به گزارش لنجانا به نقل از مهر، محمد حسین شاملی بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امروز برای رفع معضل آلودگی و کمآبی و محافظت از فضای طبیعی استان با خانه مطبوعات استان وارد مذاکر شدیم.
وی با اشاره به انعقاد تفاهمنامهای با خانه مطبوعات استان، ادامه داد: در سه سال اخیر مقرر شده بود که معادن و کورههای گچ و آهک از شعاع 50 کیلومتری اصفهان خارج که هنوز هیچ اقدامی در جهت انتقال آن از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت انجام نگرفته است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان تصریح کرد: تا زمانیکه جانمایی برای انتقال این معادن از سوی سازمان صنعت و معدن و تجارت انجام نگیرید و مجوز برای ادامه فعالیت به معدنکارای این حرفه بدهند نمیتوان اقدامی جهت انتقال آنها انجام داد.
وی با اشاره به اینکه دو معدن گچ شرق اصفهان سبب تخریب 7 هزار هکتار از زمینهای این منطقه شده است، ادامه داد: شورای برنامهریزی استانداری اصفهان در حالی انتقال این معادن را مصوب کرد که همکاری بین سازمانی در این ارتباط وجود ندارد.
شاملی از وجود 70 کوره گچ و آجرپزی در شرق اصفهان خبر داد و افزود: هر بار پخت گچ سبب یک تن آلودگی هوا میشود و طوفانی از گرد و خاک را در هوا پخش میکند.
وی گفت: ذراتی که از این کورهها در هوا معلق میشود بسیار برای دستگاه تنفسی مضر است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان تصریح کرد: درخواستهای ازدیاد معادن و استعلام برای یک هزار و 20 مورد در حالی داده شده که با 141 مورد ماده معدنی موافقت و با 187 مورد که سبب تخریب پوشش گیاهی منطقه مورد نظر میشد مخالفت شد.
وی ادامه داد: محافظت از پوشش گیاهی بر احداث معادن اولویت بیشتری دارد و لازم است که دیگر مسئولان هم با دقت بیشتری در این خصوص تصمیمگیری کنند.
شاملی اظهار کرد: مخالفت با برخی مجوزهای معادن سبب شده که معدنکاران روی به سمت رسانهها بیاورند و با رسانهای کردن آن اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری را در مظان اتهام قرار داده است.
بهرهبرداری از آبهای زیرزمینی عامل رویش کانونهای بحران جدید
وی یادآور شد: بهرهبرداری از سفرههای آبهای زیرزمینی اصفهان را کانونهای بحران جدیدی مواجه کرده است و پیشبینی شده اگر با همین روند ادامه یابد تا 70 سال آتی هیچ آب زیرزمینی در این استان وجود نخواهد داشت.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: به این منظور بدنبال اجرایی کردن پروژه ترسیب کربن در منطقه ورزنه به مساحت 70 هزار هکتار که در حال حاضر در مرحله امضا تفاهم نامه و مبادله موافقتنامه استانی است.
وی اظهار داشت: بدنبال آن 5 هزار نفر جمعیت در قالب یک هزار خانوار از این طرح بهرهمند خواهند شد.
شاملی با بیان اینکه از مهمترین اقدامات در سال جاری اداره مرتع کنترل کوچ و جلوگیری از ورود زود هنگام به مراتع ییلاقی است، افزود: تجهیز 14 پایگاه ثابت در شهرستانهای سمیرم، شهرضا، لنجان، نجف آباد، چادگان، فریدن و فریدون شهر و گشتهای سیار، قرق مراتع در سطح 2101.5 هکتار، تبدیل دیمزارهای کم بازده به مرتع در سطح 172.5 هکتار از دیگر اقدامات اداره مرتع در سال جاری است.
وی با اشاره به اینکه در سطح استان دو ناحیه رویشی پوشش جنگل داریم، خاطر نشان کرد: جنگلهای زاگرس، جنگلهای ایران _تورانی از جمله جنگلهای سطح استان است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان به مهمترین اقدامات انجام گرفته در بخش جنگل استان اشاره کرد و گفت: تهیه طرح مدیریت منابع جنگلی در منطقه ونک شهرستان سمیرم در سال 1383و طرح ملی صیانت از جنگلهای زاگرس در منطقه پشتکوه شهرستان فریدون شهر در سال 1384 از این جمله است.
وی افزود: طرح ذخایر جنگلی استان در سطح 90هزار و 205 هکتار، طرح جنگل کاری استان مطابق با برنامه پنجم توسعه در سطح معادل با 21 هزار هکتار و اجرای طرح ملی توسعه زراعت چوب با پساب فاضلاب در ایستگاههای تصفیه خانه فاضلاب با همکاری شرکت آب و فاضلاب استان در سطح 58 هکتار از دیگر اقدامات است.