به گزارش صدای لنجان؛ داریوش امانی پیش از ظهر امروز در نشست خبری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: حمل و نقل به عنوان زیربنا و محور اصلی توسعه بوده که خود گویای اهمیتش است.
وی افزود: قرار گرفتن اصفهان در مرکز کشور، اهمیتی حمل و نقل را در این استان را دو چندان کرده، وجود ۹ هزار واحد صنعتی در سطح استان نیز نقش حمل و نقل در حمل بار را نشان میدهد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اصفهان ادامه داد: در بخش مسافر، از لحاظ تعداد ناوگان رتبه چهارم کشور را داریم؛ در بحث اربعین همزمان هم شلمچه و هم مرز مهران را پوشش دادیم چرا که مسافران اصفهان از هر دو مرز برای سفر به عراق اقدام میکردند.
*ارسال ۸۰۰ محموله برای کرمانشاه
وی با اشاره به زلزله اخیر در کرمانشاه عنوان کرد: نخستین رکن در این بحران حمل و نقل بود به همین دلیل از همان دقایق ابتدایی خدمتگزاری را آغاز کردند، تا امروز ۸۰۰ محموله به کرمانشاه از سوی این اداره صورت ارسال شده است.
امانی در خصوص ادغام این اداره با راه و شهرسازی تصریح کرد: از سال ۷۱ که وارد مجموعه شدم چندین بار صحبت از جابجایی پایتخت و به تبع آن وزارت راه به استان اصفهان شده و همین موضوع باعث تفکیک و ادغام چندباره حمل و نقل و پایانهها با وزارت راه شده است.
وی با انتقاد از این رویکرد بیثبات اضافه کرد: این ادغام آخر، که سال گذشته رخ داد نفس ما را بریده و در اقدامی عجیب ۹۰۰ نفر را در ۹۰ نفر ادغام کردند در آن اداره هفت ماه حقوق راهداران پرداخت نشده بود، این موضوع در کنار مشکلات دیگر وارد این اداره شد.
*حقوقهای معوق راهداران تا پایان سال تسویه میشود
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اصفهان تاکید کرد: حقوق معوقه کارکنان به پنج ماه رسیده و سعی داریم تا پایان سال تسویه کنیم، برای هر ماه حقوق معوق، ۱٫۵ میلیارد تومان اعتبار لازم است که در اولویت تخصیص اعتبارات قرار دارد.
وی در ادامه با اشاره به عملکرد این اداره ابراز داشت: در هفتههای اخیر دو بار برفروبی در جادههای برفگیر شمال غرب و غرب استان صورت گرفته و آمادگی لازم در این ایستگاهها وجود دارد؛ ۳۲۲ کیلومتر روکش آسفالت با ۶۴ میلیارد تومان اعتبار، ۱۵ هزار نصب علائم و ۲۳۰۰ کیلومتر خطکشی صورت گرفته، همچنین ۲۲۰۰ کیلومتر از جادههای استان ایمنسازی انجام شده است.
*۶۷ نقطه حادثهخیز نیازمند بودجه
امانی با اشاره به نقاط حادثهخیز ابراز داشت: ۱۰۹ نقطه حادثهخیز در سطح استان شناسایی کردیم که بنا بر شاخصهای کشوری ۶۷ نقطه تأیید شد و از این تعداد ۱۳ نقطه در حال ایمنسازی است، مابقی نقاط نیازمند تخصیص بودجه بیشتر است.
وی با بیان این که ۳۰۰ درصد جلوگیری از بارهای بدون بارنامه افزایش یافته است، یادآور شد: برخوردها با متخلفان جدیتر شده و حدود ۲۰۰ پروندهای که مربوط به تخلف بارنامه وجود داشت، امسال به ۲۶۰۰ پرونده رسیده است.
به گفته مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اصفهان، در هشت ماهه نخست سال ۹۶ نرخ تردد در کشور ۱۰ درصد و استان ۱۵ درصد افزایش داشته است، این در حالی است که تعداد مسافر ۶ درصد کاهش و تردد بار ۵٫۵ درصد رشد داشته است.
