به گزارش صدای لنجان؛ اسدالله جولایی شامگاه سهشنبه در آیین تجلیل از خیران و فعالان آزادسازی زندانیان جرائم غیر عمد استان اصفهان اظهار کرد: امسال در سراسر کشور ۳۱۳ نقطه مراسم گلریزان در ماه رمضان برگزار شد.
وی افزود: شخص رهبر انقلاب هم ابتدایی ماه رمضان با کمک ۳۱۳ میلیون تومانی آغاز کننده کمک به آزادی زندانیان جرائم غیرعمد بوده و در ادامه آن رئیسجمهور، رئیس قوه مجریه و مقننه به ترتیب ۲۵۰، ۵۰ و ۵۰ میلیون تومان و در مجموع جلسات گلریزان ۶۰ میلیارد تومان جمعآوری شد.
مدیرعامل ستاد مردمی دیه کشور با بیان این که ۲۳ گلریزان در سیستان و بلوچستان داشتیم، ادامه داد: بیشترین کمکی که در مراسمات گلریزان در سطح کشور جمعآوری شد حدود ۷ میلیارد تومان و در استان اصفهان بود.
وی ادامه داد: کار ماندگار ستاد دیه قانون بیمه اجباری شخص ثالث است چرا که پیش از آن بعد از یک تصادف راننده خاطی به زندان میافتاد و خانواده شخصی هم که محروم میشد بدون سرپرست.
جولایی تصریح کرد: اجباری شدن این بیمهنامه در اردیبهشت ۹۵ به تصویب مجلس رسید و از میزان زندانیان مرتبط با حوادث رانندگی کاسته شد، پس از تصویب این قانون به جای اینکه شاهد وجود ۳۰۰ هزار راننده در زندانها باشیم با اجباری شدن این قانون امروز شاهد کمتر از ۶۰۰ مورد در این مسأله هستیم که آن هم متعلق به قبل از این قانون بوده چرا که عطف به ماسبق نشد.
وی یادآور شد: البته نیاز به فرهنگسازی داریم کما اینکه از برخی مراجع مانند آیتالله لنکرانی به صراحت تخطی از قوانین راهنمایی رانندگی را حرام اعلام دانستند.
وی با بیان این که ستاد دیه در این سالها توانسته مقدمات آزادی ۱۱۰ هزار زندانی را فراهم کند، اظهار کرد: از ۱۵ هزار زندانی که در استان اصفهان وجود دارد حداقل ۱۰ هزار نفر نیازمند هستند.
مدیرعامل ستاد مردمی دیه کشور تصریح کرد: بدهی ۷۴۲ میلیارد تومانی بیش از ۹ هزار نفر در سال ۱۳۹۵ آزاد شدند که از این رقم ۲۷۱ میلیارد تومان گذشت شاکیان بوده، این میزان در سال قبل ۹۴ حدود ۸ هزار و ۵۰۰ نفر بودند.
وی عنوان کرد: طی دیداری با رهبر انقلاب اخبار این آزادیها و چگونگی جمعآوری کمکهای خیران را توضیح دادم، انتهای صحبتهایم ایشان از اقدامات انجام شده تقدیر کرده و به همه فعالان در این بخش سلام رساندند.
جولایی با بیان این که همزمان با ۲۲ بهمن زندانیانی که کمتر از ۲۲ میلیون تومان بدهی داشتند را آزاد کردیم، گفت: ۳۸۴ نفر هم بین اعیاد قربان و غدیر آزاد شدند، همچنین در ۹ ماهه سال ۹۶ بیش از ۷ هزار و ۴۰۰ نفر در سراسر کشور با ۶۱۴ میلیارد تومان بوده است.
وی با بیان این که اصفهان دومین جایگاه زندانیان جرائم غیرعمد را در کشور دارد ابراز داشت: ۴۲۸ نفر از زندانیان جرائم غیرعمد در استان اصفهان با بدهی ۳۷ میلیارد تومان آزاد شدند، از این میزان ۱۲ میلیارد تومان را شاکیان بخشیده و مابقی توسط خیران پرداخت شده است.
مدیرعامل ستاد مردمی دیه کشور اضافه کرد: امروز ۱۲ هزار و ۱۹۳ زندانیان غیرعمد در زندانها هستند که آزادی آنها بودجه ۹۰۰ میلیارد تومانی نیاز دارد، چند پیشنهاد برای تسهیل روند آزادی دادهایم اما هنوز به نتیجه نرسیده و امید این زندانیان به کمک شما خیران است.
در بین سخنرانی مدیرعامل ستاد دیه کشور شخصی از وی سؤال کرد که نقش ایرانخودرو و سایپا در کمک به ستاد دیه چه میزان است که جولایی با صراحت پاسخ داد: صفر، صفر و صفر.
احمد خسرویوفا مدیرکل دادگستری استان اصفهان نیز در این مراسم با بیان این که شهید بهشتی هم سید الشهدای انقلاب اسلامی بود و هم افتخاری برای استان بزرگ و شهیدپرور اصفهان اظهار کرد: در روز ۲۲ بهمن ملت عزیز در سراسر کشور حماسه بزرگ، ماندگار و غرور آفرینی خلق کردند و به یک اشاره از طرف مقام معظم رهبری به صحنه آمدند؛ دیدیم که در جای جای میهن اسلامی و استان سرافراز اصفهان اتفاق بزرگی رخ داد که باید سالها نشست و پیرامون آن تجزیه و تحلیل کرد.
