به گزارش گروه اجتماعی صدای لنجان؛ الگوگیری از زندگی ائمه و معصومین همواره به عنوان یک دغدغه در بین محبان اهل بیت مطرح بوده است. نگاههای متفاوتی به این موضوع وجود دارد، برخی به واسطه جایگاه والای معصومین، این الگوبرداری را عملی سخت و بعضا دست نیافتنی میدانند به همین دلیل در گفتگو با نرگس سلحشور، کارشناس مذهبی به بررسی روشهای عملی برای الگوبرداری از زندگی حضرت زهرا (س) پرداختهایم.
وی اظهارکرد: برای پیروی از زندگی هرکدام از معصومین (ع)، منجمله حضرت زهرا (س) نیازمند سرشاخههای اصلی و نوعی اسلوبشناسی و سبکشناسی هستیم که با شناخت آنها بتوانیم در مسیر الگوگیری از زندگی آن بزرگواران قدم برداریم.
این کارشناس مذهبی بااشاره به سبک زندگی همسرداری حضرت زهرا (س) تشریح کرد: این حدیث از حضرت علی(ع) خالی از لطف نیست که ایشان درباره حضرت زهرا (س) می فرماید: هرگاه به او می نگریستم غم و اندوه من برطرف میشد خدا میداند که فاطمه درتمام مدت زندگی هرگز مرا نیافت و برای خود چیزی از من نخواست مبادا که نتوانم آن را فراهم کنم.
سلحشور افزود: باید به این نکته دقت داشت که ویژگی ها و نیازهای روانشناختی مردان حفظ اقتدار, سلامت, احترام و تحسین در مقابل آنها نیست با نگاهی به گفته حضرت علی(ع) برآوردن و رفع این نیاز در نوع رفتار خانم فاطمه زهرا (س) به خوبی نشان داده شده است اینکه مردی عنوان کند بانگاه به زن غم و اندوه من برطرف می شود بیانگر این است که رفته خانم در مقابل مرد فارغ از خستگی ها و کار های روزانه به گونه ای است که نشاط,و سرزندگی را در لحظات باهم بودن جاری ساخته و زدودن غم از همسر را در حیطه وظایف خویش قرار داده است.
وی با بیان اینکه توقعات و انتظارات در بین زوجین رواج زیادی پیدا کرده است, تصریح کرد: امروزه توقعات و مسائلی را دربین خانواده هو مخصوصا زوجین می بینیم که در بسیاری از موارد از توانایی طرف مقابل خارج است چنانچه می بینیم که اگر مرد دربراوردن نیاز های مختلف مادی اعضای خانواده اش ناتوان باشد و جوابگوی آنها نباشد تحت فشار های روحی و روانی قرار می گیرد که می تواند آسیب های زیادی به دنبال داشته باشد.
کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: پس زن باید به برنامه ای که برای زندگی اش دارد دقت کند که آیا مرد من توانایی برآوردن این درخواست رادارد? آیا در حد وسع همسر من است? این دقت درنهایت منجر به رضایت و آرامش می شود و کرامت و شخصیت مرد حفظ می شود, قرآن برای زن پیش بینی کرده که برای خود شما از جنس خودتان همسران قراردادیم که این همسران مایه آرامش شما هستند.
سلحشور با بیان اینکه حضرت زهرا(س)بهترین همراه در طاعت خداوند برای حضرت علی(ع)بود, تاکید کرد:
اوایل ازدواج حضرت زهرا (س) و امیرالمؤمنین علی (ع)، پیامبر (ص) از امیرالمؤمنین (ع) میپرسند: همسرت را چگونه یافتی؟ حضرت علی (ع) میفرمایند: بهترین کمک بر طاعت خدا بودند,این نیز الگویی برای زندگی امروز برای همه مردان و زنان است, مرد و زن هر دو باید بهترین کمک در طاعت خداوند برای یکدیگر باشند و شرایط اطاعت از خداوند را برای یکدیگر فراهم کنند و حضرت زهرا (س) این کار را به بهترین شکل انجام میدادند, آنوقت شما ببینید خانمی که اسباب غیبت را در منزل فراهم میکند، چطور میتواند بهترین کمک بر طاعت خداوند برای همسرش باشد?چگونه میتواند زندگی فاطمی داشته باشد؟ او نمیتواند بگوید الگوی من فاطمه زهرا (س) است هرچند نماز بخواند و حجاب داشته باشد.
وی افزود: باتوجه به اهمیت خانواده به عنوان هسته مرکزی تشکیل دهنده ی هر اجتماع و عناصر اصلی سازنده آن که همانا همسران هستند و باتوجه به نقش اساسی زن در حفظ بنیان خانواده آن چیزی که برای بررسی نیاز جامعه به ویژه جامعه زنان است بازنگری و پرداختن به بُعد همسری حضرت زهرا(س)است.
این کارشناس مذهبی بااشاره به شخصیتسازی فرزندان یادآورشد: از جمله مواردی که حضرت زهرا (س) در تربیت فرزندان به آن توجه داشتند، توجه به شخصیتسازی آنها بود. بسیاری از ابعاد شخصیت اصلی بچهها در ششسالگی شکلگرفته و نهادینه میشود و با توجه به اینکه قسمت اعظم این ساعات را کودک با مادر سپری میکند، شخصیت توسط مادر شکل گرفته می شود.
وی در پایان افزود; به عنوان کسانی که خودمان را مسلمان میدانیم و در مکتب اسلام رشد کردیم و پیرو این مکتب هستیم باید دقت کنیم به مناسبت های مختلف درس هایی که ائمه معصوم برای ما قراردادند را در زندگی های خود به کار ببریم.
انتهای پیام/