای، تولید رادیو دارو، بررسی فیزیک سطح و تزریق یون در لایه ها با استفاده از این دستگاه ها صورت می گیرد.
عبدی با بیان اینکه ساخت این دستگاه ها و آزمایشگاه همجوشی هسته ای از سال گذشته در دانشکده علوم و فناوری های نوین دانشگاه اصفهان آغاز شد، افزود: این آزمایشگاه به همراه دو آزمایشگاه دیگر، این هفته بطور رسمی افتتاح می شود.
وی یکی دیگر از آزمایشگاه های ایجاد شده را آزمایشگاه سیمولاتور راکتور اعلام و اظهار کرد: در این آزمایشگاه می توان راکتورهای هسته ای مورد نیاز را طراحی کرد.
رییس دانشکده علوم و فناوری های نوین دانشگاه اصفهان افزود:در این آزمایشگاه با استفاده از پردازش نرم افزاری سریع، همه قسمتهای یک راکتور هسته ای شبیه سازی می شود.
وی تصریح کرد: این دو آزمایشگاه برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا رشته مهندسی هسته ای و سایر رشته های مرتبط مانند فیزیک و مهندسی مکانیک، سیالات، مواد و برق کاربرد دارد.
وی آزمایشگاه سوم را مجتمع آزمایشگاهی زیست فناوری عنوان و بیان کرد: این مجتمع نیز با برخورداری از 13 آزمایشگاه تخصصی و تحقیقاتی پیشرفته در دانشگاه اصفهان ایجاد شده و در کشور منحصر بفرد است.
عبدی با اشاره به جلساتی که با ستادهای علمی مانند زیست فناوری و نانو فناوری و برخی سازمانها برگزار می شود، گفت: در این جلسات به جمع بندی و اولویت بندی برای ایجاد مراکز آزمایشگاهی و تحقیقاتی بر اساس سند چشم انداز20 ساله کشور پرداخته می شود.
وی افزود: این سه آزمایشگاه نیز در این راستا و در دانشکده علوم و فناوری های نوین دانشگاه اصفهان ایجاد شده است.
وی ادامه داد: در این دانشکده 25 رشته جدید در مقاطع تحصیلات تکمیلی در گروه های زیست فناوری، مهندسی هسته ای، نانو فناوری، مهندسی انرژی های تجدیدپذیر و راهبرد دانش و فناوری ارائه می شود.