وی افزود: در یک کلمه میتوان گفت مردم بزرگوار ما پیرو ولایت فقیه هستند و کشور عزیزشان را دوست دارند و اگر مشکلاتی هم هست تحمل میکنند و در زمانی که باید حضور جدی داشته باشند به استکبار جهانی «نه» میگویند و در مقابل دشمنی که به دنبال این است که ضربهای به جمهوری اسلامی بزند تمام قد میایستند.
مدیرکل دادگستری استان اصفهان گفت: خیرین در استان اصفهان در سال جاری و سال گذشته اقدامات بزرگی انجام دادند و تنها کاری که ما میتوانیم انجام دهیم تشکر از این عزیزان است؛ در سال جاری ۵۱۷ نفر زندانی آزاد شده است، که کار بزرگی است که انجام شده است و زبان قاصر از تقدیر و تشکر این اقدامات است.
وی ادامه داد: کاری که در استان اصفهان انجام شد در هیچ جای کشور اتفاق نیفتاد؛ صدا و سیمای اصفهان هر شب در اوج زمانی که بینندههای زیادی دارد و میتوانست برای تبلیغات اختصاص دهد بیش از یک ساعت برنامه با نگاه یک اقدام خیرخواهانه و انسانی برگزار کرد.
خسرویوفا با بیان این که امسال ۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان در استان اصفهان کمک مستقیم انجام شد، اضافه کرد: یکسوم این کمکها مربوط به شرکت فولاد مبارکه است؛ بیش از ۴۰۰ خیریه در استان اصفهان وجود دارد و برخی از این خیریهها مستقیم و برخی غیرمستقیم کمک میکنند که در رأس آن ستاد دیه و انجمن حمایت از زندانیان، خیریه امام کاظم(ع)، خیریه امام محمدباقر(ع)، خیریه امام حسن عسکری(ع)، خیریه مشکاتی، خیریه حضرت علی اصغر، خیریه حضرت قمر بنی هاشم(ع)، خیریه حضرت علی بنابیطالب(ع)، خیریه الزهرا(س)، خیریه امام رضا(ع) و … هستند که در سال جاری و سالهای قبل در این اقدام مهم مشارکت داشتند.
وی اذعان داشت: دست کسانی که در این زمینه کمک میکنند را باید بوسید چراکه گذشتن از مال و اموال خصوصاً برای کسانی که خود هم گرفتار هستند، کار سختی است؛ کمک مستقیم ۶٫۵ میلیارد تومانی خیران انصافاً عدد قابل توجهی است که البته دو اتفاق توسط دادگستری استان اصفهان مدیریت شد.
مدیرکل دادگستری استان اصفهان تأکید کرد: ۱۰۰ نفر از کارشناسان دادگستری استان اصفهان در قالب هیأتها و تیمهای مختلف برای حدود ۱۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان(بیش از دوبرابر کمکهای نقدی خیران) بدهی بدهکاران کلیه شهرستانهای استان با حضور فیزیکی به صورت مستقیم به شاکیان مراجعه کرده و از آنان رضایت گرفتهاند که این اقدام خود یک اقدام خیرخواهانه و فرمانداران در کنار رؤسای دادگستری و دادستانهای شهرستانها نیز مشارکت خوبی در این زمینه داشتند؛ همچنین قضات دادگستری استان اصفهان با مدیریت جلسات، وقتگذاری، بررسی شهود و گفتوگو با شاکیان به صورت مستقیم در کاهش ۱۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومانی بدهی بدهکاران تأثیرگذار بودهاند.
وی خاطرنشان کرد: در مجموع ۵۱۷ نفر از زندانیان استان اصفهان در سال جاری از زندان آزاد شدند اما این داستان ادامه دارد و نمیخواهم به ریشههای آمار زندانیان بپردازم؛ اما اگر همه ما مقداری عمیقتر فکر کنیم و توجه بیشتری به رعایت حقوق یکدیگر داشته باشیم، شاید اتفاقات تلخ جامعه که به بازداشت افراد منتهی میشود، کاهش پیدا کند.
خسرویوفا ابراز داشت: باید بپذیریم که در برخی از مسائل سعه صدر کمی داریم، چرا آمار تصادفات و درگیریها در ایران بالاست؟ البته ناگفته نماند که در بعضی از شاخصها موفقیتهای خوبی به دست آوردهایم؛ امروز به برکت اقدامات مهمی که در شورای پیشگیری دادگستری استان اصفهان(متشکل از ۲۰ مدیرکل) انجام شده، دیگر سرقت جزو جرم نخست و ضرب و شتم خیابانی جزو جرم دوم استان اصفهان به حساب نمیآید.
وی در پایان یادآور شد: از استان اصفهان با این فرهنگ دیرینه انتظار است که تا جایی که امکان دارد جرایم و ناهنجاریهای اجتماعی کاهش پیدا کند، نباید فردی به خاطر ۵ تا ۱۰ میلیون تومان بدهی به زندان افتاده باشد، در حالی که این مبلغ برای طلبکار عدد قابل توجهی به حساب نمیآید.
انتهای پیام/فارس