به گزارش لنجانا به نقل از ایرنا از ساینس، دوربین ها با سرعت بالا به محققان و دیگر کاربران توانایی مشاهده مولفه هایی را می دهند که دیدن آن ها در حالت عادی امکان پذیر نیست.
پیش از این، سریع ترین دوربین ها به فرآیند «پمپ-پروب» (pump-probe) متکی بودند که در آن، نور روی جسمی که باید از آن عکس گرفته شود، پمپاژ و سپس برای جذب تحلیل می شود؛این فناوری برای ایجاد تصویر به اندازه گیری های مکرر متکی است.
اما این دوربین جدید که توسط دانشمندان دانشگاه «توکیو» و دانشگاه «کیو» در ژاپن ساخته شده است از فناوری به نام «فمتوگرافی حرکت محور» برای گرفتن تصاویر استفاده می کند و نیازی به اندازه گیری های مکرر ندارد.
این سیستم با استفاده از نقشه برداری نوری از پروفایل فضایی جسم عمل می کند که این پروفایل طی زمان تغییر می کند.
محققان ادعا می کنند که این دوربین هزار برابر سریعتر از دوربین های پرسرعت دیگر است.
همچنین این دوربین دارای شفافیت بالای 450 در 450 است که به دانشمندان جزئیات زیادی درباره شیی که از آن عکس می گیرند ارائه می دهد.
از این دوربین می توان برای شکار واکنش های شیمیایی و هدایت گرمایی استفاده کرد که به گفته دانشمندان با سرعت تقریبا یک ششم سرعت حرکت نور روی می دهند.
ساخت این دوربین که اندازه آن حدود یک متر مربع است سه سال بطول انجامید و محققان قصد دارند که در گام بعدی این دوربین را در اندازه کوچکتر بسازند.
کارشناسانی که این دوربین را ابداع کرده اند معتقدند که از این دوربین می توان روزی در پزشکی و کسب دیدگاه های جدید در ارتباط با ساخت نیمه رساناها استفاده کرد.
جزئیات این دوربین در مجله Nature Photonics منتشر شده است.