زمین در تابستان سال جاری رکورد داغ ترین روزهای خود را شکست تا سال 2014 میلادی در تاریخ گرم ترین روزهای جهان ثبت شود.
به گزارش لنجانا به نقل از خبرگزاری مهر، تابستان سال جاری، بسیاری از کشورهای دنیا با بحران کم آبی، خشکسالی ، آتش سوزی و … دست به گریبان بوده اند که در یک دهه گذشته بی سابقه بوده است. سازمان های هوا شناسی در سراسر دنیا علت های مختلفی را برای گرما متذکر شده اند اما سازمان جهانی هواشناسی معتقد است که گرمای هوا را به سادگی نمی توان توضیح داد اما علت های عمده گرمای هوا را می توان در امواج جوی و همینطور آب شدن یخ های قطب شمال دانست.
تاثیر امواج راسبی ( Rossby wave)
وقایع روی زمین معطوف اتفاقاتی هستند که در لایه های فوقانی رخ می دهند. امواج راسبی از غرب به شرق کره زمین در حرکت هستند. این امواج می توانند حرکات دوار و چرخنده ای را در قسمت پایینی تروپوسفر به وجود آورند که مركز آنها بر حسب اينكه پرفشار يا كم فشار باشد سرد و يا گرم است. بسیاری از این امواج می توانند با گرم شدن یا تشدید دمای هوا در ارتباط باشند.
آب شدن یخ های قطب شمال
آب شدن یخ های قطب شمال که با سرعت باورنکردنی پیش می روند نیز می تواند تغییرات چشمگیری را در آب و هوای سطح زمین داشته باشند. تحقیقات اخیر نشان می دهد که یخ قطب های شمال در یک دهه گذشته نه تنها با کاهش چشمگیری روبرو بوده اند بلکه بررسی ضخامت لایه های یخی نیز می تواند قابل توجه باشد.
گرمایش جهانی زمین تبدیل به یکی از چالش های عصر اخیر شده که توجه بسیاری از محققان و دانشمندان را به خود جلب کرده است. این موضوع در حالی مطرح می شود که اداره ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی امریکا، ماه ژوئن سال 2014 میلادی را گرم ترین ماه در 130 سال گذشته اعلام کرد.