به گزارش صدای لنجان؛ بیش از یک ماه به انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده و اتفاقات این رویداد آینده ساز جزو یکی از مهم ترین مسائل کشور محسوب میشود.
بر آن شدیم تا جواب برخی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آینده را در کنار هم گذاشته تا شاید تفاوت نگاهها برای مردم بیشتر ملموس شود.
در ادامه پاسخ هر یک از کارشناسان را به تفکیک میخوانید.
باشگاه خبرنگاران جوان: هزینههای انتخاباتی شما چگونه تامین میشود؟
مردم خودجوش کمک میکنند
سعید محمد فرمانده پیشین قرارگاه خاتم الانبیا(ص): درباره اخبار شنیده شده مبنی بر هزینه ۲۰۰ میلیارد تومانی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری صحبتهایی دارم، منبع خبر خود را ابتدا اعلام کنیم، از بدو ورودم اتفاقی که افتاد این بود که جوانان به سراغم آمدند و گفتند شما مصداق صحبت های رهبری در خصوص جوان انقلابی هستید و ما میخواهیم با شما باشیم، این جوانان به صورت خودجوش و دلی فعالیت های رسانه ای را آغاز کرده اند، اولین بارم است که وارد انتخابات شدم و مانند سایر دوستان تجربه شرکت در انتخابات نداشتیم، عزیزانی که فعالیت رسانه ای می کنند با هزینه شخصی خود وارد شدند. یکی از عزیزان ۴۰ میلیون تومان جمع کرده بود برای عروسی خود که گفت من این پول را برای فعالیت رسانه ای می آورم. شاید برخی درک نکنند افرادی هستند که به خاطر اعتقادات خود و تحقق صحبت های رهبری اینطور مایه بگذارند.
کمتر از یک میلیارد تومان خرج کردهایم
شاهین محمدصادقی نماینده ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی: کل هزینه ما برای ستاد تا کنون کمتر از یک میلیارد شده است. برخی دوستانمان ۱۰۰ میلیون و ۲۰۰ میلیون این هزینه را تامین کرده اند که به دلیل اعتبار من نزد آنهاست و این تجربه را در مجلس هم داشته ام. در استان ها هر کسی هر امکاناتی مثل خانه و ماشین در اختیار داشته آنها را بدون چشم داشت در اختیار من و ستاد انتخابات من گذاشته اند.
باید مو را از ماست بیرون کشید
مصطفی کواکبیان نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی: من در مجلس هم اعلام کردم اموال خودم را علنی می کنم. امسال با توجه به موضوع کرونا چندان نمیشود سفرهای استانی داشت و اجتماعات پرشور میلیونی یا هزاران نفری برگزار کرد؛ بلکه بستر تبلیغات بیشتر در بستر فضای مجازی و اقدامات این چنینی است, لذا من گمانم این است که انتخابات امسال یکی از کم هزینهترین انتخابات برای نامزدها خواهد بود.
یکی از برنامههای اساسی من بحث فساد ستیزی است. ما نباید تعارف کنیم و کسی که پاشنه آشیل دارد حالا رانت خانوادگی و یا هر رانت دیگری اصلا نباید نام نویسی کند؛ بلکه باید افراد پاک دستی که مشکل مالی ندارند در انتخابات شرکت کنند. در ۵ برنامه اساسی خودم که برای انتخابات نام بردم یکی موضوع جمهوریت سوم و دیگری موضوع مقابله با فساد است. من معتقدم که در خیلی از جاها فساد بصورت سیستماتیک شده یعنی در خیلی جاها به این صورت بوده است که کشوها باز بود و یک مبلغی را در کشو میگذاشتند؛ الان دیگر شماره حساب می دهند به افراد.
معتقدم که باید در این زمینه مو را از ماست بیرون بکشیم و شورای نگهبان در این زمینه هرچه بیشتر دقت کند بهتر است؛ حال اینکه در مسائل سیاسی یک نفر نظر خاصی دارد چندان نباید در این باره سخت گیری کرد، اما در بحثهای مالی باید هر چه بیشتر سختگیری شود و فرقی هم ندارد که اصلاح طلب اصولگرا و یا مستقل است. معتقدم که حتما باید روشن شود که هر کسی چه هزینههایی دارد و چگونه در انتخابات خرج می کند و در سوابق زندگی اش هم نشان داده باشد که فرد پاکدستی است و اگر نیست اصلا نباید نامش برده شود و اگر هم هست نباید تایید صلاحیت شود. من با قاطعیت میگویم برنامه مقابله با فساد یکی از ۵ برنامه اصل مقابله با فساد است.
فقط التماس دعا
محمد ناظمی اردکانی کاندیدایی که همین چند روز پیش انصراف داد: تبلیغات تا به امروز هزینهای برای ما نداشته است؛ با ۲۰ استان در فضای مجازی نشست برگزار کردیم و سفرهایی به استانهای قم و خراسان داشتم، هزینههای اندکی از طرف جامعه اسلامی مدیران تامین میشود؛ حتی رسانههایی که دعوت میشوند هم هزینهای در بر نداشتند. افرادی هم بودند که برای اسپانسرینگ تماس گرفتند، ولی ما از آنها تشکر کردیم و فقط التماس دعا داشتیم.
حامی مالی ندارم
سید محمد غرضی وزیر نفت و وزیر پست و تلگراف و تلفن و کاندیدایی که قرار بود بیاید، اما نیامد: در دهههای ۶۰ و ۷۰ که از انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم کنار کشید درباره هزینه انتخاباتش گفت: به هیچ وجه حامی مالی ندارم. من در سال ۹۲ هزینههای خود را تامین کردم و هرگز ستاد نداشتم. ۵۹ میلیون تومان خرج کردم که ۳۰ میلیون آن بابت تهیه فیلم بود و الان هم اعلام می کنم که من نه اسپانسر مالی میپذیرم و نه ستاد تشکیل میدهم و نه گروه هزینه ایجاد می کنم. حرفم را محکم می زنم و خواهم آمد و مردم را قانع خواهم کرد.
انتهای پیام/yjc