تعمیر روکش آسفالت ۴۵۰ میلیارد پول میخواهد
امانی در خصوص دلایل افزایش تردد بار گفت: شرکتهایی مانند ذوبآهن و فولاد مبارکه بارهای دپو شده خود را به فروش رساندند که تأثیر قابل توجهی بر افزایش بارنامهها داشته و تعداد آن را به ۱٫۸ میلیون رسانده، تناژ این بارها ۳۱ میلیون تن بوده است.
وی در پاسخ به سؤالی پیرامون مشکلات روکش جادهها عنوان کرد: اگر صد درصد اعتبار ما در استان و در کشور اختصاص پیدا کند در خوشبینانهترین حالت ۱۵۰ میلیارد تومان خواهد بود، در صورتی که کمترین بودجه مورد نیاز برای ترمیم روکش آسفالتهای تخریب شده ۴۵۰ میلیارد تومان نیاز است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اصفهان با بیان این که بروجن به مبارکه و شهرضا بیشترین تلفات جادهای را به خود اختصاص داده اذعان داشت: ۴۰۳ نفر در جادههای استان فوت کرده که ۶ درصد کاهش را نشان میدهد، جای تقدیر از همه نهادهای مربوطه دارد.
*اتوبوسهای ۱۲ ساله و مینیبوسهای ۲۴ ساله
وی با بیان این که در ۸ ماهه ابتدایی سال ۹ میلیون مسافر در جادههای استان اصفهان جابجا شدند، گفت: ۴۸ هزار راننده با ۳۶ هزار دستگاه ناوگان باربری استان را شامل میشود، سن این ناوگان ۲۳ سال و اتوبوسهایی که وظیفه حمل مسافر را دارند ۱۲ سال است، مینیبوسها نیز ۲۴ ساله هستند.
امانی با بیان این که ۳ درصد از کل تصادفات مربوط به حمل و نقل عمومی است که نسبت پایینی تلقی میشود، ابراز داشت: تلفات راههای روستایی ۱۷ نفر بوده که رشد ۷۰ درصدی را نسبت به سال گذشته نشان میدهد.
وی با تاکید بر این که هوشمندسازی با قوت ادامه دارد، تاکید کرد: ۸ درصد از دوربینهای کنترل سرعت در کل کشور در استان فعال است؛ همچنین باسکول در حال حرکت که مبدع آن اصفهان بود ۴ دستگاه در استان قرار دارد، شرکت تولیدکننده که در کاشان بوده با وزارتخانه نیز قرارداد دارد.
*گشت نامحسوس در پایانههای مسافربری
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اصفهان با اشاره به ایمنسازی مدارس حاشیه راه گفت: ۶۵۰۰ دانشآموز در ۴۵ مدرسه حاشیه راه آموزشهای لازم را دیدهاند، همچنین برای ۶۰ مدرسه ایمنسازی فیزیکی صورت گرفته است.
وی در پاسخ به سؤالی پیرامون وضعیت ناوگان حمل و نقل عمومی تاکید کرد: گشتها نامحسوس در بین پایانههای مسافربری حضور دارند، این موضوع خط قرمز ماست، اقدامات صورت گرفته منجر به این شده که تاکنون خوشبختانه حادثه ناگواری رخ نداده است.
*بدون بلیت سوار اتوبوس نشوید
امانی یادآور شد: با عملیاتی شدن سپهتن دیگر اتوبوسها در پلیسراهها متوقف نمیشود و در طول مسیر تمامی تخلفات احتمالی راننده را به پلیسراه گزارش میکند؛ این موضوع را برای کامیونها و تریلرها هم در نظر داریم که با مخالفت رانندگان مواجه شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اصفهان در پاسخ به سؤال خبرنگاران خاطرنشان کرد: اگر اتوبوسی جای خالی داشت این امکان قانونی وجود دارد تا مسافر سوار کند، اما حتماً باید بلیت صادر شود و اگر این اتفاق رخ نداد تخلف است و در صورت حادثه مسافر بیمه نخواهد بود، شهروندان چنین مواردی را حتما گزارش کنند.
انتهای پیام/فارس