محمد حسین صادقی در گفتگو با صدای لنجان؛ در خصوص اهداف سازمان بهزیستی با هدف توانمندسازی مددجویان، اظهار کرد: سازمان بهزیستی باهدف توانمندسازی جامعه هدف خود، ۹ برنامه به استناد قانون حمایت از حقوق معلولین فصل پنجم و مادههای ۱۰ تا ۱۶ برای کارآفرینی و اشتغالزایی به صورت سالانه دارد که یکی از این برنامهها پرداخت تسهیلات اشتغالزایی و مشاغل خانگی است.
وی خاطرنشان کرد: تسهیلات اشتغالزایی و مشاغل خانگی بهصورت قرضالحسنه از طریق بانکهای عامل در اختیار مددجویان قرار گرفته میشود که این تسهیلات با توجه به نوع فعالیت از ۱ تا ۵۰ میلیون تومان است.
رئیس اداره بهزیستی لنجان یادآور شد: در سال ۹۹ براساس بند ب تبصره۱۶ قانون اساسی به ۹۳ نفر از مددجویان وام اشتغال زایی به مبلغ ۵۰ میلیون تومان تعلق گرفت که در مجموع ۴۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال در این خصوص تسهیلات اختصاص داده شد.
وی افزود: همچنین به ۵ نفر از مددجویان در بخش مشاغل خانگی در مجموع یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال وام با سود ۴درصد تعلق گرفت و با توجه به دیگر برنامههای ۹گانه سازمان بهزیستی در طرح کارورزی ۵ نفر را به مراکز زیر مجموعه اداره بهزیستی معرفی کردیم که براساس دستورالعمل وزارت کار و رفاه اجتماعی پذیرش شدند و در حال ارائه خدمات هستند.
صادقی ادامه داد: در بخش بیمه خویشفرمایی ۳۴ نفر و در بیمه کارآفرینی دو نفر و همچنین در بخش گروه همیاران زنان سرپرست خانواده ۳ نفر را داشته ایم و حدود ۲۶ نفر نیز در مراکز زیرمجموعه اداره بهزیستی بکار گرفته شده اند که بر اساس قانون اداره کار و رفاه اجتماعی با آنها قرارداد منعقد شده است و به آنها حقوق پرداخت میشود که در مجموع ۱۶۸ نفر در سال گذشته از اداره بهزیستی شهرستان لنجان تسهیلات دریافت کرده اند.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان لنجان با اشاره به آمار مربوط به مددجویان این سازمان در لنجان تصریح کرد: شش هزار نفر تحت پوشش مستقیم و مستمر اداره بهزیستی لنجان هستند و حدود ۲۲ هزار نفر نیز از خدمات مشاوره ای این اداره در شهرستان لنجان بهره میبرند.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر نحوه پرداخت تسهیلات به متقاضیان اظهار داشت: ابتدا برای متقاضیان پرونده پرداخت تسهیلات تشکیل میشود و سپس از محل فعالیت آنها نظارت صورت میگیرد و پروانه کسب و بهرهبرداری آنها بررسی میشود و پس از آن به بانک عامل جهت دریافت تسهیلات معرفی میشوند.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان لنجان به تسهیلاتی که در اختیار کارفرمایانی که متقاضی اشتغال مددجویان پس از راستی آزمایی های مربوطه قرار می گیرد اشاره کرد و افزود: پس از آنکه کارفرما متعهد شد که مددجو را حداقل ۵ سال مشغول به کار کند، بهازای هر نفر مددجو که به کارگرفته شود به کار فرما ۵۰ میلیون تومان تسهیلات تعلق میگیرد و یا میتواند از معافیت بیمهای برخوردار شود که بر این اساس ۲۳ درصد از حق بیمه به کارفرما بازگردانده میشود.
وی همچنین در پاسخ به سؤالی مبنی بر ایجاد بازارچه ای جهت عرضه محصولات مددجویان یادآور شد: به دلیل آن که تعداد مددجویان که بتوانند محصولاتشان را در بازارچهها ارائه بدهند کم است تابهحال بازارچهای دایر نشده اما تا کنون هرساله اگر در شهرستان بازارچهای برقرار شود اداره بهزیستی یکی از مراکزی است که بر اساس توانمندی مددجویان بین ۱ تا ۵ غرفه را در اختیار این عزیزان قرار میدهد.
صادقی به کاهش چشم گیر کمک های مردمی به این سازمان اشاره کرد و افزود: از لحاظ قانونی اداره بهزیستی و کمیته امداد امامخمینی(ره) دو مؤسسه ای هستند که برای دریافت کمکهای مردمی وجود دارد که تا چند سال پیش ۲۰ درصد هزینههای مددجویان از طریق کمک های مردمی تامین می شد اما در دو سه سال اخیر این کمک ها بسیار کاهش پیدا کرده است به ویژه در سال ۹۹ که کمک قابلتوجهی وجود نداشت.
وی در پایان خواستار شد: با توجه به مشکلات موجود در دوران کرونا و اعتبارات دولتی محدود بهزیستی که باعث کاهش منابع درآمدی بهزیستی نیز شده است لذا از مردم خواهشمندیم کمکهای خود را به سمت مراکزی همچون اداره بهزیستی که جامعه هدف آنها مشخص و معین است اهداء کنند تا مشکلات مددجویان را بتوان کاهش داد.
انتهای پیام/سعیداوی/۲۰