به گزارش لنجانا به نقل از خبرگزاری تسنیم، محمدرضا حسنی آهنگر فرمانده دانشگاه جامع امام حسین(ع) در مراسم اختتامیه جشنواره اختراعات و ابتکارات دفاعی ناهمطراز در سخنانی گفت: خوشبختانه بهبرکت پیروزی انقلاب اسلامی در کشورما فضایی در کشور حاکم شده که گفتمان اصلی آن مباحث علمی و دانشگاهی بوده است.
وی افزود: خوشبختانه با مدلهای جدیدی از انقلابها که در کشورهای دیگر در جریان است، همه ملتها به عمق قدرت نظام اسلامی کشورمان پی بردهاند. البته واژههای بهار عربی و یا بیداری عربی اسمهای مختلفی است که از سوی غربیها و برخی کشورهای عربی روی آن گذاشته شده است.
حسنی آهنگر تأکید کرد: جنگ هشت ساله بهعنوان تهدید جدی دیگری پس از تهدید مرزهای ما در سالهای ابتدای دوران انقلاب مطرح بود که خوشبختانه صدام در این جنگ به اهدافی که تعریف کرده بود، نرسید.
فرمانده دانشگاه امام حسین(ع) با بیان “ما 17 هزار شهید ترور در کشور داریم” افزود: در این ترورها که بسیاری از مسئولان بلندپایه نظام هم در آن حضور داشتند و شهید شدند، انقلاب مسیر خودش را ادامه داد و به ما ارث رسیده است.
وی ادامه داد: انحراف قائممقام رهبری، انحراف رئیس جمهور اول و کودتای نوژه از جمله تهدیدات جدی بودند که در سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب ما شاهد آن بودیم که بهبرکت نیت خالص امام و شهدا و بهپاس خونهای پاکی که پای نهال انقلاب ریخته شد، انقلاب اسلامی روز به روز دستاوردهای بیشتری به دست آورد که شاید باورهای آن برای نسلهای بعدی آن غیرممکن باشد.
حسنی آهنگر در ادامه اظهار داشت: بهلطف خدا ما از این تهدیدات و فتنههایی که در مسیر انقلاب بود، عبور کردیم. البته باید قدر خانوادههای شهدا را بدانیم و یاد شهدای آنها را گرامی بداریم و به این نکته توجه داشته باشیم که ما هرچه داریم، مدیون آنها هستیم.
فرمانده دانشگاه امام حسین(ع) با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب 5 مرحله را برای انقلاب اسلامی در نظر گرفتهاند، گفت: مرحله اول آن پیروزی انقلاب در سال 57، مرحله دوم استقرار نظام اسلامی که با تصویب قانون اساسی انجام شده است و مرحله سوم نیز استقرار دولت اسلامی است بهطوری که ما هنوز در این مرحله ماندهایم و نتوانستیم از آن عبور کنیم.
وی اضافه کرد: ما در این مرحله با چالشهای بسیاری مواجه شدهایم و گاهی اوقات نیز دچار انحرافاتی شدهایم.
حسنی آهنگر در ادامه تأکید کرد: نکته مهم این است که در هر مرحله انقلاب که قرار گرفتهایم، وظیفه خود را بهخوبی بشناسیم و اگر برای سرافرازی و اقتدار میهن اسلامی ما به جان ما نیز نیاز بود، از آن دریغ نکرده و آن را اهدا کنیم.
باید دوباره رهبری علمی جهان را به دست بگیریم
فرمانده دانشگاه امام حسین(ع) در بخش دیگری از سخنانش از تشکیل جامعه اسلامی و حاکمیت تمدن نوین اسلامی در جهان بهعنوان مراحل چهارم و پنجم مدنظر رهبری برای انقلاب یاد کرد و گفت: وظایف ما در این مرحله بسیار سنگین است. اگر میخواهیم در تاریخ ماندگار شویم راهی جز پیمودن راه شهدا را نداریم و باید مانند شهدا، به ولایت اعتقاد داشته باشیم.
وی اضافه کرد: انتظار این است که دوباره رهبری علمی جهان را به دست بگیریم. اگر به تاریخ و اسناد آن مراجعه کنیم میبینیم که رهبر انقلاب همواره در این مسیر نقش بیبدیلی برای بیدار کردن ما و روشن کردن مسیر ایفا کرده است.
