به گزارش صدای لنجان؛ با وجود آنکه نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل برای تصویب قطعنامه پیشنهادی خود علیه مقاومت فلسطینی حتی به تهدید کشورها هم متوسل شده بود، اما مجمع عمومی سازمان ملل در نهایت این قطعنامه را به دلیل عدم برخورداری از آرای کافی، رد کرد.
این قطعنامه از مجموع ۱۷۶ رای تنها توانست ۸۶ رای به دست آورد؛ در صورتیکه برای تصویب شدن دستکم به ۱۱۸ رای نیاز داشت.
با رد قطعنامه آمریکا علیه مقاومت فلسطینی، مجمع عمومی سازمان ملل متحد پنجشنبه شب (به وقت نیویورک) بار دیگر به صحنه شکستی بزرگ برای آمریکا تبدیل شد.
نیکی هیلی در ابتدای نشست مجمع عمومی سازمان ملل، مجددا این نهاد بینالمللی را به داشتن گرایشهای ضداسرائیلی متهم کرد و از کشورهای عضو خواست به قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه گروههای مقاومت فلسطینی رای مثبت دهند.
وی هفته گذشته پیشنویس قطعنامهای را به مجمع عمومی ارائه کرده بود که با متهم کردن گروههای مقاومت فلسطینی به تروریسم و محکوم کردن اقدامات آنها علیه رژیم صهیونیستی، به دنبال تشدید فشارها بر فلسطینیان بود.
نیکی هیلی در روزهای اخیر برای فضاسازی بیشتر بارها کشورهای جهان را به دو بخش حامی تروریسم و مخالف تروریسم تقسیم کرده و گفته بود کشورهایی که از این قطعنامه حمایت نکنند، «حامی تروریسم» هستند!
نماینده آمریکا در سازمان ملل پنجشنبه شب پیش از آغاز رأیگیری مجمع عمومی در مورد این قطعنامه نیز پشت تریبون رفت و سازمان ملل را به جانبداری از فلسطینیها متهم کرد و گفت اگر این قطعنامه تصویب شود، برای سازمان ملل «روزی تاریخی» خواهد بود!
با این وجود، آمریکا در گام اول تصویب این قطنامه که درباره “میزان آرای لازم برای تصویب آن” بود شکست خورد و در نهایت در تصویب این قطعنامه با دوسوم آرای کشورها نیز ناکام ماند تا نیکی هیلی در آخرین روزهای حضور خود در سازمان ملل یک شکست دیگر را با خود به یادگار ببرد.
رایگیری درباره “میزان آرای لازم برای تصویب قطعنامه” به درخواست نماینده بولیوی صورت گرفت. از آنجاکه مجمع عمومی پیش از تصویب هر قطعنامه ابتدا درباره روش رایگیری درباره آن تصمیمگیری میکند، نماینده بولیوی از رئیس مجمع عمومی خواست کف آرای لازم برای تصویب این قطعنامه دوسوم آرای نمایندگان باشد.
این درخواست در حالی به تایید مجمع رسید که نیکی هیلی معتقد بود قطعنامه پیشنهادی آمریکا باید با “نصف به علاوه یک رای” قابل تصویب باشد. اما نمایندگان کشورهای عضو مجمع عمومی با ۷۵ رای موافق در برابر ۷۲ رای مخالف و ۲۶ رای ممتنع، نصاب دوسوم آرا را برای تصویب قطعنامه در نظر گرفتند.
انتقاد نماینده ایران از قطعنامه پیشنهادی آمریکا
پیش از آغاز رایگیری نهایی درباره قطعنامه ضدفلسطینی آمریکا، نماینده ایران در نشست مجمع عمومی سازمان ملل، ضمن “فریبکارانه” خواندن این قطعنامه، اعلام کرد قطعنامه پیشنهادی آمریکا ریشه اصلی مساله یعنی چندین دهه اشغالگری و سرکوب بیرحمانه مردم فلسطین توسط رژیم صهیونیستی را نادیده گرفته است.
وی در ادامه گفت: حماس یک جنبش مشروع است که به نمایندگی از طرف مردم فلسطین با اشغالگرها مبارزه میکند. به همین دلیل، ایران این قطعنامه را رد میکند و از دیگر اعضا هم میخواهد به آن رای مخالف دهند.
متعاقب آن، کشورهای عربی نیز اعلام کردند مخالف قطعنامه پیشنهادی آمریکا هستند و به آن رای منفی خواهند داد.
واکنش حماس و اسرائیل به رد قطعنامه آمریکا
نماینده رژیم صهیونیستی پس از شکست آمریکا در مجمع عمومی، از فرط عصبانیت، نمایندگانی که به این قطعنامه رای منفی دادند را خطاب قرار داد و گفت: «شما با این کار، رنگ واقعی خود را نشان دادید!»
در مقابل، جنبش مقاومت فلسطینی حماس رد قطعنامه پیشنهادی آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل را نشانگر مشروعیت مقاومت و “یک سیلی برای دولت ترامپ” عنوان کرد.
البته شکست آمریکا و رژیم صهیونیستی در نشستِ پنجشنبه شبِ مجمع عمومی سازمان ملل به اینجا ختم نشد و این مجمع، قطعنامه پیشنهادی ایرلند که بر لزوم پایان دادن به اشغالگری در فلسطین تاکید داشت را با رای اکثریت قریب به اتفاق اعضای سازمان ملل به تصویب رساند.
انتهای پیام/باشگاه خبرنگاران جوان