به گزارش لنجانا به نقل از ایسنا، محمد دیمه ور در پانزدهمین اردوی دانش آموزان عشایر دخترکشور، “یادواره اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی”، در اردوگاه ثامن الحجج مشهد، با بیان این که قناعت، سخاوت ونوع دوستی بخش های جدا نشدنی هویت عشایراست، اظهارکرد: دانشآموزان عشایر این اردو، نماینده اقوام مختلف ایران اسلامی با فرهنگ غنی و برخواسته از آموزههای ایرانی و اسلامی مانند سدی مقاوم، سنتهای اصیل کشور را حفظ کردهاند.
معاون آموزش ابتدایی وزات آموزش و پرورش با اشاره به مقاومت گروههای ایرانی که عشایر بزرگترین مصادیق آن در مقابل تهاجم فرهنگی هستند، ابراز کرد: ما دلبسته عشایریم و امیدداریم با حضور مداوم و اثر بخش آنان در جای جای میهن اسلامی، بر اقتدار ایران بیفزاییم.
وی، اردوی دانش آموزان دختر عشایر با نمایش خرده فرهنگهای گوناگون از گویش، پوشش و نمادهای مختلف فرهنگی اقتصادی، احساس نشاط و بالندگی برای مردم و برگزار کنندگان به ارمغان آورده است.
وی با اشاره به این که رشد و تکامل فردی و اجتماعی عشایردر کشت و زرع، مرتع، زمین و ملک به فرزندان و عشیره منتقل میشود اذعان کرد: تعلق خاطر به جای جای میهن اسلامی و مناطق مرزی در جان عشایر ریشه داشته و آنان در طول تاریخ بر این مهم صحه گذاردند که همواره حامی سرزمین خویش در برابر تعرضات دشمن بوده و هستند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، بزرگان برآمده از نسل عشایر را ذخایر معنوی کشور نامید و تصریح کرد: حفظ کیان اسلامی با گوشت و پوست عشایر عجین شده و به نسل های آینده منتقل می شود.
دیمه ور از دانش آموزان عشایر خواست تعلق به بوم و سرزمین را در خود گسترش داده و پایبندی به دین و آیین را با توجه به خصوصیت سادگی، صمیمیت و صفای باطن خویش همواره مورد توجه قرار دهند.
وی پایبندی به آداب و رسوم و سنن را از اصالتهای بارز عشایر خواند و همبستگی، همدلی و همراهی ایشان را در تمام زمینههای زندگی اجتماعی خواستار شد.
به گفته این مقام مسئول، گویشها و سنن عشایر بایستی همچنان توسط نسل نو حفاظت شود در غیر این صورت به کشوری بدون پشتوانه و شهروندی منفعل که در جهان هضم میشود، تبدیل خواهیم شد.
وی پاسداشت فرهنگ و مذاهب ایرانی اسلامی را موجب تقویت غرور ملی و هویت ایرانی دانست و گفت: این مهم میهن را در برابر تهاجم نامحسوس دنیای کنونی محافظت می کند.
دیمهور تشرف زیارت اولیهای دختران عشایر کشور به حرم مطهر رضوی را بهترین دستاورد فرهنگی این اردو معرفی و از آنان خواست با تبادل اندیشه، بیشتر از پیش با آداب و رسوم استانهای مختلف کشور آشنا شوند.