به گزارش لنجانا به نقل از فارس، کوروش قرهگوزلی در مورد وضعیت صرع و درمان آن در ایران گفت: از لحاظ درمانی سطح قابل قبولی در کشور وجود دارد و بیماران از نظر کنترل دارویی وضعیت مطلوبی دارند.
وی ادامه داد: داروها تا حد زیادی در دسترس هستند و داروهای جدید هم در کشور ساخته میشود.
این متخصص تغذیه افزود: مسئله بعدی استفاده از روشهای درمانی و تشخیصی جدیدتر است که مثلاً جراحی صرع در چند مرکز کشور در حال انجام است و با روشهای جدیدتر مانند پرتونگاری یا پت اسکن آن را معالجه میکنیم.
وی با بیان اینکه امروزه صرعهایی که در گذشته هم ناشناخته بودند شناخته شدهاند و در کنترل هستند گفت: اگر بشود محل ضایعه را در مغز کاملاً درآورد صرع آنها کاملاً خوب میشود.
قرهگوزلی در مورد علت به وجود آمدن صرع گفت: بیشتر ضایعات اکتسابی هستند مانند نرسیدن اکسیژن به مغز یا ضربههای مغزی، تومورهای مغزی و خونریزیهای مغزی.
وی از وجود 700 تا یک میلیون نفر مبتلا به صرع در کشور خبر داد و گفت: 70 درصد این افراد کنترل میشوند و صرعشان خوش خیم است اما ممکن است که 30 درصد آنها مقاوم به درمان باشند.
این متخصص مغز و اعصاب به بیماران مبتلا به صرع توصیه کرد: این افراد رعایت بهداشت فردی را در اولویت قرار دهند و از کم خوابی و استرس دوری کنند و غذاهایی که ممکن است موجب بروز صرع شود را مصرف نکنند.
وی در مورد اینکه گفته میشود مبتلایان به صرع از خوردن غذاهای سرد پرهیز کنند گفت: زیاد میشنویم که از غذای سرد نباید استفاده کنند اگر دقت کنید این تفکر که در طب سنتی وجود دارد به بیماری ام.اس هم رسیده است.
قرهگوزلی افزود: واقعاً ثابت نشده که غذا در بیماری صرع تأثیر دارد اما از روی شواهد میتوان فهمید که کدام غذاها برای بیماریها زیان دارند، مثلاً مادری میگوید که وقتی فرزندم ماست، دوغ یا میوههای بهاری مصرف میکند دچار صرع میشود که به آنها توصیه میکنیم مواد گرمی به غذا اضافه کنند مثلاً زیره به ماست بیفزایند.
بازگشت به ابتدای صفحه