به گزارش لنجانا به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کیوان شکرالهی، جراح پلاستیک و مشاور سوختگی بیمارستان ویستون در لیورپول انگلستان و همکارانش به این نتیجه رسیدند کاشتهای سرطان میتوانند منجر به بروز زیرمجموعه جدیدی از نوعی لنفوم نادر اما بدخیم به نام «لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک» (ALCL) شود. در سراسر جهان 71 مورد مستند بیماران مبتلا به این نوع سرطان وجود دارند که محققان معتقدند کاشت پستان شاید عامل بروز آن باشد.
لنفوم نوعی سرطان سیستم ایمنی است که سلولهای لنفوسیت را درگیر می سازد. بیماری ALCL معمولا در گرههای لنفاوی و همچنین پوست، ریه، کبد و بافت نرم و نه در پستان مشاهده میشوند.
مواردی که در آنها این بیماری در ناحیه پستان تولید شدند، تقریبا به طور کامل شامل بیمارانی بود که جراحی پستان را از سر گذرانده بودند. در این موارد، ALCL حدود 10 سال پس از عمل جراحی ظهور کرده بود و تومورها در ناحیه بافت بخیه حول کاشت رشد کرده بودند.
کاشتهای پستان عموما ایمن هستند و مطالعات پیشین ارتباطی بین جراحی پستان و دیگر اشکال سرطان را گزارش نکرده بودند. خود بیماری ALCL نیز نوعی رخداد بینهایت نادر است و در میان سه میلیون کاشت پستان، بین یک تا شش مورد از این نوع بیماری مشاهده شده است.
دلایل واقعی مبنی بر این که چرا کاشتها منجر به بروز این نوع سرطان میشوند، مشخص نیست. در حالی که تعدادی از بیماران مبتلا با موفقیت از طریق شیمیدرمانی و پرتودرمانی درمان شدهاند، در بسیاری از موارد لنفوم منجر به حذف کاشت و بافت اطراف آن شده است. بنابراین پاسخ ایمنی غیرعادی از سوی بدن احتمالا عامل بروز سرطان است.
شکرالهی و همکارانش هماکنون در حال انجام تحقیقات بیشتر هستند و کاشتها و پروتزها را در نقاط دیگر بدن بررسی خواهند کرد.
جزئیات این تحقیق در مجله Mutation Research منتشر شد.