به گزارش لنجانا به نقل از خبرگزاری فارس ، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در دومین روز از سفر خود به استان اردبیل در دیدار ایثارگران، نخبگان و برگزیدگان این استان اظهار کرد: نام امام حسین (ع) مرام حقیقی ملت ایران است و ما هر چه در این سالها از عظمت و شکوه به دست آوردهایم در سایه عزت و عظمت نام مقدس امام حسین(ع) و تکیه بر اهل بیت(س) است.
رئیس جمهور ادامه داد: ملت ایران در طول تاریخ و در روزهای بسیار سخت در سایه فرهنگ عاشورایی توانسته حرکتهای تحولسازی را به وجود آورد به طوری که نهضت حسینی زمینه تحقق انقلاب اسلامی را فراهم کرده است.
روحانی با اشاره به حوادث عاشورای سال 42 و حرکت بینظیر بیداریبخش ملت ایران در این صحنه به یادماندنی و تاریخی تصریح کرد: امام در عصر عاشورای سال 42 در یک سخنرانی تکاندهنده در فیضیه حرکت انسجامبخش ملت ایران را در تحکیم بخشید و بعد از این حادثه ملت در 15 خرداد در همه شهرها به صحنه آمدند و یک نهضت عظیم انقلابی به وجود آمد.
وی افزود: همه آگاه هستند که بدون تکیه بر فرهنگ عاشورایی و سیره اهل بیت عصمت و طهارت نهضت انقلاب اسلامی به ثمر نمینشست.
رئیس جمهور تصریح کرد: بالاترین افتخار ما این است که همواره به اسلام، قرآن و سنت پیامبر (ص) و اهل بیت(س) احترام گذاشته و در این مسیر حرکت تحولی را انجام دادهایم و تا زمانی که در این مسیر حرکت میکنیم پیروزی نصیب ملت ایران است و شکست نمیتواند روحیه ملت ما را تخریب کند.
روحانی جنگ هشت ساله را بهترین مقطع در پیروزی ملت ایران در سایه فرهنگ عاشورایی و روحیه ایثارگری و شجاعانه دانست و بیان کرد: تابلوی کربلا و سیره امام حسین (ع) در پیشروی ملت ایران زمینه فتح سنگرهای مختلف را در برابر توطئههای دشمنان فراهم کرد.
وی گفت: ما امروز ایرانی را سراغ نداریم که در روز عاشورا سینهزن و عزادار امام حسین(ع) نباشد به طوری که تمام شبه قاره هند با 1.5 میلیارد جمعیت در روز عاشورا تعطیل است و در سراسر هند پرچم سیاه برپا میشود و همه بزرگان این نهضت رهبر و پیشوای خود را امام حسین (ع) میدانند.
رئیس جمهور افزود: تنها در کشور ما عاشورا مورد احترام و تکریم نیست بلکه بیش از 2 میلیارد جمعیت دنیا به امام حسین (ع) عشق میورزند.
مشتی تروریست به نام اسلام به جان ملتها افتادهاند
روحانی عنوان کرد: هر چند امروز مشتی تروریست به نام اسلام به جان ملتها افتادهاند اما حقیقت آن است که با تکیه بر فرهنگ اصیل اسلام و قرآن میتوان بر همه خلاءها و کجرویها غلبه کرده و فاصله گرفتن از خاندان رسالت جز ذلت هیچ چیز به ارمغان نمیآورد.
رئیس شورای عالی امنیت ملی در بخش دیگری از سخنان خود با تجلیل از ایثارگران و رزمندگان 8 سال دفاع مقدس آنان را سند افتخار و عظمت این مرز و بوم دانست و افزود: روح عظیم و بالنده ایثارگران به ویژه جانبازان به همه ما روحیه میدهد و میتوان از عظمت روحی آنها قدرت و صلابت گرفت.
روحانی تصریح کرد: امروز تعداد زیادی از جانبازان ما به رغم آنکه همه اعضای بدن خود و سلامتیشان را از دست دادهاند اما روح بلند آنها بسیار والا است و همیشه با نصایح دلسوزانه دولت را یاری و همراهی میکنند تا ضعفها و کاستیها برطرف شود.