حسنی آهنگر در ادامه تصریح کرد: تحقق جهاد علمی صرفاً با چاپ مقالات و کتب و نیز تربیت دانشجویان محقق نمیشود. بلکه باید گامهای اساسیتری نیز در این زمینه برداشته شود.
وی در همین زمینه افزود: بنده معتقدم که جهاد علمی هدفی فراتر از این بحثها دارد و بهدنبال این است که ما تمدن نوین اسلامی را در سراسر جهان پایهگذاری کنیم که این کار برای به دست آوردن قدرت بینالمللی علمی جهان امری ضروری است.
فرمانده دانشگاه امام حسین(ع) در ادامه از جهاد علمی بهعنوان تلاشی مستمر در مقابل دشمن یاد کرد و گفت: تنها راهی که ما میتوانیم حرف حق خودمان را به گوش جهانیان برسانیم، این است که بتوانیم قدرت بینالمللی داشته باشیم که تنها راه رسیدن به آن نیز کسب اقتدار علمی است. البته راه رسیدن به اقتدار علمی نیز کسب مرجعیت علمی است.
وی در ادامه اظهار داشت: تربیت نیروی انسانی، داشتن زیرساختهای آزمایشگاهی و تجهیزاتی، انجام پژوهشهای نو و واژهسازی برای آنها در همه ارکان کشور باید بهصورت جهادی در کشور صورت گیرد. البته این موضوع تا حدودی محقق شده که خوشبختانه اقدامات خوبی نیز در این زمینه انجام شده است.
باید بهدنبال علمی باشیم که از ایده تا مصرف را بهطور یکجا طراحی کند
حسنی آهنگر در ادامه با تاکید بر اینکه باید به دنبال علمی باشیم که از ایده تا مصرف را به طور یکجا طراحی کند، افزود: باید از ابتدا در تولید علم بازار مصرف ایده را مدنظر قرار دهیم.
فرمانده دانشگاه امام حسین(ع) با بیان اینکه برخی اصلاً به پیاده کردن راههای میانبر در مباحث علمی اعتقادی ندارند، گفت: باید واقعاً اعتقاد داشته باشیم که همین مسیری که غرب برای مباحث علمی تعیین کرده است، نیست و باید به مسیرهای علمی که غرب تعیین کرده نقد داشته باشیم و از تجربیات دانشمندان گذشته ایرانی نیز استفاده کنیم.
حسنی آهنگر ادامه داد: با توجه به وضعیتی که ما در دنیا با آن روبهرو هستیم و همواره هجمههایی به ما وارد میکنند، ما نتوانستهایم قوانین دانشمندانی نظیر نیوتن و کپلر را از روی کاغذ خارج کرده و آنها را عملیاتی کنیم.
وی با اشاره به اینکه در موضوع فناوری هستهای فقط صحبت از کتاب و جزوه در کشور مطرح نیست، گفت: ما در این مقطع توانستهایم به دانش بومی هستهای دست یابیم. البته در زمینه موشکهای دوشپرتاب تا بالستیک اتفاقات بسیار عظیمی در کشور رخ داده است.
فرمانده دانشگاه امام حسین(ع) در ادامه برگزاری چنین جشنوارههایی را یکی از راههای میانبر برای رسیدن به اهداف علمی دانست و افزود: یکی از راههای میانبر در اهداف علمی برگزاری چنین دشواریهایی است که استراتژی جنگهای ناهمطراز با هزینههای کمتر و گستردگی بیشتر ما را به قابلیتی رسانده که توانستهایم گلوگاههای اساس فناوریهای پیچیده استکبار را از کار بیندازیم.
حسنی آهنگر تصریح کرد: این فناوری یک فناوری برتر در کشور ما است و دانشجویان و نخبگان زیادی ما در این عرصه داریم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: باید بدانیم که رسیدن به مرجعیت علمی برای کشور ما هدف نهایی نیست بلکه این هدف زمینهساز دستیابی به تمدن نوین اسلامی در جهان است که دستیابی به این تمدن نیز زمینه سازی برای ظهور منجی عالم بشریت است.
همچنین در این مراسم از شهدای خانواده جنگهای ناهمطراز و نیز مخترعان این عرصه در رشتههای مختلف تقدیر شد.