به گزارش صدای لنجان؛ مدتی است با فراگیری شبکههای اجتماعی در جامعه نسل جدیدی از تعاملات اجتماعی شکل گرفته و بخشهای مختلف نیز برای عقب نماندن از این موج پیشرفت فناوری تلاش کردهاند خود را با آن تطبیق دهند.
از نکات مثبت استفاده مسؤولان از این نسل جدید ارتباطی به صورت عمده شنیده شدن بیشتر صدای مردم و ارتباط از نزدیک مسؤولان با واقعیتهای جامعه است که بگذریم برای معضلات جدی آن هنوز فکری نشده و برخی آسیبهای آن در حال ریشه دواندن در بنیان ساختارهای اجرایی کشور است. مهمترین نقصی که در این زمینه قابل اشاره است تعریف نشدن چارچوبهای این رفتار و محدود شدن برخی اقدامات به همین بستر رسانهای است که با یک نمایش اغواکننده، خبری از اقدام و عمل نخواهد بود و صحنهسازی دقیق باعث فروکش افکار عمومی میشود.
استفاده از فضای مجازی برای ارتباط مسؤولان با مردم در استان اصفهان نیز از سالهای گذشته رواج یافته و برخی مسؤولان و نمایندگان مردم در مجالس مختلف از این شیوه ارتباطی بهره بردهاند اما آنچه این روزها در مورد برخی از افراد دیده میشود این است که سهم آسیبهای این رفتار از فواید آن پیشی گرفته است.
یعنی پرداختن به مسائل فرعی و طرح موضوعات غیراساسی و البته ایجاد چالشهای جدی در مواقعی که مسائل عمدهای بر زمینمانده یکی از خروجیهای این رفتارهای عصر ارتباطی جدید در اصفهان بوده است که شاید به دلیل عدم آگاهی لازم پیش از استفاده از این امکانات بوده و البته از نقصانهای سواد رسانهای است که هنوز در همه بدنه اجتماعی فراگیر نشده است.
در یکی از مصداقهای تازه برخورد مطالبات مردم با این رفتارهای رسانهای یکی از اعضای شورای شهر اصفهان روز گذشته با انتشار پستی در توئیتر و اینستاگرام باعث واکنش کاربران فضای مجازی شد.
اولین واکنش ۳ سؤال بود که یکی از کاربران در رابطه با توئیت این عضو شورا مطرح کرد و از وی خواسته بود که با توجه به کار کردنش در مورد مسائل حکمرانی خوب و رسانهای کردن آن آیا استفاده از عبارت «شارلاتان»، «باجگیر» و کلماتی از این دست خطاب به منتخبان مردم در سالهای گذشته برای مدیریت شهرشان، با شعار حکمرانی خوب یا احترام به رأی مردم برای تغییر در شهر اصفهان همخوانی دارد یا خیر؟
پاسخ اما اتفاقی بود که باز هم تعجب کاربران فضای مجازی را برانگیخت؛ از آنجا که شورای شهر اصفهان از ابتدا برآمده از شعار شفافیت بود، بلاک شدن این کاربر سؤالکننده و پاک کردن صورت مسأله توسط سخنگوی شورای شهر ابهامات زیادی به همراه داشت.
پس از آن بود که در توئیتر هشتگهایی در این زمینه شروع به فعالیت کرد و هنوز هم ادامه دارد؛ عمده مسائلی که در سؤالات مردم در فضای اینستاگرام و توئیتر مطرح شده، حول محور واقعیت شفافسازی و عدم سنخیت با رفتارهای فراتر از حقوق شهروندی این عضو شورای شهر بوده که ظاهرا در موارد دیگری نیز تکرار شده است.
سؤالاتی جدی در مورد چرایی طرح موضوعات غیراصلی با فرایندهای پرزرق و برق و در مقابل بر زمین ماندن پروژههای اصلی شهر در این مدت از سوی برخی اعضا که هنوز هم پاسخی در برابر آن ارائه نشده است. از همه مهمتر اما موضوع آلودگی هوای اصفهان بود که در روزهای اخیر مدارس را هم به تعطیلی کشاند اما سؤال کاربران این بود که چرا این عضو فعال شورای شهر در فضای مجازی نسبت به پیگیری مطالبات مردم حتی در همین فضا واکنشی از خود نشان نداده است.
با توجه به برخی نارضایتیهای مردمی از این رفتارهایی که حقوق شهروندی را زیرسؤال برده و مطالبات مردم را بیپاسخ گذاشته است؛ برخی رسانههای اصفهان از جمله خبرنگار خبرگزاری فارس، امروز ضمن پوشش کامل جلسه علنی شورای شهر، در اعتراض به این موضوع در نشست خبری سخنگوی شورای شهر شرکت نکرده و با عدم حضور در این نشست خواستار پیگیری مطالبات مردمی شدند.
انتهای پیام/فارس