به گزارش لنجانا به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)محمد صفریان، اظهار کرد: دوغهای موجود در بازار به دلیل وجود گاز و اسانس دارای مضراتی هستند اما باز هم این مضرات از عوارض نوشابه و ماءالشعیر کمتر است.
وی، مصرف نوشابه و ماءالشعیر را مضر دانست و افزود: این مواد حاوی کافئین و محلول بیکربنات است که موجب تاثیر منفی بر مخاط دستگاه گوارش و ایجاد اشکال در جذب مواد مغزی میشود.
وی افزود: هیچ یک از ماءالشعیرهای موجود در بازار واقعی نیستند زیرا ماءالشعیر واقعی دارای تلخی ناشی از وجود آنتیاکسیدانهاست. قند موجود در نوشابهها و ماءالشعیرهایی که دارای قند رژیمی هستند، قابل جذب نیست و به دلیل حجم گازی که وارد فضای گوارش میشود منجر به افزایش حجم معده، گوارش و در نهایت چاقکنندگی در فرد میشود.
صفریان گفت: قندهای تصفیه شده موجود در این مواد به دلیل تاثیری که در ترشح انسولین دارند میتوانند چاقکننده باشند.
این متخصص تغذیه بیان کرد: استفاده از نوشیدنی در هنگام صرف غذا سبب رقیق شدن شیره گوارشی، افزایش حجم کاذب دستگاه گوارش و ایجاد مشکل در روند هضم بدن میشود.
وی توصیه کرد: والدین سعی کنند کودکان خود را به طعم این نوشیدنیها عادت ندهند و حداکثر از نوشیدنیهای سنتی استفاده کنند.