وی ادامه داد: دولت روی قولها و وعدههای خود ایستاده و هرگز در جهت عقبنشینی از این مواضع نیست و ما در یک سال گذشته در حل مشکلات و معضلات ایثارگران قدمهای هر چند کوچک ولی موثری برداشتهایم تا وظیفه خود را ادا کنیم.
رئیس جمهور ادامه داد: تمام تلاش ما بر این است تا مشکلات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را حل و فصل کنیم تا در پایان چهار سال شرمنده ملت ایران به ویژه ایثارگران و خانوادهها آنها نباشیم.
امروز پایان تحصیلات دانشگاهی سرآغاز گرفتاری جوانان است
روحانی با اشاره به وضعیت آموزشی کشور نیز تاکید کرد: امروز برای بسیاری از جوانان ما پایان تحصیلات دانشگاهی سرآغاز گرفتاری است چرا که با عبور از سد کنکور تازه مشکلات آنها در دوران تحصیل و بعد از آن که فارغالتحصیل میشوند آغاز میشود که دولت تلاش میکند این مشکلات و نارساییها به حداقل برسد.
وی معضل اصلی کشور را بیکاری جوانان، مسئله رکود و عدم رونق تولید بیان کرد و گفت: دولت از سالهای قبل با این معضلات و مشکلات جوانان آشنایی داشته و با تدبیری مناسب سعی دارد این موانع را یکی پس از دیگری برطرف کند.
رئیس جمهور ادامه داد: ما در دوران انوشیروان نیستیم که به زنجیر ساختمان و عدل و داد ظاهری دلبسته باشیم بلکه در دوران مدرنی زندگی میکنیم که مردم باید در صحنه حاضر بوده و دولت نیز پشتیبان آنها باشد تا کار به دست کارآفرینان و سرمایهگذاران بیفتد و هر کس به اندازه سهم خود در صحنه حضور داشته باشد.
رئیس جمهور گفت: همه چشم به دولت دارند تا از محل درآمد چاههای نفتی که ناپایدار هستند بتواند مشکلات را برطرف کند در حالی که این چاهها ابدی و جاودانه نیستند و زمانی ذخیره آنها به پایان میرسد.
کمتر از 50 درصد از نفت تولیدی خود را میفروشیم
وی افزود: ما در تحریم هستیم و کمتر از 50 درصد نفت تولیدی خود را میفروشیم در حالی که باید بدانیم نفت ذخیرهای دایمی و ابدی نیست که بخواهیم آن را یک سرمایه همیشگی و جاودانه دانسته و در این زمینه امیدواری ایجاد کنیم.
رئیس جمهور سرمایه نفت را یک سرمایه بین نسلی دانست و گفت: باید این سرمایه برای فرزندان و نسل آینده باقی بماند و به جای آنکه از محل نفت فقط حقوق کارمندان را پرداخت کنیم باید نفت تبدیل به سرمایه مولد شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اوضاع کنونی جامعه گفت: اگر زمانی بین مراکز علمی و نخبگان و عوام مردم شکاف بود امروز این شکاف برداشته شده چرا که خواست همه ملت ایران خواست یکسان و مطالبه واقعی است چرا که همه دم از اعتدال سر میدهند تا در سایه رونق اقتصادی و تولید این خواسته رقم بخورد.
روحانی افزود: همه دانشگاهیان، کشاورزان و همه و همه یک حرف میزنند و آن حرف رونق تولید و حرکت رو به جلو است چرا که ما به هر استانی سفر میکنیم با توجه به استعدادها همه سخن از توسعه همهجانبه میزنند.
وی تصریح کرد: همه امروز انتظار دارند که شکافها و خلاءها برطرف شود و اخلاق خوب و دوری از افراط و تفریط جای خود را به اعتدال بدهد.
