به گزارش صدای لنجان؛علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم اختتامیه کنفرانس مجالس کشورهای اسلامی که عصر امروز چهارشنبه ۲۷ دیماه برگزار شد، ضمن تشکر از حضور میهمانان و دعوت جمهوری اسلامی ایران برای حضور در این نشست گفت: این کشور خانه همه شماست و افتخار داریم که ۴۶ گروه از پارلمانهای اسلامی در اینجا حضور یافتهاند.
وی ادامه داد: فضای مودت و دوستی در این اجلاس مشخص بود، در هیچ مسئلهای اختلاف نظر به آن معنا وجود نداشت وحتی در انتخاب دبیر کل هم دوستانمان از سودان، دبیر کلی سنگال را پذیرفتند.
لاریجانی با تاکید بر اینکه در این اجلاس با یک روحیه وحدت گرایانه مسائل پیگیری شد، بیان کرد: در شرایط امروز پیوندها عینیتر از گذشته شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: فرمایشات مقام معظم رهبری در ملاقات روز گذشتهشان با هیئتها را مبنی بر اینکه جهان اسلام در دنیای پر تحول امروز نیازمند رایزنی بیشتر است،کاملا تاکید میکنم.
وی با اشاره به اینکه امروز شرایط پر تحول بوده و متعارف نیست، گفت: موضع آمریکا در همین مدت زمان کمتر از یکسال چقدر تند و گاه بی ادبانه نسبت به مردم کشورهای مختلف از جمله آفریقا و آمریکای لاتین بوده که بوی نژاد پرستی میدهد.
لاریجانی بیان کرد: در جنگهای صلیبی میلیونها نفر کشته شدهاند و اکنون بشریت نمیتواند یک رفتار مشابه ببیند، حرفهای ترامپ یک نوع جنگ جدید را نشان میدهد.کشورهای که داعیه حقوق بشر و حمایت از دنیا دارند نباید به گونهای صحبت کنند که کشورهای دیگر تحقیر شوند و این به ضرر آمریکاست.
وی تصریح کرد: اظهارات دوستان پاکستانی ما کاملا نشان میدهد که فشارهای بلاوجهی از سوی آمریکا به این کشور وارد میشود، همچنین رفتار آمریکا در سوریه بیانگر آن است که آنها نمیخواهند جنگ خاتمه پیدا کند.
لاریجانی گفت: این یکی از مسائل سیاست است که نشان میدهد دنیا دچار طوفانهایی شده و دنیای اسلام باید در این شرایط اختلافات را کنار بگذارد همانطور که مقام معظم رهبری و رئیس جمهور بر این موضوع تاکید داشتند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ممکن است برخی نکات مورد اختلاف کشورها باشد، افزود: زمانی که با دشمنی مواجه میشویم که کیان کشورها را نشانه گرفتهاند باید گفتوگو را برای رفع اختلافات در نظر بگیریم.
وی تصریح کرد:این نشست مهم پیام برادری ما را به خوبی نشان داد و اعلام کرد که همه ما همراه هستیم و اختلافاتمان را از طریق گفتوگو حل میکنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: رفتار آمریکا نسبت به قدس شریف ظلم مضاعف بود که همگان به آن اشاره کرده و محکومش کردند و تقاضای اقدامات عملی هم دراین رابطه شدند.
وی با بیان اینکه اقدامات ما از این به بعد آغاز میشود، اظهار کرد: باید دولتها را به سمتی ببریم که اقداماتی را در حمایت از قدس و فلسطین انجام دهندالبته پیشنهاداتی ارائه شده و ما میخواهیم که همه آن را پیگیری کنند و دولتهای خود را برای انجام آن نصیحت کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه همکاریهای اقتصادی میان کشورهای اسلامی نیاز امروز است، گفت:متاسفانه در این زمینه ما روند کاهشی داشتیم، اما پتانسیلهای خوبی از نظر نفت، گاز، معادن و نیروهای متخصص در کشورهای اسلامی وجود دارد.
وی تصریح کرد: اینها همگی کمک میکنند تا ما از ظرفیتهای هم استفاده کنیم، امروز کشورهای بزرگی در عالم اسلام که از لحاظ فناوری و منابع پیشرفت خوبی داشتهاند، اما این موضوع به هم افزایی میان کشورهای اسلامی تبدیل نشده و این ضرر بزرگی است.
لاریجانی تاکید کرد: کشورهای اسلامی باید در کنار رایزنیهای سیاسی، همکاریهای اقتصادی هم داشته باشند و دبیرخانه اجلاس در این زمینه باید فعالیت بیشتری کند لذا از دبیرکل اجلاس بینالمجالس میخواهیم که با مشورت پارلمانها راههای مراودات را در زمینه فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و … انجام دهند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینک ایران با آغوش باز از تمام این مسائل استقبال میکند، گفت: موضوع تروریسم هم در سخنرانیها طی این چند روز مورد تاکید قرار گرفت تروریسم پدیده زشتی بوده که عقبه امنیتی دارد برخی از سازمانهای امنیتی و آمریکا از تروریسم به عنوان ابزار استفاده کردهاند.
لاریجانی عنوان داشت: هر کجا جنگ و اشغال پیش آمده ما شاهد ظهور جریان تروریستی بودهایم، در افغانستان، عراق، لیبی بعد از جنگ، تروریسم ظهور کرد که نشان میدهد نظامی گری عامل گسترش تروریسم در منطقه است.
وی با تاکید بر اینکه که باید با یک صدا در مبارزه با تروریست بکوشیم تا رفتار نظامی گری از منطقه ما برود، گفت: نیروهای امنیتی در کشورهای اسلامی باید به همکاری با یگدیر الزام بوده و از تجربیات هم استفاده کنند.
لاریجانی افزود: ایران هم آماده همکاری با تمام کشورهای اسلامی و دوست است، زیرا سرنوشت همه ما به یکدیگر گره خورده و نا امنیها به قسمتهای دیگر مهاجرت میکند. ما وظیفه داریم در مبارزه با تروریسم با وفاق عمل کنیم.
وی تاکید کرد: برخی کشورهای منطقه از تروریسم به عنوان ابزار استفاده کردند، اما گرفتار شدند، زیرا همین تروریسم نگاه ابزاری داشته و بعد از فربه شدن راه خود را میرود. تروریسم افکار وا پسگرایانه و متحجرانه دارند و از این ابزار استفاده میکنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تجربه سالهای گذشته نشان داده که این روش به ضرر کشورهای استفاده کننده از تروریسم بوده است، گفت:باید همه ید واحده باشیم همانگونه که ما به دعوت عراق و سوریه برای از میان بردن داعش کمک مستشاری کردیم و همین اهتمام را نسبت به کشورهای دیگر داریم.
وی تصریح کرد: این اجلاس توانست پیام وحدت و برادری را در موضوع فلسطین و اقتصادی کاملا نشان دهد، امیدواریم با همین روحیه وفاق اتحادیه بینالمجلس کشورهای اسلامی بتواند روحیه همبستگی را در میان کشورهای به وجود آورد.
انتهای پیام/ yjc