به گزارش لنجانا به نقل از فارس، بهزاد عینالهی، فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری درباره عفونت کلیه تصریح کرد: منشاء عفونت کلیه باکتری است که به 2 بخش تقسیم میشوند؛ یک دسته عفونتهایی هستند که در خود کلیه به وجود میآید و دسته دیگر عفونتهای ناشی از مجاری ادرار شامل لگنچه، جالب، مثانه و پیشاب راه هستند که در این روش میکروب از این بخشها به کلیه وارد میشوند.
وی گفت: معمولاً عفونتهای کلیه نشانههای زیاد و واضحی از خود بروز میدهند و همراه با علائم ادراری مانند سوزش و تکرر ادرار معمولاً تب و لرز هستند که اکثر این عفونتها از پایین یعنی مجاری ادرار به بالا یعنی کلیه منتقل میشوند.
عینالهی افزود: فردی که دچار عفونت ادراری شود باید به دنبال علت یابی باشد که آیا پروستاتش بزرگ شده است، سنگ کلیه دارد یا علت دیگری دارد.
فوق تخصص کلیه و مجاری ادرار خاطرنشان کرد: در خانمها معمولاً به عللی که خاص خانمهاست ممکن است کلیه عفونت کند و علت هم یافت نشود که نیاز به نگرانی نیست ولی اگر بیش از یکبار به عفونت کلیه مبتلا شوند باید علت یابی شوند هر چند برخی پزشکان در بار اول نیز به دنبال علت یابی هستند تا شاید عارضهای مانند سنگ کلیه و … عامل ایجاد عفونت کلیه شده باشد.
وی خاطرنشان کرد: عفونت ادرار میتواند نشانهای از سایر بیماریها باشد برای مثال شکل گیری سنگ در کلیه یا بیماریهای دیگر میتواند سبب عفونت شده باشد، بنابراین عفونت کلیه هم میتواند یک بیماری مستقل باشد و هم میتواند نشانهای از عارضه یا بیماری دیگر.
عیناللهی گفت: معمولاً علت عفونتهای کلیه ناشی از میکروب وارد شده از مجاری ادرار به کلیه است یعنی صعودی است.
فوق تخصص کلیه و مجاری ادرار افزود: در برخی موارد ممکن است این عفونت کلیه از خون، اندامهای مجاور به کلیه منتقل میشوند که این اتفاق به ندرت و در بیماران بدحال دیده میشود اما بیماران اکثراً از این طریق دچار عفونت کلیه نمیشوند.
وی درباره عوارض عفونت کلیه گفت: معمولاً اگر به موقع درمان شود عارضهای نخواهد داشت اما اگر درمان نکنیم یا عارضه ای باشد مثل کودکی که برگشت ادرار دارد و درمان نشود ممکن است که عوارضی غیرقابل بازگشت بر کلیه داشته باشد اما اگر خود عفونت در کلیه به وجود آمده باشد خیلی نگران کننده نیست.
عیناللهی درباره علائم تشخیصی عفونت کلیه خاطرنشان کرد: درد پهلو، تهوع و استفراغ، تب و لرز، سوزش و تکرر ادرار عفونت کلیه را نشان میدهد و عفونت مثانه و مجاری ادرار به شکل درد زیردل، سوزش و تکرر ادرار خود را نشان می دهد که در هر دو صورت باید به پزشک مراجعه کرد در غیر این صورت اگر عفونت ادراری درمان نشود امکان ندارد عفونت وارد جریان خون شود و مشکلات مخصوص به خود را در پی داشته باشد.
این فوق تخصص کلیه و مجاری ادرار تصریح کرد: بر اساس عفونت کلیه و علت بروز این عفونت روشهای پیشگیری نیز تغییر میکند برای مثال کسی که پروستات یا برگشت ادرار دارد باید برای حل این مشکلات از تکرار عفونت کلیه جلوگیری کند یعنی باید دید هرکس به چه نوع عفونت ادراری دچار شده است تا از بروز مجدد آن جلوگیری کرد.