رئیس جمهور ادامه داد:ملت ایران رای به اعتدال داده است چرا که امروز شاهد آن هستیم نه تنها ایرانیان از افراط و تفریط خسته شدهاند بلکه شعار کشورهای اروپایی و امریکایی و آسیایی گرایش به سمت اعتدال است.
روحانی گفت: همه به شعار اعتدال برخاسته از ایران اسلامی احترام میگذارند به طوری که این شعار امروز جهانی شده و در همه جا میتوان سراغی از آن را گرفت.
وی بیان کرد: قطعنامهای که سازمان ملل بر مبنای درخواست ایران با شعار جهان عاری از افراط و خشونت مصوب کرد و همه به آن رای دادند نشانگر این است که همه دنیا از افراط و خشونت خسته شدهاند.
رئیس جمهور ادامه داد: شعار اعتدال امروز خواست مردم و مورد تاکید مقام معظم رهبری است و بالاتر از آن این شعار، دستور قرآن و خواست دین اسلام است و قطعاً اقلیت کوچکی که راه افراط را در پیش گرفتهاند، پشیمان خواهند شد.
کسی نباید از استیضاح عصبانی شود/بدون لجبازی تابع محض قانون هستیم
رئیس شورای عالی امنیت ملی در بخش دیگری از سخنان خود به مساله استیضاح وزیر علوم اشاره کرد و با تاکید بر اینکه همه باید در چارچوب قانون قواعد بازی را بپذیریم افزود: ما به رای نمایندگان مجلس احترام میگذاریم و از استیضاح ناراحت نیستیم و نباید کسی در این زمینه عصبانی باشد چرا که ما همه در کنار هم هستیم هر چند که دوست داشتیم وزیر علوم رای اعتماد بگیرد اما به تصمیم مجلس احترام میگذاریم.
رئیس جمهور فرجی دانا را از شخصیتهای علمی و قابل احترام دانشگاهی اعلام کرد و گفت: بنده از وی در سایر مناصب استفاده خواهم کرد و به همین خاطر دیروز حکم مشاور رئیس جمهور را به فرجیدانا دادم.
روحانی تصریح کرد: نباید هیچ کس از این حرکت مجلس ناراحت باشد چرا که ما در چارچوب قانون به رای اکثریت مجلس بها میدهیم و در بسط اجرای قانون مطیع نظر نمایندگان مجلس و شورای نگهبان هستیم.
رئیس جمهور گفت: ما در چارچوب قانون بدون لجبازی و یا مقاومت تابع محض قانون هستیم و حرکتهای غیرمنطقی را در این زمینه نمیپذیریم چرا که مجلس و دولت و قوه قو قضاییه در کنار هم هستند و با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری کارها را به پیش میبریم تا به مقصد واقعی برسیم.
هنوز تحریمها پابرجاست است
روحانی افزود: ما نباید محدودیتها را فراموش کنیم و بر همین اساس باید روند توسعه همهجانبه کشور به پیش برود چرا که امروز هیچ کس ادعا ندارد که مسئله هستهای اولویت دولت یا مسئولان نیست و یا رفع آثار تحریم نیز نمیتواند بر روند کشور تاثیر بگذارد.
روحانی ادامه داد: همچنان سنگینی آثار تحریمها بر دوش ملت ایران سنگینی میکند چرا که احساس میکنیم هر چند که برخی از آثار تحریم نظیر تحریمهای بخش کشتیرانی برطرف شده است.
وی عنوان کرد: این مسئله موضوع دل بخواهی نیست که به خواست دولت یا رئیس جمهور اتفاق بیفتد بلکه تحریمها فشار ظالمانه و غیرقانونی و غلط است که بر دوش ملت ایران سنگینی میکند.
رئیس جمهور تاکید کرد: دولت در چارچوب قانون با حفظ حقوق ملت سعی دارد تا تحریمهای ظالمانه را بردارد و در این خواست همه ملت مشترک هستند و جزو اولویتهای ما است که دولت به جد آن را پیگیری میکند و در این مسیر دولت حامی ملت است و مقام معظم رهبری همواره دولت را مورد حمایت قرار دادهاند.