به گزارش صدای لنجان؛علیمحمد ذوالفقاری ظهر امروز در همایش «والی مهر» که در زائرسرای کرامت برگزار شد، یکی از وظایف کمیته امداد را رسیدگی به فقرا دانست و گفت: زمانی که یک خانواده به کمیته امداد مراجعه میکند کمیته در مرحله اول نیازهای آن را ثبت میکند که بخشی از کمکها را دولت و بخشی را خیرین در اختیار کمیته امداد قرار میدهد.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی ادامه داد: در حال حاضر هشت میلیون صندوق صدقات خانگی و ۳۰۰ هزار صندوق صدقات در معابر عمومی داریم که در سال ۳۰۰ میلیارد تومان درآمد سالانه دارد که در قالب اعتبارات خدمترسانی به نیازمندان و رفع فقر، هزینه میشود.
وی ضمن اشاره به این نکته که بخشی از خدمات کمیته امداد به صورت زکات از روستاها جمعآوری و در همان روستا توزیع میشود، بیان کرد: همچنین بخشی از خدمات در قالب برگزاری جشنها است مانند جشن نیکوکاری، جشن رمضان، جشنهای ازدواج که کمکهای آن بسته به نیت خیر و اهدا کننده و نیاز خانواده مصرف میشود.
ذوالفقاری اصلیترین طرح کمیته امداد را طرح اکرام از ایتام خواند و تصریح کرد: این طرح به این دلیل شروع شد که جمعی از خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد، یتیم بیبضاعت داشتند به همین دلیل از سال ۱۳۷۸ طرح اکرام ایتام شکل گرفت که البته بخشی از این خانوادهها یتیم نیستند؛ اما سرپرستی بالای سر خانواده نیست مانند: خانوادههای سالمند، خانوادههای صعبالعلاج، خانواده زندانیان و خانواده طلاق.
وی در ادامه سخنان خود آماری در خصوص حامیانی که خدمت به یتیم میکنند داد و گفت: ۴۲ درصد حامیان کارمند، ۱۱ درصد کارمند غیر دولتی، دو درصد پزشک، دو درصد استاد دانشگاه، ۹ درصد اصناف، چهار درصد کارگر، ۱۲ درصد خانهدار و ۱۸ درصد سایر مشاغل هستند که تقریبا از تمام مشاغل پای کار آمدهاند؛ اما تلاش کمیته امداد این است که مشارکت اصناف، پزشکان و اساتید را بیشتر کند تا گروههای اجتماعی که از نظر اقتصادی توان بالاتری دارند را در این طرح به کمک بگیرند.
ذوالفقاری با اشاره به این موضوع که از این تعداد حامیان ۸۲ درصد یک فرزند، ۱۵ درصد دو تا سه فرزند، دو درصد چهار تا پنج فرزند را حمایت میکنند، ابراز کرد: از نظر تحصیلی ۳۲ درصد زیر دیپلم، ۱۹ درصد فوق دیپلم، ۳۶ درصد لیسانس،۱۰ درصد فوق لیسانس و سه درصد دکتر و بالاتر هستند.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد کشور آماری نیز در خصوص میزان تحصیلات ایتام تحت پوشش کمیته امداد داد و بیان کرد: ۷۵ درصد محصل، ۱۸ درصد غیر محصل و هفت درصد دانشجو هستند همچنین از نظر نوع خانوار ۵۶ درصد شهری، ۴۴ درصد روستایی هستند.
انتهای پیام/دانا